![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu l-ai cunoscut pe Domnul de la sine si fara sa te invete nimeni? Te-a invatat direct Dumnezeu asa cum spune Ioan? In cazul asta de ce atunci ceri citate din sfinti, catehisme etc? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc! |
|
|||
|
|||
![]()
Idei fanteziste? :) Hai sa iti mai spun o idee fantezista, la care te rog sa imi raspunzi cu da sau nu: va fi Iadul suprapopulat si Raiul aproape gol?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fara a bea sangele lui Hristos,inseamna ca refuzi sa fii copil al Tatalui ceresc. Ce e asa greu?Trebuie doar baut acest sange. Prin jertfa,Hristos a varsat sangele sau,si,ca sa fie si mai usor sa ramina in noi,l-a prefacut in vin:adica ceva dulce si bun . Toti oamenii sunt chip al lui Hristos ,multi ajung la credinta in El. Mai ramine un singur pas sa faca : sa se lase in voia Lui ,sa nu mai caute mantuirea singuri , ci sa o dea in mainile Lui. Nimeni nu e aruncat afara ,usa e deschisa,si cine vrea ,poate sa vina sa guste. Toti suntem minunati ,dar harul desavarsirii,vine de la Dumnezeu ,si doar prin sangele lui Hristos. Totul e adevarat si frumos ,toti suntem deosebiti,toti iubiti de El, dar harul lui Dumnezeu covarseste orice minte umana. Nimic de la noi,decat ce eram oricum datori ca slugi netrebnice ,totul de la El,stapinul inimilor noastre |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In parte este adevarat ceea ce ai scris. Dar exista si unele greseli. Una din ele este educatia. Nu am primit educatie ortodoxa de mica ci familia mi-a fost atee iar eu am fost prima convertita printr-o minune legata in parte de Biblie. Ca atare eu am inceput citind Biblia de una singura. Am fost apoi, in ordine cronologica, la ortodocsi, ortodocsi + greco-catolici, ortodocsi + romano-catolici, ortodocsi + romano-catolici + catolici reformati/protestanti. Este adevarat ca cel mai mult imi place la acestia din urma in primul rand pentru ca TOATE confesiunile sunt bine venite la ei, ei fiind multiculturali si multiconfesionali, nimeni nu este obligat sa creada impotriva vointei proprii - singura credinta care se cere fiind Crezul (indiferent daca cu Filioque sau nu), serviciul de seara poate fi organizat de absolut cine vrea, nimeni nu se crede superior celuilalt, femeile pot fi preot si asta nu deranjeaza pe nimeni, dupa slujba de duminica dimineata toata lumea este invitata, daca vrea, sa vina la un ceai sau cafea plus prajituri pentru a se cunoaste mai bine, dupa serviciul de seara toata lumea este invitata sa vina sa manance impreuna mancare pregatita de cei din biserica, in fiecare saptamana sunt seri de studiu biblic, activitati pentru tineri cu discutii biblice si rugaciuni, activitati culturale si de petrecere a timpului liber cu cei care nu sunt musai crestini, activitati pentru copiii etc., etc. si nu in ultimul rand au mare grija de membrii lor, in fiecare saptamana este o lista cu rugaciuni trimisa la toti cei care vor sa se roage si pentru ceilalti, iar daca cineva are probleme este ajutat pe cat posibil si nu se asteapta ca sa inceapa acela sa se planga, ci sunt ei atenti la fiecare pentru a-l ajuta si pe cel mai timid care nu-si deschide repede sacul cu probleme Eu nu prea am participat decat extrem de rar la activitatile lor caci indoctrinata fiind la ortodocsi am avut mari dubii daca fac bine, iar ei mi-au zis mereu sa merg acolo unde ma cheama Domnul, cam de asta ma aflam si pe acest site ca sa ma conving ca doar Ortodoxia este buna insa cu cat aflu mai mult de la voi cu atat sunt mai putin convinsa pentru ca in varianta voastra Iadul va fi suprapopulat in timp ce Raiul va fi aproape gol... Ori eu nu vreau sa stau cu o mana de elitisti, intotdeauna m-a scarbit elitismul si mi-a placut opusul: sa cunosc cat mai multa lume, nu numai din cei obisnuiti, dar inclusiv pe marginalizatii lumii acesteia care nu au nici o sansa dupa criteriile voastre. Cand eram mai tanara ziceam ca doar cine nu vrea nu poate invata medicina, pentru ca si eu vin dintr-o familie care era tare saraca si m-am luptat mereu pentru bursa ca sa am din ce sa-mi cumpar carti si haine, putine cate erau si nu intru in detalii. Dupa ce am cunoscut insa o gramada de amarati adevarati, care nici familie nu au, am inteles ca adevarul era exact opusul a ceea ce credeam: doar o elita poate face medicina, iar eu nu eram nici pe de parte amarata care