![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa este, in zona care a fost sub ocupatie maghiara atitudinea fata de romani, comportamentul, dorintele secesioniste si de ocupatie ale ungurilor sunt cu totul altele decat in alte zone ale tarii unde acestia convietuiesc cu populatia majoritara ori alte etnii.
Poate va amintiti marsul de acum cativa ani in 15 aprilie, desfasurat in Cluj, la care a participat chiar si ministrul sanatatii de atunci, Cseke Attila- deci un membru al guvernului Romaniei, platit de Romania- in care sloganul principal scris pe pancarte si strigat in gura mare prin mijlocul Clujului era: Ardealul, pamant unguresc!!! Iar oficialitatile romanesti, respectiv guvernul, prefectura, primaria a tacut malc!!! Cum ar fi reactionat la astfel de manifestari ungurii daca romanii maghiarizati fortat din tinutul Gyula ori Szeged (caci granita acolo a fost candva, pe Tisa) ar fi marsaluit asa in Ungaria????? Mi-e greu, foarte greu, sa privesc si sa citesc cuvintele unor asa-zisi ROMANI si ORTODOCSI aici.... cu cata superficialitate privesc lucrurile, cu cata ignoranta si agresivitate dau in cei care traiesc azi avanpremiera Diktatului de la Viena, insira cuvinte doar de dragul de a se afla in treaba sau a fi impotriva, ori a se da destepti...... exact cum zice Tika, competitie in vorbe ..... fara a tine seama de ceea ce se intampla in realitate, sub ochii nostri ............ dar langa noi, caci ocupatia maghiara nu a ajuns candva si pe meleagurile lor ca sa stie ce inseamna..............vai de noi, vai de noi....... ![]() PS: Confirm ceea ce spune Tika: parerea defavorabila a ungurilor din Ungaria despre ungurii din Romania, nici macar limba vorbita de ei nu este identica, o stiu chiar de la sursa. In problema noastra acest aspect conteaza doar in masura in care nu sunt doriti in Ungaria, desi le-au acordat cetatenia, dar astea sunt cu totul alte probleme... nu-i vor acolo, asa ca-i incurajeaza sa-si faca o Ungarie mica aici. Last edited by Adriana Cluj; 05.09.2012 at 18:22:38. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by TunsDiana; 06.09.2012 at 18:12:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by TunsDiana; 06.09.2012 at 18:12:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
.................................................. ............................. Last edited by TunsDiana; 06.09.2012 at 18:13:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru că te bați în piept cu cărămida naționalismului, vreau și eu să știu cam de cât timp este familia ta română și de unde se trage ea. Deci ? Câti antecesori îți cunoști, ce nume, ocupație, naționalitate aveau ?
Întrebare valabilă și pentru ceilalți mari români verzi din audiență. Last edited by MihaiG; 05.09.2012 at 19:09:03. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai scuteste-ne cu genealogia dumitale. am mai vazut-o cu alta ocazie din cate imi amintesc.
Subiectul este altul!!! Nu mai deviati discutia. Suntem romani, ne socotim romani, simtim romaneste, si aici este Romania (nu stim cat inca... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
.................................................. ..................................... Last edited by TunsDiana; 06.09.2012 at 18:18:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Provocarile acelor unguri sunt posibile cu concursul clasei politice romanesti. Schimbati conducatorii iar lucrurile se vor reglementa de la sine. Tratati cauza, nu efectele. Last edited by AlinB; 05.09.2012 at 20:47:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Bate-voi pastorul si oile se vor imprastia". Pastorii nu sunt doar preotii intr-un popor ci pastorii sunt si conducatorii in domenii specifice: medicina, inginerie, invatamant, justitie... Citat:
Iar la cei care au ajuns ...ii vezi ca se refugiaza mai degraba in alcool decat in biserica. Citat:
Deci nu e intamplatoare directia actuala a educatiei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Era mai usor sa se ajunga la concluzia ca ungurii au nevoie de o zona a lor ca sa nu mai fie batuti de romani. Last edited by AlinB; 05.09.2012 at 20:47:29. |
|