Citat:
În prealabil postat de maria32
de unde ai tras concluzia ca as dori eu sa limitez libertatea cuiva? Fiecare este liber sa traisca asa cum ii place si cum considera.
Libertatea asta a fost acordata tuturor oamenilor de catre Creatorul. Cine as fi eu sa o limitez?
|
Din judecata pe care ati formulat-o. Nu trebuie sa aruncati cu vitriol pe chipul unei femei care poarta pantalon (asa cum s-a intamplat cu cele ce nu purtau capul acoperit in unele zone arabe) pentru a putea spune ca limitati libertatea altuia, ci doar simpla judecata ajunge.
Sa va dau un exemplu concret: barbatii le judeca mereu pe femei ca nu ar fi bune la matematica (fals, eu am fost mereu printre cei mai buni din clasa la mate, fizica, chimie si info, eram preferata profilor in liceu si am luat Bacul cu 10 la mate si cu 10 la chimie in liceu de mate-fizica transformat dupa revolutie in liceu de informatica) deci imi permit sa privesc problema detasat. S-a facut un studiu recent pe femeile asiatice, li s-au dat ceva teste de matematica dupa care cercetatorii au inceput sa le spuna ca ele sunt mai bune ca restul femeilor pentru ca sunt asiatice iar asiaticii sunt mai buni decat restul lumii. Dupa care le-au dat din nou teste de aceeasi dificultate ca primele. Rezultatele au fost net superioare fara nici o pregatire prealabila intre cele doua serii de teste.
Deci Domnul nu a vorbit in vant atunci cand a spus ca si o simpla vorba rea poate ucide, in cazul de fata uciderea libertatii altuia prin judecata...