ma credeam si care se zbatea prin forte proprii pentru toate, ci eram tocmai din elita favorizata in care nu mi-am dorit niciodata sa fiu. Iar asta am luat-o ca pe lectia de smerenie adevarata, nu ceea ce vehiculeaza unii ca ar fi smerenia... Nu iubesc elitismul si institutionalismul bazat pe puterea unora asupra altora, si desi ma aflu intr-o tara unde medicii sunt ultra-stimati, tocmai pentru a evita asa ceva ma prezint mereu simplu Adriana, in timp ce toti colegii mei se prezinta cu dr. X... si sunt numiti de cei mai mici Dl. X-lescu. Eu insa sunt simplu Adriana si pentru mici si pentru mari... Iar cine ma vede pe strada, dupa infatisare ma crede cel mult asistenta si nici macar... pana deschid gura si tare ma distrez de mirarea lor :)) Asta doar ca sa intelegi pana la ce punct refuz elitismul, indiferent ca bisericesc sau altul, mai ales ca ma aflu inauntru lui in timp ce eu vreau sa fiu in afara lui... Ori din ceea ce spuneti voi Ortodoxia este intr-un mod in care eu nu o vazusem niciodata: o elita care va fi salvata fata de o majoritate a lumii acesteia care va fi condamnata. In cazul asta prefer sa merg cu condamnatii pentru ca Dumnezeul pe care il propovaduiti voi nu este cel ce m-a scos pe mine din ateism... Last edited by Tartaruga; 07.09.2012 at 09:38:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei iata ca teoria mea nu pica, acel talhar avea si fapte bune, de aceea inima lui nu a fost impietrita ci bunul simt i-a ramas permitandu-i sa Il recunoasca pe Iisus. Cat despre unde scrie: pai scrie in Matei 25, oamenii aia care sunt judecati de Hristos nu L-au cunoscut niciodata pe Hristos, de aceea sunt mirati sa auda ca i-au dat de mancare, sau nu i-au dat, de imbracat etc. Si unii trec la dreapta. Iar acestia sunt ca si talharul, scosi din Iad si dusi in Imparatie. Crestinii il cunosc pe Iisus ca atare nu au cum sa fie atat de habarnisti si de mirati la Judecata dimpotriva, ei merg direct in Imparatie fara sa treaca prin Judecata daca au avut credinta + fapte, sau vor fi judecati crunt daca au avut credinta fara fapte. Asta nu vrei tu sa intelegi, si apoi intrebi unde scrie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate nu v-ar mai fi sila daca ati accepta adevarul. Cine l-a rugat pe Domnul ca sa il salveze pe acel om demonizat? Dvs. dati niste versete in care diavolii il roaga pe Domnul sa nu ii pedepseasca pe ei prea tare si nicidecum nu il roaga pe Domnul sa il scape pe om de ei! Dvs. va dati seama ce ati spus? Iar apoi, in versetul 18 scrie "cel ce fusese demonizat", deci omul era deja salvat cand il roaga pe Domnul sa il ia cu El, si nicidecum nu se rugase sa fie salvat! Asta nu puteti accepta, ca demonizatul a fost salvat de Iisus fara ca cineva sa Il fi rugat sa il scape de demoni... Si Domnul face pana astazi astfel de minuni, poate o sa vi se dea sansa sa fiti martor la vreuna din ele. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu imi aduc aminte sa fi dat eu verdicte de erezie cu o singura exceptie: i-am dat exemplu pe musulmani. Tu insa m-ai acuzat de erezie pentru afirmatii care nu se incadreaza absolut deloc in definitia ereziei citata
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu as putea zice ca este simplu sa te tratezi de boala x si y, iti trebuie doar medicamentele a si b si eventual interventia chirurgicala supercomplicata care se face doar la noi si la cei pe care noi i-am invatat. Dar de unde iei tu medicamentele a si b daca in Romania nu exista si nu a auzit nimeni de ele? Si cum te operezi daca in Romania nu stie nimeni de astfel de operatii? Sau papuasul cum o sa stie sa ia aceste medicamente si sa se opereze? Si ce fac eu cand vad ca nu veniti sa luati medicamentele si sa va operati la noi? O sa va zic, si tie si papuasului, ca sunteti blindati de mandrie pentru ca nu ati vrut sa luati medicamentele si sa va smeriti ca sa va operati, numai mandria v-a impiedicat sa veniti in Franta pentru tratament, asa ca pe buna dreptate muriti! Cam asta sustineti voi... Si inca sustineti ca asta ar fi dreptatea lui Dumnezeu... Last edited by Tartaruga; 07.09.2012 at 01:45:30. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 11 | 02.06.2010 12:15:26 |
Mantuirea in lume | Nicolae | Calugarul | 21 | 18.06.2007 15:24:08 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
Mantuirea | vsm | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 02.11.2006 23:56:38 |
|