Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2012, 14:47:04
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
În prealabil postat de vsovivivi
Citat:
Continuare,

Adică Euclid a idealizat și a modelat și a născocit niște noțiuni absurde, adică false:

1. Punctul ca ceva ce nu mai poate fi divizat, deci un fel de unitate infinitezimală fără formă și dimensiune în 3d sau de o formă necunoscută care să permită atașarea în toate direcțiile alte puncte în mod continuu.

2. Dreapta ca fiind formată de o infinitate de puncte așezate pe o linie dreaptă ce se întinde la infinit în ambele direcții, astfel că ea nu are capete decât două puncte generatoare prin care ea trece.

3. Numărul ca fiind format dintr-o unitate fixă și neschimbabilă și indivizibilă și de adăugări sucesive de unități identice sau de alte numere rezultând o mulțime de puncte.

În realitate aceste noțiuni nu pot să existe. Sunt niște ficțiuni absurde și imposibile și astea au fost explicate pe baza ideii că vezi drept și în linie dreaptă, sau că lumina are raze drepte prin mediu. Fals!
mi-e și frică să întreb, de ce sunt ficțiuni ...
Păi sunt ficțiuni în sensul că în realitate noi definim punctul ca o mică pată de cerneală ce încheie o propoziție, care este defapt un fel de disc mic. Mai este definit puctul ca o sferă foarte mică cu raza ce tinde spre 0. Dar sera oricât de mică ar fi în realitate ea nu este indivizibilă căci oamenii n-au găsit punctul sau particula. Oamenii au presupus existența unei particule infinitezimale care nu mai poate fi divizată și i-au spus atom, apoi au încercat să ne păcălească din nou că cică poate fi divizat și atomul și apoi au găsit ei cea mai mică particulă: fotonul, electronul sau neutronul și pozitronul care și ei au fost modelați că ar fi făcuți din alte particule tot mai mici. Deci nicio concluzie clară. Punctul indivizibil n-a fost găsit.

Dar să presupunem că ar exista cea mai mică particulă sferică și cu dimensiune fixă. Să zicem că luăm 10 sfere mici și facem un segment minuscul de dreaptă. Obținem oare un spațiu continuu dacă am avea bile uniform distribuite ce se ating între ele? Obținem oare un spațiu euclidian în care putem construi orice unghi? Păi cel mai mic și singurul unghi posibil între două drepte poate să fie cel de 60 grade. Căci bilele nu se pot suprapune! Nu pot ocupa același spațiu. Iar dacă mai multe pot ocupa același spațiu, atunci câte bile sunt între 0 grade și 60 de grade ca să acopere toate unghiurile până ce spațiul e continuu?

Practic spațiul euclidian finit cu orice unghi posibil ar putea fi cel generat de un segment de dreaptă (de ex 10 bile) care s-a rotit cu 360 grade în jurul unui capăt într-un spațiu gol și lipsit de materie și de alte bile într-un timp T. Astfel că fiecare unghi format este cel construit în memorie între dreapta respectivă la momentul t1 și poziția ei la momentul t2, deci noi operăm în memorie și nu în realitatea fizică deoarece fizic particulele respective, dacă am umple cercul cu bile, ar forma cel mai mic unghi de 60 de grade fiindă între 3 sfere mici ce se ating putem avea un unghi de 60 grade.

Deci spațiul euclidian infinit e musai să conțină timpul și să fie generat de o unică dreaptă care se rotește cu 180 grade căci altfel e absurd și imposibil. Doar că ea nu se poate roti căci extremitățile ar trebui să se rotească la viteze ce tind spre infinit. Practic nu poate fi generat decât un spațiu finit dintr-un număr finit de bile aparținând de un segment.

