Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.08.2012, 18:48:39
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Mi-am tot pus întrebarea, oare ce cred oamenii care nu prea merg biserică, dar care văd un preot dându-se jos dintr-o mașină supărată. Eu am rămas mască, și recunosc că pe moment m-am smintit, într-o zi când doi călugări tineri au coborât dintr-un A8 supărat, erau dezorintați, probabil se rătăciseră prin oraș, mașina avea număr de alt județ. Nu spun că preoții nu ar trebui să folosească mașini, dar să aibă în vedere faptul că prin ceea ce sunt ei pot sminti ușor.
Nu ma smintesc cand coboara un preot din ultimul tip de masina...imi pare rau ca simte nevoia sa aiba ultimul tip de masina (desi n-ar trebui sa judec)...ca de o masina in ziua de azi cam ai nevoie..degeaba spuneti de biciclete..cand ai rude intr-un sat apropiat sau trebuie sa ajungi la copii sau faci cumparaturi etc.
Preoti adapteaza stilul de viata putin dupa stilul societatii si fara sa vrea de cele mai multe ori...problema e atunci cand doresc sa impresioneze sau sa depaseasca un standard (ce e drept la noi standardele sunt cam ridicate pentru aportul pe care il aducem societatii)...desi e posibil si sa fi primit masina...
Reply With Quote
Vechi 30.08.2012, 18:55:49
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tomita Vezi mesajul
(ce e drept la noi standardele sunt cam ridicate pentru aportul pe care il aducem societatii)
Foarte adevărat, din păcate.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2012, 20:13:10
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Nu ma smintesc cand coboara un preot din ultimul tip de masina...imi pare rau ca simte nevoia sa aiba ultimul tip de masina (desi n-ar trebui sa judec)...ca de o masina in ziua de azi cam ai nevoie..degeaba spuneti de biciclete..cand ai rude intr-un sat apropiat sau trebuie sa ajungi la copii sau faci cumparaturi etc.
Preoti adapteaza stilul de viata putin dupa stilul societatii si fara sa vrea de cele mai multe ori...problema e atunci cand doresc sa impresioneze sau sa depaseasca un standard (ce e drept la noi standardele sunt cam ridicate pentru aportul pe care il aducem societatii)...desi e posibil si sa fi primit masina...
Se pare că nu ai îțeles ideea. Nimeni nu a cerut preoților să meargă numai cu bicicleta, era doar un exemplu contrar a ceea ce eu am relatat.

Last edited by ovidiu b.; 31.08.2012 at 09:32:33.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2012, 23:28:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu e rau sa judeci, rau e sa judeci prost, invinuindu-l pe celalat de lucruri de care poate nu e vinovat.
Si chiar daca ar fi, osandindu-l ca pe unul fara speranta la mantuire.

Last edited by AlinB; 01.09.2012 at 23:31:34.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum sa ne rugam pentru aproapele nostru? alexdu Generalitati 6 14.02.2012 10:44:10
Sa nu judecam aproapele costel Generalitati 49 31.08.2011 19:15:46
Dragostea de aproapele tau viviana Generalitati 9 28.07.2011 21:03:46
Aproapele meu maria55 Generalitati 14 17.03.2010 15:57:21
Aproapele nostru invizibil elizabeta Generalitati 35 17.11.2009 16:45:38