Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.03.2010, 21:40:05
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OanceaHoratiu Vezi mesajul
Faptul ca Dumnezeu pedepseste pe cei care se inchina la idoli (adica la alti zei) da dovada de o contrazicere intre religii...
Dumnezeu îi pedepsește FRECVENT pe cei care se închină la idoli. Este călcare a poruncii 1, pe care cu degetul Lui a scris-o.

Citat:
Pana la urma toti credem in aceasi entitate pe care o numim "Divinitate" si poate ca nici Biblia, poate nici Legendele olimpului sau Biblia oricarei alte religii nu are dreptate in legatura cu Divninitatea.
Noi nu comparăm Biblia cu basmele grecești. Nu sunt pe același plan. Basmele grecești sunt făcute de oameni (ce e drept, foarte înțelepți), pe când autorul Bibliei este Dumnezeu. E text revelat. În sfârșit, dumnezeul în care noi credem nu se numește "Divinitate", ci este un dumnezeu personal, care se numește "Dumnezeu".

Citat:
Daca Dumnezeu si-ar iubii creeatiile, in loc sa le supuna la chinuri oribile ( morti oribile, dureroase, cum e aceea de a fii sfasiat de un urs pana la moarte) si o eternitate plina de suferinta, mai degraba le-ar anihila COMPLET din realitate. De ce Dumnezeu nu il elimina pe Cel Rau? Daca dumnezeu ar fii bun, l-ar elimina pe diavol. Daca e bun... de ce nu il elimina? Poate ca nu are puterea de a il elimina... dar atunci de ce il numim Divinitate?
Mă scuzați că vă întreb și vă rog să nu mi-o luați în nume de rău. Acestea sunt întrebări de cateheză primară. Când Dumnezeu dă viață omului, așează suflet nemuritor. Este unul dintre cele 4 aspecte ale asemănării noastre cu El. Când spunem că "L-a făcut pe Adam după chipul și asemănarea Lui", înțelegem 4 aspecte ale asemănării, unul dintre ele fiind nemurirea. Trăim atât de mult cât trăiește El: o veșnicie. Valabil și pentru îngeri. Sufletul omenesc (ca și îngerii) este indestructibil prin natura lui creată.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 11.03.2010 at 21:46:28.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2010, 22:25:37
OanceaHoratiu OanceaHoratiu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.03.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dumnezeu îi pedepsește FRECVENT pe cei care se închină la idoli. Este călcare a poruncii 1, pe care cu degetul Lui a scris-o.

Noi nu comparăm Biblia cu basmele grecești. Nu sunt pe același plan. Basmele grecești sunt făcute de oameni (ce e drept, foarte înțelepți), pe când autorul Bibliei este Dumnezeu. E text revelat. În sfârșit, dumnezeul în care noi credem nu se numește "Divinitate", ci este un dumnezeu personal, care se numește "Dumnezeu".

Mă scuzați că vă întreb și vă rog să nu mi-o luați în nume de rău. Acestea sunt întrebări de cateheză primară. Când Dumnezeu dă viață omului, așează suflet nemuritor. Este unul dintre cele 4 aspecte ale asemănării noastre cu El. Când spunem că "L-a făcut pe Adam după chipul și asemănarea Lui", înțelegem 4 aspecte ale asemănării, unul dintre ele fiind nemurirea. Trăim atât de mult cât trăiește El: o veșnicie. Valabil și pentru îngeri. Sufletul omenesc (ca și îngerii) este indestructibil prin natura lui creată.
Am 14 ani, nu trebuie sa va adresati la persoana a 2-ua plural.

Noi ne rugam icoanelor; Dar nu lemnului si sticlei din care sunt ele facute, ci personajului reprezentat in ele. Oamneii care se rugau la idoli nu se rugau lemnului din care erau facute statuile lor, ci la Cel reprezentat de statuie.
Reply With Quote
Vechi 14.03.2010, 18:41:12
 Remus 's Avatar
Remus  Remus  is offline
Member

Data înregistrării: 24.02.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Cartea 1 a cronicilor 16:25,26

Citat:
În prealabil postat de OanceaHoratiu Vezi mesajul
Am 14 ani, nu trebuie sa va adresati la persoana a 2-ua plural.

