Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2012, 14:24:11
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Am văzut mai multe intervenții a unor utilizatori precum Tartaruga pe diferite topicuri expunând idei de genul:
Citat:
Iar dovada este insusi "umanismul", faptul ca multe valori predate de Iisus au fost preluate si de necrestini. Noul Legamant deci a fost scris in inima tuturor, paganii de dupa Hristos nu au mai fost aceeasi cu paganii dinainte de Hristos, Duhul Sfant Mangaietorul le-a amintit multora ca acum au ceva scris in inima, adica legea/porunca iubirii, de care trebuie sa tina cont. Si multi tin cont, chiar dintre atei... La desavarsire insa ajung doar sfintii care au crezut in Hristos si Cuvantului Sau practicandu-l toata viata lor pana la moarte, iar desavarsirea este Imparatia in care ei intra inca de pe acum. Restul asteapta Judecata...

O rog deci pe Tartaruga să prezinte fundamentele pe baza cărora face afirmații de genul celei subliniate de mine, evident topicul putând fi dezbătut pe larg nu doar în contextul afirmațiilor Tartarugii.
Frate ,de data asta eu cred ca tine,nu ca Adriana. Caci si ea are dreptate,legea cea noua e sapat in inimile tutror,caci vine prin har si nu prin slova. Dar intelesul este aici ca legea e data tuturor ce cunosc si aud aceasta lege. Nu si celor ce nu au auzit de ea. Si legea cea noua a iubirii e slaba in manifestare,fara har.E ca si cum ai compara eforturile proprii de a iesii dintr-o mlastina,cu o franghie ce iti e aruncata din elicopter.
Iar harul lui Dumnezeu nu se obtine prin meditatie,ci prin FRANGHIE,prin ceva concret.
Franghia in cazul nostru,ajutorul exterior ,sunt tainele. Cine a auzit de Hristos,si are receptivitate in suflet,va implini o parte din porunci. Dar nu va putea sa le implineasca atat de desavarsit ,daca nu se va agata de franghia harului lui Dumnezeu.
Dumnezeu a vrut sa dea acest har prin taina ,nu noi oamenii am inventat aceasta .
Copii mici, puii de vrabie,daca nu deschid gura,nu primesc hrana. Hrana le vine din cer,dar ei trebuie sa faca acest minim efort,sa incuvinteze, sa deschida gura.
E foarte important ca harul sa fie dat prin ceva concret,chiar daca o frimitura de paine acolo,parintele Staniloaie explica f bine de ce.

Si acum ,mai in gluma mai in serios,daca te ai pregatit de atac cu acest topic deschis la 'enormitatile' spuse de altul ,daca ai cernit printre cuvintele ei frumoase ca sa gasesti punctisoarele mai negre,caci asta va e ocupatia de baza , te rog, apara-ti talantul unic si adinc ingropat ,si lasa ma pe mine sa vorbesc cu ea ,ca imi permit sa mai pierd din cei 2 care i-am primit :) Sau cine stie,sa ii inmultesc.
Vreau prin asta sa evit sa iti ranesti si tu sufletul degeaba in discutii contradictorii si inutile si si sa o indepartezi pe Adriana mai mult de ortodoxie decat este

Last edited by iustin10; 26.08.2012 at 14:30:06.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arhitectura bisericilor: dupa canon sau dupa gust? windorin Arta bisericeasca in general 247 19.09.2015 00:15:06
Barbatul/femeia inainte si dupa casatorie caty_deea Nunta 76 21.01.2013 11:57:04
Conferinte Christos Yannaras in Romania Mihailc Stiri, actualitati, anunturi 131 19.11.2012 00:59:52
Setea dupa Liniste, setea dupa Dragoste.... Mihailescu-Marin Daniel Generalitati 8 27.06.2011 23:03:13
Iisus Christos descris de Publius Lentullus lareine Generalitati 28 08.01.2010 17:38:28