![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si diavolul are "baza biblica", dar fundatia lui ultima nu este Hristos, desi e drept, poate pretinde asta (daca se prefac in inger de lumina) iar cei ignoranti, chiar il cred. |
|
|||
|
|||
![]()
Diavolul nu pretinde niciodata ca fundatia lui ultima ar fi Hristos, niciodata. Mai bine ati raspunde la topic daca tot scrieti. Ati putea incepe dvs. sa explicati daca treaba cu lauzia este dogma si daca sunteti de acord cu afirmatiile bisericii ortodoxe grecesti despre dogme din postarile anterioare.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Nu am timp sa parcurg 11 pagini sa gasesc "postarile anterioare" la care faceti trimitere. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu care credeam ca in Ortodoxie exista principiul de a-si cunoaste dusmanul ca sa se stie impotriva cui se lupta, si in Ortodoxie sunt cele mai multe invataturi despre diavol si invataturile lui mincinoase iar dvs. spuneti ca eu l-as cunoaste mai bine? Si asta pentru ca v-am spus ca diavolul nu isi are fundatia ultima Hristos? Pai domnule Alin, macar invatatura lui Hristos daca ar fi cunoscut-o, aceea elementara din Evanghelii si ati fi stiut ca cei ce isi iau ca fundatie ultima pe Hristos au o casa atat de solida ca nimic nu o darama. Aceia sunt sfinti, domnule Alin, merg direct in Imparatie fara sa mai treaca prin judecata. Treziti-va o data! Postarile cu pricina sunt 95 si 96 de la pagina 10, plus intrebarea despre lauzie care suna asa: regula din catehism care spune ca o lauza nu poate intra 40 zile in Biserica este dogma sau nu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
V-ati pierdut pe drum. Citat:
Am citit cele doua postari, ori engleza mea nu e asa buna, ori citatele sunt scoase din context, ori intrebarea nu e formulata corespunzator. Last edited by AlinB; 02.09.2012 at 01:27:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar intrebarea era simpla: sunteti deacord sau nu cele scrise? Bun, ma bucur ca este cutuma. Era doar o demonstratie a faptului ca trimiteri de genul: mergi si studiaza catehismul daca vrei sa stii dogmele, nu te invata deloc care sunt dogmele ci te invata de-a valma tot felul. Cat despre prima parte, cred mai degraba ca tu te-ai ratacit pe drum ca doar aici este topicul dedicat dogmelor ori vezi ca te-a tras cineva afara din topic si ai deviat de la el. Deci sa ne intoarcem la topic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Mai ales, catehismul e pentru cei credinciosi (ortodocsi) iar tu pici din categoria asta. Oricum, ar fi folositor si celor non-ortodocsi dar care doresc sincer sa cunoasca credinta ortodoxa. Tu insa cauti nod in papura. Citat:
Last edited by AlinB; 02.09.2012 at 01:49:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Celelalte sunt adevaruri de credinta, pentru ca nu s-au gasit contestatari ca sa se tina sinoade, cel putin pana acum (de exemplu acum a aparut ecumensimul care ataca invatatura despre Biserica in sine). Toate sunt invataturi de credinta. Mai sunt canoane si practica Liurgica, acestea sunt si ele obligatorii dupa ce sunt adoptate. Diferenta este ca dogmele si adevarurile de credinta sunt revelate direct, nu se pot schimba nicioadata. Canoanele sunt reguli interne, ele se pot schimba de catre Biserica (ceea ce se intampla extrem de rar). Ce trebuie sa faca o lauza sau alte practici cred ca fac parte din canoane. Eu am intalnit direct un caz de Pasti, un cuplu venise sa se impartaseasca, desi bebelusul nu fusese botezat. Preotul nu a impartasit-o pe mama si i-a citit bebelusului rugaciunile care se fac la 8 zile si 40 de zile. Mama se putea impartasi doar dupa ce se boteza copilul. Cred ca la asta se refera cand spune ca nu intra in biserica. Noi credem tot ce invata biserica, nu ne batem capul cu tot felul de mii de intrebari si mici intrebari. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai am o ultima intrebare retorica: BO este in comuniune cu cei de stil vechi sau nu?... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dogme babesti | camy_d | Reguli in Biserica | 164 | 03.08.2016 14:46:05 |
Ce inseamna pentru voi credinta - Dogme sau fapte? | sophia | Generalitati | 69 | 20.05.2011 03:28:25 |
Credinta fara dogme? | georgeval | Generalitati | 29 | 08.07.2010 00:46:11 |
Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice | adelin | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 4 | 27.01.2010 22:34:48 |
Diferite slujbe de inmormantare | danyel | Slujba inmormantarii | 10 | 23.11.2009 13:32:37 |
|