![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 28.08.2012 at 19:33:59. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Indraznesc sa (mai) supun atentiei si cazul "fariseiului desavarsit": Saul (care prin hristificare ESTE: Sfantul Pavel). Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Eugen si dvs aveti o problema,v-am prevenit ca azi spun doar ce gandesc.Sunteti mult prea serios pt unul ca mine care nu prea se ia pe el insusi in serios.Adica imi rapiti satisfactia de a fi rautacios precum un mic duh rau,prin onsetitatea si bunatatea adresarii dvs.Va urasc si pe dvs.Studiul(ce titlu pompos pt o chestie usor semidocta)il scriu in noaptea acestea va avea o tema mai larga in care fariseii vor fi ultimul capitol.Tema este cumva ,,Sacrul si profanul"sau cum ne raportam noi la divinitatea.Vedeti dvs,cand vorbim la modul general este foarte simplu.Cumva parca vrem sa il trisam putin pe Dumnezeu: ,,Doamne ziceam si eu asa,o opinie,nu m-am referit la ceva concret".Da cand ne raportam direct,personal atunci parca o mica teama isi face aparitia:,,Pai cum sa spun asta daca nu o traiesc?ca parca nu prea simt ce spun da cand dadeam sfaturi era mai usor,ca eram neutru.Acu trebuie sa zic direct lui Dumnezeu,despre mine,si nu prea merge eschiva si ambiguitatea(cum s-o scrie cuvantul asta)si ascunsu elefantului in cires:,,Doamne,nu-i asa ca nu am zis nimic de mine?Adica stii ca te iubesc da nu prea as vrea sa zic asta..ca cine stie...daca nu te iubesc?".
Sa revin din aberatii:cu privire la studiu am ales trei cazuri.Adica cel ce l-a scris le-a ales,eu sunt doar scribu cu juma de norma.O sa vedem cum s-a raportat la Dumnezeu un prooroc,un apostol mare si religiosii vremii.Fiecare cu concluziile si invatamintele sale.Precizez ca opiniile nu sunt ortodoxe,ala de le-a scris are un nume similar cu un detergent da mi-a placut mie cum a analizat faza(altora s-ar putea sa nu le placa stilu da este interesant mesaju).Imi asum intreaga raspundere pt ce voi posta...blabla..alte minciuni.Pe scurt:o sa vedeti asa ca nu trageti inca :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. P.S. Iertati-mi indrazneala... si lipsa intelepciunii.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dogmatica Patristica Ortodoxa | myself00 | Generalitati | 7 | 10.09.2012 19:23:37 |
Despre lectura, in general | Lilith23 | Generalitati | 26 | 15.06.2011 12:11:07 |
sentimentalism si un dumnezeu general | lareine | Generalitati | 0 | 31.12.2009 01:15:25 |
Sf. Andrei este sarbatoare cu rosu/mare in general? | sophia | Diverse Sarbatori | 3 | 13.11.2009 11:07:58 |
Scrisoarea unui general roman catre Nero,despre Hristos | ortodox4life | Generalitati | 18 | 14.10.2008 22:09:52 |
|