Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.09.2012, 18:13:04
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
in Ardealul de nord, situatia este alta, din pacate.
Asa este, in zona care a fost sub ocupatie maghiara atitudinea fata de romani, comportamentul, dorintele secesioniste si de ocupatie ale ungurilor sunt cu totul altele decat in alte zone ale tarii unde acestia convietuiesc cu populatia majoritara ori alte etnii.
Poate va amintiti marsul de acum cativa ani in 15 aprilie, desfasurat in Cluj, la care a participat chiar si ministrul sanatatii de atunci, Cseke Attila- deci un membru al guvernului Romaniei, platit de Romania- in care sloganul principal scris pe pancarte si strigat in gura mare prin mijlocul Clujului era: Ardealul, pamant unguresc!!! Iar oficialitatile romanesti, respectiv guvernul, prefectura, primaria a tacut malc!!!
Cum ar fi reactionat la astfel de manifestari ungurii daca romanii maghiarizati fortat din tinutul Gyula ori Szeged (caci granita acolo a fost candva, pe Tisa) ar fi marsaluit asa in Ungaria?????

Mi-e greu, foarte greu, sa privesc si sa citesc cuvintele unor asa-zisi ROMANI si ORTODOCSI aici....
cu cata superficialitate privesc lucrurile,
cu cata ignoranta si agresivitate dau in cei care traiesc azi avanpremiera Diktatului de la Viena,
insira cuvinte doar de dragul de a se afla in treaba sau a fi impotriva,
ori a se da destepti...... exact cum zice Tika, competitie in vorbe ..... fara a tine seama de ceea ce se intampla in realitate, sub ochii nostri ............ dar langa noi, caci ocupatia maghiara nu a ajuns candva si pe meleagurile lor ca sa stie ce inseamna..............vai de noi, vai de noi.......

PS: Confirm ceea ce spune Tika: parerea defavorabila a ungurilor din Ungaria despre ungurii din Romania, nici macar limba vorbita de ei nu este identica, o stiu chiar de la sursa.
In problema noastra acest aspect conteaza doar in masura in care nu sunt doriti in Ungaria, desi le-au acordat cetatenia, dar astea sunt cu totul alte probleme... nu-i vor acolo, asa ca-i incurajeaza sa-si faca o Ungarie mica aici.

Last edited by Adriana Cluj; 05.09.2012 at 18:22:38.
Vechi 05.09.2012, 18:32:26
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Bine zici, să înțeleg că ești unul din acei unguri care își cere "drepturile"? Nimeni nu urăște pe unguri. Dar nici să-i lăsăm să facă ce vor.

Poate ai uitat de atitudinea ta, una plină de mândrie prostească, asta cu "eu nu sunt român" ci "bănățean" de unde ai mai scos-o? Se pregătește ceva și pe la voi prin zonă?

Mesajele tale dovedesc contrariul. Apropo, mesajul celui din zonă - tikaalba, văd că îl ignori mereu, tu dându-te drept unul care știe și care a fost. Amice cui vinzi gogoși?

Da am fost. Și cunosc persoane de acolo care se plâng de situația lor foarte grea. Și nici eu nu sunt departe de zonă....oricum mult mai aproape decât tine.

Ei fi avocatul ungurilor cumva? Amice suntem români și la noi în țară, adică România, avem dreptul de a ne apăra țara. Țara nu e a ungurilor ci a românilor, știu că voi asta vreți, dar planul vostru va eșua. Dacă românii de etnie maghiară vor naționalitatea maghiară să meargă în Ungaria și să ne lase pe noi în pace. La fel, dacă tot te lauzi și tu și ei că sunteți mai civilizați de ce mai stați pe aici? Vă învit în mult iubita Ungarie. Noi ne putem duce nevoile și fără voi. Slovacii deja au luat atitudine dând o lege care le anulează dreptul ungurilor din Slovacia de a avea naționalitate dublă,

De când ne-am născut amice. Și când spun țara noastră mă refer la români în România. Priceput? Că au și alte etnii aceleași drepturi ca și românii, sunt de acord. Dar de la drepturile de cetățean român și până la autonomie, pe care secuii o trâmbițează, e cale lungă.
.................................................. ...................