Sau ar trebuie ca orice particulă, orice bilă componentă să se poată suprapune total sau parțial peste alte bile ocupând același spațiu. Dar cum unghiul poate fi împărțit la infinit în unghiuri tot mai mici ar trebui ca între două segmente ce formează un unghi de 60 de grade să avem o infinitate de bile care ocupă același spațiu, lucru absurd și imposibil căci este negată condiția punctului de a fi unitate indivizibliă deoarece i se divide spațiul ocupat de ea și ea e divizată prin ocupările succesive ale bilelor care se suprapun parțial căci până la următoarea bilă care ocupă un spațiu complet distinct, cea cu care se mărginește firesc, trebuie să încapă o infinitate de alte bile de același tip, deci dispare noțiunea de punct deoarece practic avem o infinitate de bile care formează acel continuu și care trebuie să încapă în același spațiu, căci unghiul minim format de 3 bile este de 60 grade. Deci pentru a exista alte unghiuri, trebuie ca bilele să treacă unele prin altele fără nicioproblemă și oricâte ar fi, și ele să poată ocupa același spațiu. Nu se poate căci punctul nu mai e indivizibil și nici de dimensiune fixă și cea mai mică.

Euclid descrie un spațiu continuu și e clar că doar apa poate face ca bilele de apă să se unească între ele și abea așa apare un spațiu umplut continuu cu substanță, însă două drepte de apă în acest spațiu nu mai putem forma căci toate bilele sunt unite între ele dispărând marginile între ele și astfel avem o singură bilă imensă cât tot spațiul. Oare golurile ar putea descrie spațiul euclidian ca lipsă și ca gol format din drepte și puncte reprezentând un goluri? Deocamdată să discutăm despre bile și plinuri.

Apoi dacă luăm definiția unei drepte observăm că în ea apar două puncte care o generează, în sensul că prin ele poate trece o dreaptă, dar ce e dreapta? Căci dreapta e o noțiune abstractă și absurdă care merge la infinit în ambele direcții fără să-i putem vedea capetele niciodată dar presupunem totuși că există capete, dar dacă ar exista atunci nu ar mai fi dreaptă ci segment, și dacă ar trebui s-o construim dintr-un segment atunci ar trebui să adăugăm segmente mereu, și cum orice muncă e consumatoare de timp ar trebui să muncim la infinit și tot n-am termina-o deci iată ce dreapta e o noțiune imposibilă deoarece necunoscutul și neștiutul și necuprinderea este definită ca fiind știută și posibilă și sigură pe baza segmentului văzut de noi, căci extremitățile se presupun cunoscute.

Deci dreapta și punctul nu pot exista căci ceea ce este pentru noi o dreaptă defapt în realitate este un paralelipiped dintr-un material pe care-l lungești la infinit și el devine tot mai subțire, dar ei presupun că poate să existe atât punctul infinitezimal care îi dă grosimea cât și infinitatea lor aranjată drept care îi dă lungime și care nu se mai termină și totuși ea trebuie să aibă și capete căci asta se presupune că are capetele în direcții opuse. Deci dreapta ar trebui să fie obținută dintr-un paralelipiped de material cu proprietăți extraordinare pe care dacă ai trage de el la infinit ai obține lungime infinită și grosime foarte apropiată de 0 adică exact cât e de mare punctul ipotetic atunci când segmentul a ajuns aproape de infinit. Nu se poate, nu există așa ceva decât în închipuire.

Deci singurul spațiu euclidian finit valabil este cel generat de un segment format dintr-un număr fix de bile minuscule care s-a rotit într-un timp T în plan cu 360 grade în jurul unei extremități și apoi cercul s-a rotit într-un alt timp T în jurul unui diametru descris de timpul 0+T:2 obținându-se o sferă în care fiecare punct și poziție în sferă este descris de o bilă și un moment t1 între [0 și T) și un moment t2 în intervalul [T, 2T) unde s-a aflat ea. Și astfel în spațiul sferic cu memorie putem avea orice unghi și orice plan în care e valabilă teoria lui euclid dar doar în spațiul sferic finit astfel generat.

