Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2012, 09:43:03
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Bine...te invit în să locuiești într-o zonă populată de ei și apoi sunt curios dacă ai să mai judeci astfel lucrurile. E ușor să stai pe margine și să vii să dai lecții de iubire. Știi câți români suferă din cauza minorității lor? Știi că dacă nu cunoști limba maghiară nu te poți angaja? Știi câte alte restricții sunt puse românilor la ei în țară? Se pare că nu știi.
Nu dau nici o lectie de iubire. Doar constat. Pe de alta parte, incepand cu facultatea si continuaind cu locurile de munca pe care le-am avut, am avut de-a face cu colegi ardeleni. Sincer, daca ar fi sa aleg un loc unde sa traiesc tot restul vietii, Ardealul ar fi ultima alegere. Cunosc cativa romani care sufera din cauza ca sunt minoritari, calugaritele din congregatia Preasfintei Inimi a Lui Isus din Odorheiul Secuiesc. Daca in zonele acele din Covasna si Harghita or fi romani care sufera la propriu, ma indoiesc ca exista astfel de romani in judetele cu populatie majoritar romaneasca, gen Brasov, Sibiu, Hunedoara, Cluj etc.

Referitor la angajare si criterii subiective de angajare: sunteti cumva preot sau calugar si nu ati fost niciodata angajat? Aveti idee in cate companii exista acest crieteriu? Am un cumnat din Brasov care era revoltat ca in compania in care a lucrat era imposibil sa avanseze pentru ca directorul era din Sibiu, iar acesta promova in functii de conducere doar sibieni. Lucrurile acestea exista de cind lumea si probabil ca vor exsista in continuare. Nu v-ati obisnuit cu ele? Unii promoveaza maghiari, altii homosexuali, altii femei, altii barbati, fiecare cu "obiectivitatea" lui.

Ceea ce vreau sa subliniez este ca ardelenii au o capacitate deosebita de a se autocompatimi si de a se ridica in slavi pe ei insisi. De exemplu sunt foarte indurerati cind vorbesc despre suferintele lor in timpul ocupatiei austro-ungare dar nu ezita sa se laude cu influenta germana pe care au capatat-o in urma acestei ocupatii. Sau, uita ca niste oameni pe care acum ii dispretuiesc, moldovenii si muntenii, si-au dat viata pentru ei; cu toate ca poate, ar trebui sa le poarte recunostinta si sa se roage pentru ei pentru binele facut. Toate aceste lucruri le-am constat de-a lungul timpului, iar eu, in acest moment, nu mai cred in dreapta judecata a ardelenilor, inclusiv in aceasta problema cu minoritatea maghiara.

Last edited by nutucutu; 03.09.2012 at 09:49:01.