![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Gand la gand cu bucurie Glykys,cel putin primele doua portrete,pentru septembrie si octombrie vor fi din Vechiul Testament.Nu o sa incep cu Eva pt ca s-ar putea sa nu termin niciodata :) dar primul portret va fi dedicat unei femei mai putin observate,aproape trecuta in umbra desi vom vedea cum a pretuit Dumnezeu alegerile sale in viata si m-am gandit sa o pun in paralel cu o alta femeie,cu un destin similar pana la un punct,ce a trait cu mult dupa ea,o femeie celebra pentru frumusetea ei dar si pentru destinul tragic.Eroina mea biblica a ales,cel putin asa arata Scriptura mult mai intelept decat urmasa ei moderna.
Al doilea episod va fi o antiteza intradevar intre doua femei ale Bibliei ajunse in pozitii tentante ale puterii,despre care vom vedea cum s-au descurcat.Atat primul caz,al femeii de la marginea societatii cat si in al doilea caz,al femeilor din jocul puterii,sunt situatii pe care va garantez :) ca le vedeti si in ziua de azi si va asigur ca este foarte interesant mesajul transmis de Sfanta Scriptura.Voi incerca,se pare ca ai intuit foarte bine intentiile mele,sa surprind si epoca,obiceiurile,contextul istoric in care au trait si voi folosi si opinii ale Parintilor Bisericii(sper aici sa contribuie cati mai multi dintre credinciosi)dar si analize moderne,nu neaparat din aria teologica traditionala.Am zis sa cuprind o paleta a analizei cat mai larga(cine doreste ii trimit bibliografia),am multe idei sa vedem ce va iesi pentru ca asa cum se spune in Epistola Sfantului Apostol Iacov: ,,Veniți acum cei care ziceți: Astăzi sau mâine vom merge în cutare cetate, vom sta acolo un an și vom face negoț și vom câștiga,Voi, care nu știți ce se va întâmpla mâine, că ce este viața voastră? Abur sunteți, care se arată o clipă, apoi piere.In loc ca voi să ziceți: Dacă Domnul voiește, vom trăi și vom face aceasta sau aceea." Doamne ajuta!+ |
|
|
|||
|
|||
|
Din pildele lui Solomon, capitolul 31:
10. Cine poate găsi o femeie virtuoasă? Prețul ei întrece mărgeanul. 11. Într-însa se încrede inima soțului ei, iar câștigul nu-i va lipsi niciodată. 12. Ea îi face bine și nu rău în tot timpul vieții sale: 13. Ea caută lână și cânepă și lucrează voios cu mâna sa. 14. Ea se aseamănă cu corabia unui neguțător care de departe aduce hrana ei. 15. Ea se scoală dis-de-dimineață și împarte hrana în casa ei și dă porunci slujnicelor. 16. Gândește să cumpere o țarină și o dobândește; din osteneala palmelor sale sădește vie. 17. Ea își încinge cu putere coapsele sale și își întărește brațele sale. 18. Ea simte că bun e câștigul ei; sfeșnicul ei nu se stinge nici noaptea. 19. Ea pune mâna pe furcă și cu degetele sale apucă fusul. 20. Ea întinde mâna spre cel sărman și brațul ei spre cel necăjit. 21. N-are teamă pentru cei ai casei sale în vreme de iarnă, căci toți din casă sunt îmbrăcați în haine stacojii. 22. Ea își face scoarțe; hainele ei sunt de vison și de porfiră. 23. Cinstit este bărbatul ei la porțile cetății, când stă la sfat cu bătrânii țării. 24. Ea face cămăși și le vinde, și brâie dă neguțătorilor. 25. Tărie și farmec este haina ei și ea râde zilei de mâine. 26. Gura și-o deschide cu înțelepciune și sfaturi pline de dragoste sunt pe limba ei. 27. Ea veghează la propășirea casei sale și pâine, fără să lucreze; ea nu mănâncă. 28. Feciorii săi vin și o fericesc, iar soțul ei o laudă: 29. "Multe fete s-au dovedit harnice, dar tu le-ai întrecut pe toate!" 30. Înșelător este farmecul și deșartă este frumusețea; femeia care se teme de Domnul trebuie lăudată! 31. Să se bucure de rodul mâinilor sale, și la porțile cetății hărnicia ei să fie dată ca pildă! Deci?... Last edited by Tartaruga; 18.08.2012 at 20:31:46. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Scurta precizare: datorita unui program de lucru supraincarcat si efectiv epuizant singurele momente libere pe care reusesc sa le mai salvez le petrec cu familia.Din aceste motive, sper sa beneficiez de intelegerea dvs, sunt nevoit sa aman pe o perioada nedeterminata toate micile postarile pe care mi-le propusesm.Chiar si acelea,facute din pasiune,necesita timp, iar eu,momentan cel putin,nu am decat foarte rar luxul timpului liber.Cand voi mai putea voi incerca sa le continui,undeva in viitor,desi sunt sceptic cu privire la un moment foarte apropiat.PS:nu am nici o problema daca cineva,considerand subiectele propuse de mine interesante sa le continue cum doreste.Numai bine,multumesc pt intelegere.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre femeie | Simply_me | Generalitati | 67 | 19.07.2012 14:37:58 |
| Femeie in moarte clinica | alt_inceput | Generalitati | 18 | 04.01.2011 17:22:35 |
| Mama sau femeie de cariera? | daliapantelimon | Generalitati | 121 | 31.05.2010 16:04:57 |
| femeie insarcinata in post | ginabadea | Postul | 26 | 24.03.2010 11:59:50 |
| Portret de iconar - Claudiu Victor Gheorghiu | grecu68kls | Intrebari utilizatori | 0 | 14.02.2010 16:02:07 |
|
|