Last edited by TunsDiana; 06.09.2012 at 18:12:16.
Vechi 05.09.2012, 18:44:23
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tikaalba Vezi mesajul
Alo,permiteti,el Costica(ce sta in coasta unora),el,,prostul,, de roman ardelean ,stiti voi cum??Da,domnii mei,prost,prost de bun.Nu stiti,nu aveti de unde sti,candva ,demult ,dupa ce am terminat scoala in satul meu,sat amarat dar cu biserica mare in varful dealului si cu tintirimul imprejur,s-a hotarat desteptul de tata sa ma dea la scoala la oras.A fost o traditie ca sa urmam acelasi liceu.Liceu maghiar avand clase cu predare in limba romana,am fost 26 in clasa(5 romani +restul),profesori maghiari predau si la noi,limba ramana am invatat-o cu profesor maghiar.De nu intelegea cineva ceva se explica in maghiara,daca noi minoritatea indrazneam sa spunem ca n-am inteles ,pai cum altfel n-am fost atenti si cate si mai cate...azi copii mei au trecut prin scoala ,acelasi liceu(deh,sa nu pierdem traditia)bursieri ai statului roman,copii prietenilor nostri sunt si au fost bursieri si ai statului raman si ai altora.Daca o familie maghiara isi inscrie copilul la o scoala maghiara primeste o indemnizatie ca vine de la UDMR,ca vine din partea Ungariei,nu stiu,plus altele multe beneficii.Unul din copii prietenilor nostri este student la medicina in Tg Mures,peste putin timp o sa termine facultatea ,este la sectia maghiara,nu este vorbitor de limba romana(sunt stimulati de aceleasi surse sa ramana sa profeseze in romania),stiut fiind faptul ca in spitalele muresene vin bolnavi din toata tara,multi ,foarte multi din zona Moldovei.Cum se va face dialogul medic-pacient?Fisele de observatie se complecteaza numai in limba romana,ei cei care nu stapanesc limba romana,si nu sunt putini cum vor face?...asta e doar un caz.
.................................................. ......................................

Last edited by TunsDiana; 06.09.2012 at 18:12:45.
Vechi 05.09.2012, 19:05:05
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Asa este, in zona care a fost sub ocupatie maghiara atitudinea fata de romani, comportamentul, dorintele secesioniste si de ocupatie ale ungurilor sunt cu totul altele decat in alte zone ale tarii unde acestia convietuiesc cu populatia majoritara ori alte etnii.
Poate va amintiti marsul de acum cativa ani in 15 aprilie, desfasurat in Cluj, la care a participat chiar si ministrul sanatatii de atunci, Cseke Attila- deci un membru al guvernului Romaniei, platit de Romania- in care sloganul principal scris pe pancarte si strigat in gura mare prin mijlocul Clujului era: Ardealul, pamant unguresc!!! Iar oficialitatile romanesti, respectiv guvernul, prefectura, primaria a tacut malc!!!
Cum ar fi reactionat la astfel de manifestari ungurii daca romanii maghiarizati fortat din tinutul Gyula ori Szeged (caci granita acolo a fost candva, pe Tisa) ar fi marsaluit asa in Ungaria?????

Mi-e greu, foarte greu, sa privesc si sa citesc cuvintele unor asa-zisi ROMANI si ORTODOCSI aici....
cu cata superficialitate privesc lucrurile,
cu cata ignoranta si agresivitate dau in cei care traiesc azi avanpremiera Diktatului de la Viena,
insira cuvinte doar de dragul de a se afla in treaba sau a fi impotriva,
ori a se da destepti...... exact cum zice Tika, competitie in vorbe ..... fara a tine seama de ceea ce se intampla in realitate, sub ochii nostri ............ dar langa noi, caci ocupatia maghiara nu a ajuns candva si pe meleagurile lor ca sa stie ce inseamna..............vai de noi, vai de noi.......

PS: Confirm ceea ce spune Tika: parerea defavorabila a ungurilor din Ungaria despre ungurii din Romania, nici macar limba vorbita de ei nu este identica, o stiu chiar de la sursa.
In problema noastra acest aspect conteaza doar in masura in care nu sunt doriti in Ungaria, desi le-au acordat cetatenia, dar astea sunt cu totul alte probleme... nu-i vor acolo, asa ca-i incurajeaza sa-si faca o Ungarie mica aici.

.................................................. .............................

Last edited by TunsDiana; 06.09.2012 at 18:13:11.
Vechi 05.09.2012, 19:05:28
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Nu știu unde vrei să bați dar poți fi direct.
Pentru că te bați în piept cu cărămida naționalismului, vreau și eu să știu cam de cât timp este familia ta română și de unde se trage ea. Deci ? Câti antecesori îți cunoști, ce nume, ocupație, naționalitate aveau ?

Întrebare valabilă și pentru ceilalți mari români verzi din audiență.

