![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
din multele discutii cu ei, am inteles un lucru important. Ca datorita curatiei varstei altfel pricep si inteleg anumite lucruri. Spre exemplu, moartea si intalnirea cu Hristos.
Discutii de genul:Abia astept sa mor, ca sa ma intalnesc cu Domnul am avut destule. Le-am explicat ca nu e chiar asa de simplu, e nevoie sa indeplinesti anumite conditii ca sa ajungi in rai. Si mai ales, exista o anumita vreme cand murim, pana atunci fiind datori sa ne castigam raiul. Ce m-a impresionat era licarirea din ochii lor cand vorbeau de Hristos, de intalnirea cu Domnul. Rar am vazut in ochii cuiva acea scanteie, emotie de a fi mereu impreuna cu Hristos. Ceea ce vreau sa subliniez e ca daca am avea curatia copiilor, asa mult s-ar simplifica lucrurile ptr noi. Am accepta prin credinta si cu bucurie anumite realitati care acum ni se par de netrecut.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inca ceva: eu am observat ca la cei mai mici (care nu stiu inca sa puna intrebari) exista o mare bucurie spontana la vederea unor icoane, un interes pentru Biserica si icoane. Si am observat clar la ei cand erau bebeluci ca vedeau si lucruri nevazute, poate ingeri. Cel mic, care avea de Paste putin sub doi ani, cand a vazut crucea in mijlocul bisericii a inceput sa rada bucuros. Asta i§a csocat, cred, pe unii. Dar nu avea el oare dreptate, nu cantam noi ca crucea ne§a adus bucurie?
|
||||
|
||||
![]()
mijlociul meu m-a cam pus in dificultate zilele astea.
In dmineata zilei de 29 august, de sarbatoarea Taierii capului Sf Ioan Botezatorul,le-am vorbit copiilor despre viata sfantului,precum si de sfarsitul pamantesc al acestuia. Le-am mai spus ca drept rasplata ptr viata lui frumoasa, sf ioan Botezatorul a capatat cinstea de a sta de-a stanga Mantuitorului(si le-am aratat icoane Deisis.) Le-am aratat, de asemnea si icoana cu sfantul Ioan Botezatorul, cand tinea capul pe tipsie. Dar in acea icoana era reprezentat cu aripi. Seara, la culcare, mijlociul imi spune: Abia astept si eu sa mor ca o sa ma transform in inger. Dragul meu, atunci cand vom muri, si daca vom duce o viata asa frumoasa, dupa modelul Sfantul Ioan, vom ajunge in rai, nu vom fi ingeri, ci sfinti. Sfintii si ingerii sunt doua categorii diferite. Oamenii dupa moarte nu se transforma in ingeri. ba da...crezi ca eu nu am vazut icoana Sfantului Ioan Botezatorul in care avea aripi? Deci era inger! Aici, dragii mei m-am blocat. NU am stiut ce sa-i raspund. De ce apare Sfantul Ioan Botezatorul cu aripi? MAi exista sfinti care sunt pictati cu aripi? Poate se gaseste cineva care sa ma lumineze si pe mine, ca sa pot da un raspuns bun copilului.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate poti sa-i spui ca nici ingerii nu au aripi, de fapt, si ca aripile vor sa spuna viata care tinde mereu sa suie la Cer si sa stea langa Dumnezeu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Multumesc frumos amandurora, s-a mai facut lumina in capul meu.:)
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Închisoarea copiilor | Florin-Ionut | Generalitati | 6 | 10.01.2013 12:50:29 |
Pedepsirea Copiilor | OanceaHoratiu | Generalitati | 15 | 25.08.2012 01:46:45 |
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) | mirela1990 | Umanitare | 0 | 11.12.2010 23:27:05 |
Deruta in credinta si intrebarile - care este cauza? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 06.01.2010 19:32:40 |
|