Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.09.2012, 06:37:09
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Astept si eu raspuns la intrebarea ta dar vad ca Mihai a pus capul in pamant.
Ăsta este exemplu tipic de judecată prezumpțioasă, care este un păcat. Nu ar fi mai normal să presupuneți că dl MihaiG nu "a pus capul în pământ", ci a avut treburi mai interesante de făcut în week-end decât să stea să vă răspundă dv ?

Până ce vă va răspunde dumnealui, am să o fac eu. Așadar, catolicii pot intra în orice biserică ortodoxă, protestantă etc. Ei se pot și ruga acolo, nu numai să intre ca turiști. Potrivit canoanelor actuale, se pot ruga inclusiv în cadrul serviciilor religioase acatolice, cu toate că interdicția comuniunii (împărtășirii) este menținută în condiții normale (ei nu pot primi Împărtășania de la un preot acatolic decât in articulo mortis).

Pe de altă parte, participarea la o Sf Liturghie într-o biserică acatolică nu îndeplinește obligația duminicală. Un catolic care nu are unde să se ducă Duminica la slujbă nu păcătuiește neducându-se, fiind vorba de piedică materială. Dealtfel, canonul prezenței duminicale fiind de natură disciplinară, Biserica poate să-l dezlege pe credincios de obligația lui.

În sfârșit, Biserica încearcă să înlăture asemenea piedici materiale, cadrilând fiecare teritoriu de reevanghelizare cu centre liturgice catolice. Spre exemplu, e greu să fii undeva în România și să nu ai o biserică catolică pe o rază de 100 de kilometri de locul unde te afli. Este un aspect al caracterului universal al Bisericii Universale. Presupunând (de dragul ipotezei) că ești neamț și ai venit la lucru la fabrică la Țăndărei, ai la dispoziție parohia romano-catolică "Preasfânta inimă a lui Isus" din Slobozia, unde te poți duce la Sf Liturghie în zilele de obligație, precum și în orice alte zile, dacă vrei să faci pentru mântuirea ta mai mult decât este minimul necesar. Sunt 58 de parohii romano-catolice răspândite în Muntenia, la care se adaugă 17 greco-catolice și te poți duce la oricare dintre ele. Întreabă-l pe episcopul locului, și el îți va spune unde să te duci. Dacă nu știi unde este episcopul locului, întreabă-l pe primul preot catolic pe care îl vezi. Ce face soldatul rătăcit când caută în ce companie să meargă? Întreabă un ofițer, iar acela îl îndrumă la general. Ofițerii se recunosc după trese, preoții catolici după coleretă. O modalitate mai modernă este să consulți sit-ul Cartierului General al Bisericii Luptătoare: www.vatican.va.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 09.09.2012 at 06:45:59.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dati-mi un sfat va rog! alinutzica Generalitati 14 06.07.2011 15:25:18
Dati-mi un sfat, va rog Ana_Maria Generalitati 97 23.06.2011 11:32:44
Dati-mi va rog un sfat mariuszamfirescu Nunta 8 08.02.2009 23:00:49
dati-mi un sfat sadiy Umanitare 5 21.07.2008 22:07:31
Dati-mi un sfat Dia Rugaciuni 7 15.12.2006 23:26:26