Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2012, 22:39:04
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Da, sunt de acord cu Costel si cu Dumitru.
Sa ne cercetam fiecare si sa nu judeca pe altii sau altele.
Sigur, imparateasa Elena si tarina Elizaveta purtau bijuterii pentru ca asa cerea pozitia lor sociala. dar si o femeie care traieste in lume si nu in manastire poate tine seama de astfel de considerente. Sa poarte bijuterii potrivite cu 'rangul' sau. Nu sa se imbrace ca o calugarita, neaparat. Face pate din conventiile sociale. Iar o feeie simte nevoia sa isi manifeste feminitatea si prin astfel de 'artificii', uneori.
Si da, exista mai multe feluri de sfintenie, tot atatea cati sfinti sunt, poate.
Toate il pun pe Hristos in centru, bineinteles. Dar unele sfinte au fost luenice, altele calugarite, altele femei casatorite si cu copii, altele chiar imparateste. Fiecare devine sfant cu personalitatea lui, Dumnezeu nu distruge ersonalitatea omului asa cum nu a distrus nici fecioria Maicii Domnului ca sa se nasca din ea.

Si cu asta eu gata; nu ma mai bag in aceasta discutie off topic.

Ca sa revenim la topic, baiatul meu acum ma tot intreaba de moarte. De ce trebuie sa murim? Daca o sa ma vedem dupa ce mrim? (pentru ca a vazut intr-o carte ca inchidem ochii)

Voi aveti alte exemple de dat despre intrebari legate de moarte ale copiilor?
Vechi 24.08.2012, 22:42:53
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
eu aș spune că bijuteriile sunt precum băutura. nu sunt păcate. totul ține de cum le folosești.
Adevărat spui că bijuteriile și băutura nu-s păcătoase, numai folosința lor.
15. Căci va fi mare înaintea Domnului; nu va bea vin, nici altă băutură amețitoare și încă din pântecele mamei sale se va umple de Duhul Sfânt. (Lc1,15)

Citat:
În prealabil postat de Fani71;
Ca sa revenim la topic, baiatul meu acum ma tot intreaba de moarte. De ce trebuie sa murim? Daca o sa ma vedem dupa ce mrim? (pentru ca a vazut intr-o carte ca inchidem ochii)

E o întrebare surprinzătoare și cred că trebuie să primească un răspuns de mare profunzime, chiar dacă va fi vag; ceva de genul: ”trebuie să murim ca să ajungem fiecare la Iisus Hristos”.

Last edited by Demetrius; 24.08.2012 at 22:52:54.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2012, 23:05:47
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Adevărat spui că bijuteriile și băutura nu-s păcătoase, numai folosința lor.
15. Căci va fi mare înaintea Domnului; nu va bea vin, nici altă băutură amețitoare și încă din pântecele mamei sale se va umple de Duhul Sfânt. (Lc1,15)
Dar Fiul Omunui era 'bautor de vin', pe de alta parte (ceea ce-i scandaliza pe unii).

Citat:
E o întrebare surprinzătoare și cred că trebuie să primească un răspuns de mare profunzime, chiar dacă va fi vag; ceva de genul: ”trebuie să murim ca să ajungem fiecare la Iisus Hristos”.
Ei, uite ca odata sunte si noi de acord. Cam asa ceva i-am spus si eu.

Si i-a spus ca inchidem ochii pentru ca nu mai avem nevoie sa vedem lumea asta, si deschdem cumva alti ochi in lumea lui Dumnezeu.
Vechi 24.08.2012, 23:34:59
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Dar Fiul Omunui era 'bautor de vin', pe de alta parte (ceea ce-i scandaliza pe unii)...
Băutor de vin???. Cum poți spune că era băutpr de vin dacă a băut vin? Fii atentă ce vorbești!
Dacă-ți va curge nasul(fiind răcită) voi putea spune că ești mucoasă?
Reply With Quote
Vechi 25.08.2012, 00:38:37
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Băutor de vin???. Cum poți spune că era băutpr de vin dacă a băut vin? Fii atentă ce vorbești!
Dacă-ți va curge nasul(fiind răcită) voi putea spune că ești mucoasă?
Pai asta am vrut sa zic, ca bea vin.
Este citat din Evanghelie, cel putin intr-o traducere mai veche:
Acolo unde le spune fariseilor ca pe Ioan nu l-au asculat desi era ascetic, au zis ca are diavol, iar acum nici pe El nu il asculta, si zic ca 'mananca si bea vin' (sau este bautor de vin. Cred ca este in Evanghelia dupa Ioan, poate sa ajute cineva cu referinta exacta?
Vechi 25.08.2012, 00:43:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Simply_me Vezi mesajul
Sa va spun ce am patit....in postul Adormirii Maicii Domnului am fost cu sotu si copii la Manastirea Sihastria si la trapeza era o icoana cu Iisus Hristos care avea in mana niste copilasi avortati, baiatul meu a vazut icoana si m-a intrebat ce sunt aceia.....recunosc nu am stiut ce sa zic, sotul a vrut sa-i spuna adevarul dar eu am incercat sa evit, nu am vrut sa stie ca exista atata cruzime in lume.
Au sa afle pana la urma dar poate intr-un fel care nu le va pica bine si ii va marca negativ.
Acum depinde si ce varsta au si capacitate de intelegere, oricum nu trebuie tinuti intr-o colivie aurita.
Reply With Quote
Vechi 25.08.2012, 00:45:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Eu ma bucur ca Sfanta Elena este reprezentata cu bijuterii. E o invitatie de a nu mai judeca pe nimeni din cei ce poarta bijuterii, caci iata ca unii sunt placuti lui Dumnezeu.
Poate ar trebui sa recitesti ce a scris lore86, purta bijuterii pentru ca asta era eticheta atunci, asa cum un presedinte de stat, chiar sfant sa fie tot in costum si cravata o sa se imbrace nu in sac si cenusa.