Last edited by MihaiG; 05.09.2012 at 19:09:03.
Vechi 05.09.2012, 19:38:03
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Mai scuteste-ne cu genealogia dumitale. am mai vazut-o cu alta ocazie din cate imi amintesc.

Subiectul este altul!!!
Nu mai deviati discutia.

Suntem romani, ne socotim romani, simtim romaneste, si aici este Romania (nu stim cat inca... ) chiar daca n-om avea sange romanesc 100%, la o posibila analiza genetica!!!!!
Vechi 05.09.2012, 19:59:37
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Pentru că te bați în piept cu cărămida naționalismului, vreau și eu să știu cam de cât timp este familia ta română și de unde se trage ea. Deci ? Câti antecesori îți cunoști, ce nume, ocupație, naționalitate aveau ?

Întrebare valabilă și pentru ceilalți mari români verzi din audiență.

.................................................. .....................................

Last edited by TunsDiana; 06.09.2012 at 18:18:14.
Vechi 05.09.2012, 20:30:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Ceea ce menționați dumneavoastră sunt roadele acțiunilor anti-românești susținute pe plan ocult și apoi implementate inclusiv cu ajutorul trădătorilor de neam și de țară. Nu cred deci că este cazul culpabilizării întregii societăți românești pentru atacurile pe toate fronturile împotriva României, inclusiv prin intermediul infiltraților care lucrează împotriva României chiar de la guvernare, din parlament, de la președenție și așa mai departe. Dar despre astea nu vreau să mai continui aici și acum pentrui că suntem pe un alt topic și deja văd că se dorește deturnarea topicului înspre propagandă anti-românească. O să revin însă asupra acestor elemente de propagandă anti-românească pe un alt topic și cu o altă ocazie.
Constientizarea unei realitati in loc de a alerga dupa cai verzi pe pereti si dusmani mai mult sau mai putin imaginari nu este propaganda anti-romaneasca.

Provocarile acelor unguri sunt posibile cu concursul clasei politice romanesti.
Schimbati conducatorii iar lucrurile se vor reglementa de la sine.
Tratati cauza, nu efectele.

Last edited by AlinB; 05.09.2012 at 20:47:02.
Vechi 05.09.2012, 20:36:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Subscriu afrimatiei. Insa pana nu vedem cauzele acestui dezastru degeaba ne lamentam.
Intreb si nu retoric: In aceasta stiuatie avem nevoie de un Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, Mircea cel Batran, Constantin Brancoveanu spre exemplu... sau avem nevoie de un Carol I, Ferdinand I...
Indraznesc sa cred ca au fost produsul unui popor sanatos, ceea ce in ziua de azi..

"Bate-voi pastorul si oile se vor imprastia".
Pastorii nu sunt doar preotii intr-un popor ci pastorii sunt si conducatorii in domenii specifice: medicina, inginerie, invatamant, justitie...

Citat:
Comunismul a distrus o intreaga generatie de intelectuali. Preoti, profesori, ingineri, doctori au fost prigoniti, omorati... batjocoriti. Ce i-a inlocuit? Atesimul, hotia, minciuna...
Acum culegem roadele... si vom zace asa pana ori ne vom pocai intreg poporul in sac si cenusa precum ninivitenii ca sa ne ierte Dumnezeu pentru hotii, minciuni, avorturi, dusmanie intre frati... sau ne vor cotropi altii, evident nu prin arme ci econimic "cu acte in regula" si vom ajunge un popor de slugi.
Mai greu..in mare, n-a ajuns inca cutitul la os si poate nici atunci.
Iar la cei care au ajuns ...ii vezi ca se refugiaza mai degraba in alcool decat in biserica.

Citat:
Scoala roamneasca e la pamant per ansamblu. Nu se mai "produc" conducatori si "orb pe orb nu poate sa calauzeasca".
Cea mai "buna" investitie intr-un popor sta in educatie!
Doamne ajuta.
Cea mai buna investitie a unui Stat manipulator sta tot in educatie - cu cat mai multi prosti, cu atat mai usor de guvernat si facut jocurile politice.
Deci nu e intamplatoare directia actuala a educatiei.
Vechi 05.09.2012, 20:37:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Romanii ce au facut cand au vazut manifestarea ungurilor din Cluj, nu au protestat, nu au pus pancarte cu Ardealul, pamant romanesc?
Da, trebuiau sa-si dea cu pancartele in cap unii la altii.
Era mai usor sa se ajunga la concluzia ca ungurii au nevoie de o zona a lor ca sa nu mai fie batuti de romani.

Last edited by AlinB; 05.09.2012 at 20:47:29.
Subiect închis