![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
"Când femeia rămâne însărcinată, atunci cel mai bun lucru este să înceteze imediat contactele sexuale sau dacă nu pot, să le reducă cât se poate de mult... pentru că se pricinuiește pagubă duhovnicească. Embrionul participă și el de nevoie la plăcerea pe care o simte mama lui, și astfel încă din pântece dobândește patimă.
Există prunci care sug și care se aprind trupește, în timp ce există tineri de 18-20 de ani care au o nepătimire, și nu sunt războiți de trupul lor. Cui se datorează această diferență? Stării duhovnicești a părinților. Este moștenirea duhovnicească. Vezi, părinții nu lasă moștenire copiilor lor numai case, ogoare, ci le lasă moștenire și patimile sau virtuțile lor". (Atanasie Rakovalis - "Părintele Paisie mi-a spus..." |
|
|||
|
|||
![]()
10. Femeia, când este însărcinată, trebuie să fie liniștită, să citească
Evanghelia, să se roage, să spună rugăciunea lui Iisus. Astfel se sfințește și copilul. Încă de acum începe educația copilului. Să fii atent să nu mâhnești pe cea însărcinată sub nici un motiv. 1 1 . (Când femeia mea aștepta copilul). - Caută să nu o superi în vremea aceasta cu nimic. Să fii foarte atent!! Să-i spui să rostească rugăciunea lui Iisus și să psalmodieze. Aceasta va ajuta mult copilul! Nu numai acum dar și mai târziu. Atanasie Rakovalis - "Părintele Paisie mi-a spus..." |
|
|||
|
|||
![]()
12. Când s-a născut copilul meu, auzeam de la medici, prieteni, rude, diferite păreri despre alăptare. Cei mai mulți aveau părerea, și chiar ne constrângeau să o facem, că este bine să oprească alăptatul după câteva luni. Starețul avea o părere diferită și deja o exprimase cu tărie. Când l-am întrebat referitor la aceasta, mi-a spus: Nu, binecuvântatule, să alăpteze în continuare copilul, căci laptele mamei este cel mai bun. Este și medicament și astfel nu se îmbolnăvește copilul. în satul meu femeile alăptau copiii până la cinci-șase ani. Astfel copiii nu sug numai lapte, ci sug și dragoste și afecțiune și gingășie și siguranță, devenind puternici în felul acesta și sufletește. Astfel când se măreau copiii, deveneau puternici și îi prindeau pe țeți* cu o mână. Alăptarea înseamnă multe lucruri, nu este numai laptele.
Atât timp cât femeia alăptează, cu greu rămâne însărcinată. Este o protecție firească și pentru mamă de a nu rămâne îndată iarăși însărcinată. Alăptarea este cea mai bună. - Cât timp să alăpteze. Părinte? - Cât poate de mult. Trei-patru ani. Femeia mea lucra și de aceea obosea mult. Se îmbolnăvise și slăbise mult. Toți (doctorul, mama, soacra, prietenii) o constrângeau, o sfătuiau să înceteze alăptarea. Am mers din nou la Stareț și l-am întrebat iarăși despre acest subiect. Starețul s-a oprit puțin, a cântărit situația și a spus: - Să alăpteze cel puțin până ce copilul va împlini doi ani. Cei doi ani erau limita cea mai de jos, dar absolut necesară recomandată de Stareț! Atanasie Rakovalis - "Părintele Paisie mi-a spus..." |
|
||||
|
||||
![]()
Cunosc un caz asemănător, în care soțul a preferat să plece în străinătate 1 an și să muncească acolo.
Copilul s-a născut sănătos, apoi relația lor a fost și mai apropiată. În plus, au reușit să scape de datoriile pe care le aveau la bănci. |
|
|||
|
|||
![]()
Dând voință, iei putere. Renunțând, dobândești.
|
|
|||
|
|||
![]()
Corect; acel unul(rezultat din soț și soție) este chiar copilul.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
a) realizarea faptului de a fi insarcinata tine ceva timp, timp in care femeia mai poate face niste chestii cu sotul(totul in scopuri procreative, desigur :)) ). b) caracterele sexuale primare apar mai tarziu, deci imi explici si mie cum se transmite sexul la copil?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Last edited by ovidiu b.; 28.08.2012 at 21:12:16. |
|
|||
|
|||
![]()
La un caz de genul asta sunt altele zeci cazuri de familii destramate si copii cu probleme.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar s-ar putea ca parintele in cauza sa nu fie de acord ca aceasta restrictie e musai cum zic unii. Eu despre asta am intrebat - care e parerea duhovnicului: asa le-a cerut el sau si-au asumat singuri acest "canon" desi nu le-a cerut-o expres. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
am nevoie de un sfat | Nico11 | Pocainta | 2 | 06.04.2011 19:58:27 |
am nevoie de un sfat | mariuca92 | Homosexualitatea | 91 | 26.04.2010 18:01:53 |
am nevoie e un sfat | luminitam | Generalitati | 36 | 08.09.2009 15:29:03 |
Am nevoie de un sfat | sophia | Generalitati | 10 | 13.05.2009 01:08:32 |
|