Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.09.2012, 17:16:15
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Ba, poate chiar ar fi primul care s-ar deda la fapte necurate impotriva oltenilor sau bucurestenilor deoarece nu ii inghite. Degeaba, sangele e extrem de important, din moment ce esti ungur nu poti iubi pe romani. Poate pe banatani pentru ca ei sunt corciti cu ungurii si alte nationalitati si mai pot fi acceptati, dar pe romanii puri din celelalte regiuni in nici un caz.
Este a doua oară când sunt numit, eu și familia mea, corcitură. Vă rog să vă revizuiți atitudinea. Nu pentru că m-ar deranja ideea în sine, nu am obsesii cripto-naziste despre puritatea rasială, dar este evidentă intenția dumneavoastră de a insulta.

În altă ordine de idei, încă nu mi-ați răspuns la întrebare, dacă tot vorbim de sânge: știți să ne spuneți care a fost numele măcar unuia dintre stră-stră-străbunicii dumneavoastră ?
Vechi 06.09.2012, 17:20:12
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Poate o fi, dar când e vorba să facem reclamă sau propagandă uneia dintre situații, de ce ne grăbim să scoatem în evidență situația tensionată din Ardeal, cu consecința încingerii spiritelor și a propagării urii, în loc să facem reclamă situației de conviețuire pașnică din Banat ?
Amice, chiar e greu să faci diferența între Banat și Secuime? E greu așa-i? Vrei să-ți desenez din nou? Suferi cumva de miopie? Schimbăm culorile dacă e nevoie....
Vechi 06.09.2012, 17:22:46
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit Cartea neagră a U.D.M.R. – Acțiunile antiromânești, 1989-1990

"1990

20 martie – În replică, se produce o manifestație maghiară cu oameni înarmați și bine organizați, accesul în oraș al manifestanților români fiind blocat. Trei autobuze cu țărani români din județ sunt lăsate să pătrundă dincolo de cordoanele care închideau orașul, pasagerii lor devenind practic victimele manifestanților unguri, bine pregătiți pentru represiune.

După amiaza, la Tg. Mureș au loc noi confruntări violente soldate cu 6 morți și 263 de răniți în cea mai mare parte români (4 morți și 198 răniți). La Ernei, Dumbrăvioara, Sângeorgiul de Mureș se ridică bariere, românii sunt agresați cu furci, lopeți, bare, pietre etc. Fabrica de pâine lasă fără pâine populația română a municipiului, în timp ce maghiarii primesc pâine distribuită prin bisericile reformate și romano-catolice.

Deși s-a încercat ascunderea adevărului, el iese la iveală chiar din aceste cifre: pregătirea insurecției este evident de partea celor care au avut mai puține pagube. La fel de elocventă este prezenta unor echipe de filmare din Occident, compuse mai ales din unguri extremiști, care erau bine pregătite și plasate pentru a filma evenimentul.

Acestea au făcut reportaje partizane, transformându-i cinic în comentariile lor pe unguri din agresori în călăi. Așa se face că o victimă care a fost prezentată pe toate ecranele lumii, ca ungur ucis în bătaie de români, era românul Mihai Cofariu, maltratat sălbatic de unguri. Mihai Cofariu, din comuna Ibănești, a scăpat cu viață, dar cu grave infirmități.

Toate acestea ne indică un plan de dezinformare pregătit la nivel intern și internațional, în favoarea părții maghiare. Scopul pare a fi fost de a internaționaliza chestiunea maghiară din România și a obține un rezultat favorabil autonomiei județelor maghiare sau chiar a Transilvaniei. Sunt indicii că această insurecție ungurească urmărea, de fapt, refacerea Regiunii Autonome Maghiare. Deși planul UDMR n-a izbutit, aceasta se datorează mai puțin conducerii provizorii a României, concesive și capitularde fată de UDMR și Ungaria, ci populației civile românești, care a reacționat riscându-și viața să dezamorseze un puci pregătit împotriva Statului Român. Atunci Uniunea culturală Vatra Românească și-a dovedit rolul de zid ce a oprit valul, interpunându-se între Statul Român și agresiunea patronată de UDMR.

În noaptea de 20-21 martie biserica ortodoxă din lemn din satul Valea (Iobăgeni) este incendiată de autori neidentificați.

