Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2012, 01:16:12
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Pai, sa multumiti lui Dumnezeu cei din Romania ca e asa mica o asociatie ca asta. Aici, se discuta serios si periodic la toate nivelurile despre desfiintarea cursurilor de religie (care sunt insa pe optiuni: confesionile crestine, islam, iudaisl, morala laica). Si cand se enerveaza, directorii scolilor imi spun verde in fata ca cursul de religie ar trebui scos din scoala.
Iar argumenrul cu indoctrinarea, intoleranta si marginalizarea apare frecvent.

Dar stiu eu, poate nu e bine sa multumiti prea tare ,-) Pentru ca intr-un fel, asemenea atacuri ne intaresc. Stim mai bine dupa aia de ce suntem si ramanem crestini. Si cursurile tot nu s-au desfiintat pana acum.
Vechi 13.09.2012, 05:27:32
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Pai, sa multumiti lui Dumnezeu cei din Romania ca e asa mica o asociatie ca asta. Aici, se discuta serios si periodic la toate nivelurile despre desfiintarea cursurilor de religie (care sunt insa pe optiuni: confesionile crestine, islam, iudaisl, morala laica). Si cand se enerveaza, directorii scolilor imi spun verde in fata ca cursul de religie ar trebui scos din scoala.
Iar argumenrul cu indoctrinarea, intoleranta si marginalizarea apare frecvent.

Dar stiu eu, poate nu e bine sa multumiti prea tare ,-) Pentru ca intr-un fel, asemenea atacuri ne intaresc. Stim mai bine dupa aia de ce suntem si ramanem crestini. Si cursurile tot nu s-au desfiintat pana acum.
Din pacate reforma invatamantului in Romania generalizeaza noul tip de om, alinierea noastra la trezirea constiintei planetare, una "noua" etc. (sloganuri New-Age). La mai toate disciplinele se pune accent pe competente prosociale care nu sunt altceva decat psihologizari ale modelului umanist de om nou. Nu asa e crestinul, nu asa... E diferenta fina (de aceea e si greu de sesizat cum se infiltreaza un duh lumesc viclean) dar colosala in implicatii si sensuri...
Reply With Quote
Vechi 13.09.2012, 10:12:13
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Talking

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Pai, sa multumiti lui Dumnezeu cei din Romania ca e asa mica o asociatie ca asta.........
Am citit undeva , ca la sfarsitul anului 2011 ASUR avea 20 de membri :))

Si mai au indrazneala sa se auto-intituleze "reprezentanti ai societatii civile".
Reply With Quote
Vechi 13.09.2012, 10:52:34
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Am citit undeva , ca la sfarsitul anului 2011 ASUR avea 20 de membri :))
Ei probabil cred că "esențele tari se țin în sticle mici" li se aplică și lor.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tradatorii lui Hristos - cei care-si abandoneaza copiii sau parintii! laurastifter Morala Crestina 62 05.12.2012 13:41:00
Copiii care nasc copii anastasia2008 Generalitati 22 23.03.2012 05:57:30
Dumnezeu a dorit o singura religie care sa uneasca toate popoarele lumii... mehiel Despre Biserica Ortodoxa in general 22 01.09.2009 18:58:48
CUNUNIA RELIGIOASA carmenpenzes Nunta 4 06.04.2008 16:22:55
intoleranta. Glamorous_witch Generalitati 5 17.12.2007 12:50:41