Noi ne rugam icoanelor; Dar nu lemnului si sticlei din care sunt ele facute, ci personajului reprezentat in ele. Oamneii care se rugau la idoli nu se rugau lemnului din care erau facute statuile lor, ci la Cel reprezentat de statuie.
Asa e fratioare Horatiu ai dreptate , Numai ca lemnul si sticla Icoanelor noastre il reprezinta
Bunul Dumnezeu Cel in Treime Sfanta Slavit , sau Maica Domnului sau Sfintzii Parintzi in timp ce lemnul si sticla icoanelor la care se rugau cei rataciti reprezentau boi , vaci, elefantzi, serpi, zei ai focului , zei ai marilor,zei fierului etc ia toate legendele Olimpului de la cap la coada iar in cartea 1a a Cronicilor Cap 16 : 25,26 scrie :

Că mare este Domnul și vrednic de laudă și mai înfricoșat decât toți dumnezeii.
Că toți dumnezeii păgânilor sunt nimic, iar Domnul a făcut cerurile.

deseori frate Horatiu , incurcate sunt Caile Domnului , nu intelegem asa ushor spre exemplu de ce Dumnezeu permite unele morti premature ale unor copii nevinovati, DAR acei copii ,si noi toti de altfel ,purtam pacatele stramoshilor pana la a 9a generatie , SAU poate ca daca acei copii ajungeau la maturitate dadaeau curs unor crime ingrozitoare in care mureau mult mai multi nevinovati... si daca erau fara de pacat stai linistit ca Duimnezeu i-a luat intr-un loc MULT mai BUN , cum ar fi Sanul Lui Avraam, sau chiar si mai aproape de EL...
Daca de la varsta asta Horatiule te lupti sa inlaturi toate indoielile despre Adevarata Credintza care e aceeasi de 2000 de ani, iti prevad un viitor foarte luminos ..bravo tie te felicit , sa le studiezi pe toate ca sa faci diferentza si sa nu te poata pacali Nimeni!
Doamne ajuta!

--------------------------------------------------------------------------------
Vechi 24.08.2012, 18:24:22
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Implicit Din ce pricini sufera copiii nevinovati? Ce pacate ispasesc ei?

"Citim la Iesire: Dumnezeu este ravnitor. El rasplateste pacatele parintilor in fiii lor pana la al treilea si chiar al patrulea neam (Iesire 20,5). Si iarasi: Dumnezeu aduce faradelegile parintilor peste fii, si peste fiii fiilor, pana la al treilea si al patrulea neam (Iesire 34,7; Deuteronom 5,9; Psalm 36,28;108,13; Isaia 14,21). Marele prooroc Ieremia zice: Tu arati mila la mii si pentru faradelegile parintilor rasplatesti in sanul copiilor lor dupa ei (Ieremia 32,18; Numeri 14,18; Iov 5,4;21,19; Isaia 13,16). Proorocul Isaia zice: Pregatiti macelul feciorilor din pricina faradelegilor parintilor lor (Isaia 14,21 ). Asadar, din aceste marturii ale Sfintei Scripturi se poate intelege destul de clar din ce pricina sufera copiii cei nevinovati si ale caror pacate le ispasesc ei". Parintele Ilie Cleopa
Reply With Quote
Vechi 25.08.2012, 01:22:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Pai ateii nu vor sa stie de un Dumnezeu care si pedepseste, vor doar ca sa ierte ca sa-si poata face de cap la nesfarsit.
Reply With Quote
Vechi 25.08.2012, 01:46:45
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Implicit

Cred ca toti ne dorim ca Dumnezeu doar sa ne ierte si sa ne vedem mai departe de ale noastre, mai ales ca de multe ori nici macar nu intelegem ca suntem in greseala. Acest cuvant al Parintelui Cleopa mi-a adus in prim plan responsabilitatea parintilor fata de copiii sau viitorii lor copii, care se adauga celor firesti: hrana, imbracaminte, educatie. Nu cred ca isi mai pune cineva problema si in felul asta, nici macar dintre cei credinciosi (sa fie atenti la felul in care traiesc deoarece acest lucru lasa urmari). Am citit la un Sfant ca daca parintii duc viata sfanta, copiii se vor randui foarte bine, atat sufleteste cat si trupeste.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
pedepsirea copiilor

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Închisoarea copiilor Florin-Ionut Generalitati 6 10.01.2013 12:50:29
Intrebarile copiilor Simply_me Generalitati 69 08.01.2013 02:40:09
Limbul copiilor Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 28 21.08.2012 10:22:12
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) mirela1990 Umanitare 0 11.12.2010 23:27:05