In schimb, pe femeile din ziua de azi nu le obliga nimeni, este o fitzosenie inchipuita, un mod de a se impune in planul social, de a-si afisa chipurile statutul de om bine mersi, cu pozitie si bani.

Cum se impaca asta cu crestinismul nu stiu, poate doar intr-o minte sucita..
Reply With Quote
Vechi 25.08.2012, 00:46:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
eu aș spune că bijuteriile sunt precum băutura. nu sunt păcate. totul ține de cum le folosești.
La fel se zice si despre bani, chipurile.

Dar stii ce spune Hristos?
Mai usor intra camila (funie groasa) prin urechile acului decat bogatul in Imparatia Cerurilor.
Reply With Quote
Vechi 25.08.2012, 01:15:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
dar si o femeie care traieste in lume si nu in manastire poate tine seama de astfel de considerente. Sa poarte bijuterii potrivite cu 'rangul' sau. Nu sa se imbrace ca o calugarita, neaparat. Face pate din conventiile sociale. Iar o feeie simte nevoia sa isi manifeste feminitatea si prin astfel de 'artificii', uneori.
Deci sa le luam pe rand:
1. "rangul" - sa faci caz de el, adica sa-i epatezi pe altii prin ce ti-a dat Dumnezeu si nu neaparat este meritul tau, sa arati ca ai un excedent monetar pe care poti sa-l irosesti cand altii n-au nici pentru strictul necesar - ce legatura are asta cu crestinismul?

2. feminitatea - de unde si pana unde exista impresia ca o bijuterie costisitoare are vreun impacat semnificativ asupra "feminitatii" cuiva?

Sau sa o luam altfel.
Cine crede ca bijuteria din imagine il face pe respectivul mai barbat? Sau crucea aia il face mai crestin, marturisitor chiar, nu?

Aceeasi intraebare si pentru cucoana din stanga: o face mai frumoasa, feminina?
Cine incearca sa zica da, sa puna aceeasi bijuterie la gatul unei femei de 70 ani si sa mai incerce o data.

Citat:
Si da, exista mai multe feluri de sfintenie, tot atatea cati sfinti sunt, poate.
Toate il pun pe Hristos in centru, bineinteles. Dar unele sfinte au fost luenice, altele calugarite, altele femei casatorite si cu copii, altele chiar imparateste. Fiecare devine sfant cu personalitatea lui, Dumnezeu nu distruge ersonalitatea omului asa cum nu a distrus nici fecioria Maicii Domnului ca sa se nasca din ea.
Da, dar ceea ce stim cu certitudine este ca nu au fost sfinti care de banii ce le prisoseau sa-si atarne aur de gat, care sa incerce sa-i epateze pe altii cu pozitia lor sociala si excedentul financiar.

Si daca e sa ne intoarcem la printi si printese care au fost sfinti, bijuteriile in cauza nu le apartineau personal (erau ale Coroanei/familiei/etc.) si a doua oara s-au nascut cu metalele de gat, ca sa zic asa, nu si-au mancat de sub unghii ca sa le cumpere cu scopul de a le demonstra din ce clasa financiara fac ei parte.

Sa o mai luam si altfel.
Trece bunul crestin, plin de bijuterii de zeci de mii, pe langa Hristos cel sarac, flamand.
Ce face? Ii arunca 2 lei?
Si e bun crestin, nu?

A, si inca ceva. Pe la icoanele facatoare de minuni, sunt de multe ori bijuterii, lasate de cei care au primit raspuns la rugaciunile lor, scapati fiind din mari necazuri.
Intrebare: de ce au trebuit sa ajunga la necaz, ca sa abandoneze vanitatea la picioarele Crucii?

Citat:
Depinde ce varsta are.
Moartea e consecinta pacatului.
Moartea are doua forme: moartea sufletului (despartirea de Dumnezeu) si moartea trupului (fizica).
Prima este consecinta celei de a doua.
..etc..

Last edited by AlinB; 25.08.2012 at 01:27:54.
Reply With Quote
Vechi 25.08.2012, 15:22:40
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:

Discutasem pe un topic mai demult despre participarea copiilor la inmormantari. Intre timp, ai mei au mai participat la inmormantari fie impreuna cu mine, fie cu tatal lor.

In urma cu vreo luna, a murit o cunostinta, domnul Vasile.
Mi s-a parut extrem de interesant atitudinea fetitei cand a aflat de moartea omului:
Ce bine ca a murit!
de ce e bine, am intrebat mirata, deoarece afirmatia ei si dispozitia ei sufleteasca era in opozitie cu cea a baietilor, care ziceau : saracul domnul vasile...a murit...
Pai acum are ocazia sa se intalneasca direct cu Domnul...sa il vada in fata, nu doar in icoane.

ce sa mai zic....(e drept, e un pic mai mare, are aproape 6 ani.)

O intrebare care m-a lasat fara replica a fost: Daca Domnul a zdrobit capul sarpelului, adica al diavolului de ce mai exista rau? de ce mai exista diavol?

sau daca icoana e o fereastra spre cer, prin care il vedem pe Domnul, de ce e mereu trist?Oare mereu e suparat pe mine?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Închisoarea copiilor Florin-Ionut Generalitati 6 10.01.2013 12:50:29
Pedepsirea Copiilor OanceaHoratiu Generalitati 15 25.08.2012 01:46:45
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) mirela1990 Umanitare 0 11.12.2010 23:27:05
Deruta in credinta si intrebarile - care este cauza? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 17 06.01.2010 19:32:40