21 martie – Biroul executiv al CPUN înființează o comisie centrală de anchetă a evenimentelor care au avut loc la Tg. Mureș, condusă de Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru al guvernului.

La ora 18 este profanată Ambasada României de la Budapesta. Manifestările ostile antiromânești au continuat la Budapesta și în zilele următoare.

25 – 31 martie – În zona Gheorghieni-Miercurea Ciuc, călătorii români sunt agresați în trenurile locale."

sursa: http://ro.altermedia.info/minoritati...990_23149.html
Vechi 06.09.2012, 17:26:36
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Amice, chiar e greu să faci diferența între Banat și Secuime? E greu așa-i? Vrei să-ți desenez din nou? Suferi cumva de miopie? Schimbăm culorile dacă e nevoie....
Amice, chiar e greu să înțelegi că unui om rațional nu îi poți vinde gogoașa că "ungurii din Banat sunt buni iar ungurii din secuime sunt răi" ?!

Eu cunosc personal o mulțime de unguri, cu câțiva sunt chiar prieten bun; cercul nostru de prieteni include bucureșteni, greci, nemți etc.

Dacă există o diferență, dacă există un conflict, credeți că va îngiți cineva minciuna că vina aparține exclusiv ungurilor din Ardeal, mai ales când avem în fața ochilor atâtea exemple de extremism românesc ?

Dacă aveți pe acolo o problemă, rezolvați-o singuri, nu faceți tot posibilul să o escaladați și să o extindeți la nivel național. Și dacă aveți disponibilitatea de a o rezolva în spirit creștin, judecând asupra barnei înaintea paiului, cu atât mai bine; dacă nu, mă tem că nu veți rezolva nimic.
Vechi 06.09.2012, 17:29:50
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
Este a doua oară când sunt numit, eu și familia mea, corcitură. Vă rog să vă revizuiți atitudinea. Nu pentru că m-ar deranja ideea în sine, nu am obsesii cripto-naziste despre puritatea rasială, dar este evidentă intenția dumneavoastră de a insulta.

În altă ordine de idei, încă nu mi-ați răspuns la întrebare, dacă tot vorbim de sânge: știți să ne spuneți care a fost numele măcar unuia dintre stră-stră-străbunicii dumneavoastră ?
.................................................. ..............................

Last edited by TunsDiana; 06.09.2012 at 18:06:38.
Vechi 06.09.2012, 17:31:03
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit Cartea neagră a U.D.M.R. – Acțiunile antiromânești, 1989-1990

"1990 Aprilie

6 aprilie 1990 – UDMR publică în ziarul Erdely Hirado Platforma Program în care își afirmă următoarele scopuri: ”drepturi individuale și colective pentru minoritățile naționale, sistem local de autoguvernare a minorității maghiare – «noi ne hotărâm singuri soarta» ; autonomia obștilor sătești, dezvoltarea unei rețele sanitare proprii; libertate totală pentru cercetarea științifică în limba maternă ; rețea independentă de învățământ în limba maternă, de la creșă până la universitate; ca parte a națiunii maghiare, legături strânse cu națiunea mamă”.

29 aprilie – Ia naștere asociația Pro Transilvania, avându-i printre membrii fondatori pe Laszlo Tokes, Andras Süto, Miklos Nemeth; deviza ei este : «Nici un ungur să nu mai plece din Ardeal, cei plecați să se întoarcă»."

sursa: http://ro.altermedia.info/minoritati...990_23149.html
Vechi 06.09.2012, 17:35:14
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
Nu cred ca ar trebui sa mai fim off-topic si sa comentam exclusiv la postarile domnului Decebal pentru ca sunt interesante si adevarate.
V-am demonstrat mai sus că cel puțin una dintre ele cuprinde minciuni ordinare. Iar un om inteligent nu mănâncă toată farfuria dacă în prima lingură a găsit viermi.
Vechi 06.09.2012, 17:37:56
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Decebal nu vorbește, el răspândește cu copy-paste materiale anti-maghiare care amestecă de-a valma adevărul cu minciuna, așa cum am arătat în detaliu mai sus.
Vezi că același lucru îl faci tu, ești ca o babă preocupată de tot ce se întâmplă.

