Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.08.2012, 11:23:28
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Lectorul Alexandru Mihaila de la Facultatea de Teologie din Bucuresti spune “In Facere 6 "fiii lui Dumnezeu" au legaturi cu "fiicele oamenilor", nascandu-se astfel "cei cazuti" (nefilim in ebraica) sau "uriasii" (gigantes) din Septuaginta. Este greu de interpretat cine sunt acesti fii ai lui Dumnezeu, dar la rescriptorul Codexului Alexandrin al Septuagintei, ei sunt numiti "ingeri" (aggeloi), exegeza confirmata si de Sf. Irineu sau de traditia iudaica (cartea lui Enoh). Oricum, in traditia rasariteana s-a impus identificarea lor cu oamenii duhovnicesti, care s-au lasat sedusi de pofte, pentru ca ingerii nefiind corporali nu ar putea sa aiba relatii cu "fiicele oamenilor" (totusi in Tobit 3:8 si 6:14 se spune despre demonul Asmodeu ca o iubea pe Sara, ucigandu-i toti potentialii soti in noaptea nuntii, iar in 1 Corinteni 11:10 intalnim precizarea ciudata: "femeia este datoare sa aiba semn de supunere asupra capului ei [adica sa-si acopere capul cu un valt, pentru ingeri ca sa nu-i ispiteasca pe ingeri?]").

Sfantul Ioan Gura de Aur previne aceasta ratacire, spunand clar ca "fiii lui Dumnezeu" nu sunt ingeri, ci oameni: "Unii spun ca nu-i vorba de oameni, ci de ingeri; pe acestia i-ar fi numit Scriptura "fii ai lui Dumnezeu". Mai intai, sa-mi arate ei in care loc din Scriptura ingerii au fost numiti "fii ai lui Dumnezeu"? Dar nu vor putea sa-mi arate. Oamenii, da, au fost numiti "fii ai lui Dumnezeu", dar ingerii, nu. Nicaieri in Scriptura ingerul nu-i numit fiu, nici fiu al lui Dumnezeu."

Mai multe informatii despre uriasi gasiti din acest articol:
http://www.crestinortodox.ro/editori...ii-137192.html
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Cine a citit "Vanga" de Krasimira Stoianova? Adriana Cluj Generalitati 10 19.10.2010 14:43:59
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Cine suntem? Ne ducem in lume si cautam tot "al nostru si ai nostri"? sophia Generalitati 40 03.05.2010 22:06:45