Citat:
Decebal, în toate reîncarnările sale pe acest forum și altele, nu face decât să atace și să acuze.
Și tu ce faci prietene? Te bați cu pumnul în piept cât de bănățean ești, sfidând restul țării, în special sudul. Dacă te ții deștept hai un pic mai spre centrul țării (de ex Miercurea Ciuc, Odorheiu), să te văd, tot așa de mulțumit vei fi de unguri?

Citat:
În urma acestor banări, așa cum am mai arătat cu altă ocazie, s-a refugiat pe forumul catolic unde i-a făcut troacă de porci pe administratorii acestui forum.

Acum a reapărut aici, iar noua țintă pentru împroșcat cu noroi este Biserica Catolică, în general, și, după cum se vede, ungurii în special.
Amice dacă ai ceva personal cu Decebal nu încurca borcanele. Nimeni nu împroașcă pe unguri, ci doar vrem să evidențiem planurile lor diabolice, adică faptul că vor autonomie. Ești conștient de asta? Sau pentru tine faptul că trăiești bine mersi nu te mai interesează de restul populației? Nimeni nu ar avea nimic cu ei, dacă ei și-ar vedea de treabă. Dar statul ungar vrea Ardealul, e un vis de a lor...și va rămâne vis...
Vechi 06.09.2012, 17:44:33
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
Imi cer scuze daca v-a deranjat cuvantul corcit dar ar trebui sa va bucure ca doar este cuvant unguresc la origine. In rest, tot ce am spus vad ca nu ati infirmat, deci sunteti de acord.
Dacă nu stau să iau la rând, în mod exhaustiv, toate elucubrațiile dumneavoastră, nu vă faceți iluzii că aș achiesa implicit la ele. Timpul și respectul față de propria persoană nu îmi îngăduie un asemenea demers.

În final, vă las în pace, în mica dumneavoastră lume imaginară. În lumea reală, Ungaria și statele de la apus de ea sunt mai curate și mai civilizate decât România, Budapesta va fi întotdeauna cu zece clase peste București, ungurii au mai multe medalii la Jocurile Olimpice decât românii, iar U.D.M.R va juca întotdeauna un rol important și critic în politica României.

Dacă defulările de ură antimaghiară vă ajută personal să depășiți complexele pe care vi le produc aceste realități faptice, good for you. Vă sfătuiesc totuși să lucrați mai mult la cauze decât la efecte, și nu în ultimul rând să luați în calcul faptul că o izbucnire publică de ură, deși s-ar putea să aibă un oarecare potențial eliberator pentru dumneavoastră, așa cum am arătat mai sus, este foarte probabil să otrăvească și pe alții, nevinovați. Dar poate că asta vă și doriți. Sper că nu.
Vechi 06.09.2012, 17:53:03
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
Și tu ce faci prietene? Te bați cu pumnul în piept cât de bănățean ești, sfidând restul țării, în special sudul. Dacă te ții deștept hai un pic mai spre centrul țării (de ex Miercurea Ciuc, Odorheiu), să te văd, tot așa de mulțumit vei fi de unguri?
Ți-am mai explicat că am fost acolo nu odată și am fost mulțumit. Cine are în cap un ciocan vede în jur numai cuie; cine are în cap ideea fixă cu ungurii și Ardealul va începe să aibă viziuni cu cinci minute înainte să tragă trenul pe peronul din Miercurea Ciuc.

Citat:
Nimeni nu împroașcă pe unguri, ci doar vrem să evidențiem planurile lor diabolice, adică faptul că vor autonomie. Ești conștient de asta?
Tu ești conștient că discursurile care se referă la alte naționalități cu sintagme de genul "planuri diabolice" sunt specifice fascismului sau indivizilor afectați de paranoia ?

Și/sau ești conștient de cât de ridicolă este afirmația ta, că "nu îi împroșcăm cu nimic, nu avem nimic cu ei, dar sunt diabolici" ?

Citat:
Sau pentru tine faptul că trăiești bine mersi nu te mai interesează de restul populației?
Ba mă interesează să nu fie otrăvită de genul de discurs pe care îl susții tu pe aici.
Citat:
Nimeni nu ar avea nimic cu ei, dacă ei și-ar vedea de treabă.
Dacă vrei, îți pot găsi o sintagmă cu exact același sens, sau poate cu exact aceeași formulare, în Mein Kampf.

Finalmente, citește mesajul meu pentru TunsDiana, de mai sus, și consideră că îți este adresat și ție.
Subiect închis