În spațiul real unde considerăm că bilele ar umple un volum, acolo nu putem avea unghiuri mai mici de 60 grade, deci toate teoremele și axiomele și proprietățile deduse sunt false. Dacă am considera spațiul generat de goluri și puctul un gol sferic care poate fi ocupat de oricâte goluri o să discut altădată, însă dreapta ca definiție e absurdă chiar și formată din goluri deoarece conține ceva ce nu știm, necuprinsul care nu-l vedem dar presupunem noi că îl știm și-l vedem și știm și că are capete distincte din moment ce mergem spre ele în direcții opuse. Practic ar trebui să definim dreapta ca un segment iar mai încolo de cât știm și definim să spunem că nu se știe ce e și nici dacă are capete și dacă se păstrează proprietatea mai departe, dincolo de segmentul pe care-l știm. Deci noi putem defini doar un segment de goluri, atât cât putem măsura maxim, iar cel mai lung segment măsurat este de 26.000 Km, doar că extremitățile sunt aceleași, căci ajungem de unde am plecat deși am mers tot drept și paralel cu pământul și mările.

Last edited by vsovivivi; 17.09.2012 at 15:27:12.
Vechi 17.09.2012, 14:51:16
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Te plictisești?
Vechi 17.09.2012, 15:49:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Te plictisești?
Deloc,

acum revenind la scriptură, aș vrea să-mi cer iertare celor cărora le-am explicat greșit despre creație, căci am neglijat priceperea foarte clară a Cuvântului:

''1. Intru'nceput a facut Dumnezeu cerul si pamantul.
2. Dar pamantul era nedeslusit si ne'mplinit; si intuneric era deasupra genunii; si Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor.''

Am înțeles greșit și am presupus fals și am făcut erori căci am neglijat litera, cuvântul, propoziția, virgula, punctul, spațiul, am neglijat ceva și am crezut că am înțeles corect, defapt am făcut o eroare fatală.

Practic eu am susținut greșit că pământul a fost născut din ape abea în ziua a treia, din apa limpede și cristalină care apăruse la început din Dumnezeu căci am neglijat chiar prima propoziție și a doua, adică n-am citit-o corect, și defapt nu cred că din Sine le-a făcut ci prin Cuvânt le-a făcut din nimic existent căci nimic nu exista afară de sf.Treime mai înainte de ziua întâi, dar le-a făcut deodată, dintru-nceput a făcut cerul și pământul, adică apa aia era defapt nu apă ci era cer și pământ ca o apă în care nu se distingea pământul de cer, nu se putea desluși cerul de pământ ci toată apa aia limpede și cristalină nu era apă apă ci era cer și pământ sub formă de apă limpede și cristalină, nu era un amestec, un mâl, ci era ca o apă limpede și cristalină însă pământul era de nedeslușit în ea și nu se știa ce era pământul și ce era cerul și apa era în întuneric încât deasupra genunii era întuneric deplin. Acuma ce este genunea e partea a doua, nu intru acum în detalii.

Și abea apoi, după ce a văzut că pământul nu e deslușit și că e neîmplinit abea apoi Domnul împreună cu Înțelepciunea lui Dumnezeu le-a deslușit și le-a împlinit prin Cuvânt așa încât la finalul celor 7 zile, ele erau bune și frumoase, deslușite și împlinite.

Când citim trebuie pe parcurs priceput cum a despărțit sfințenia Domnului Lumina de Întuneric și cum focul numit lumina s-a strâns sus și frigul numit noaptea s-a strâns jos, și apoi cum tăria a separat apele ca un plan pe la mijloc ce a despărțit apele de ape până ce semisfera de foc a soarelui și semisfera de ghiață a lunii au ieșit la suprafața apelor de sus respectiv de jos din pricina presiunii tăriei, au ieșit exact pe la mijloc, iar apoi ele au fost puse întru tărie, adică prin cuvânt ele au fost atrase întru tărie astfel că apele și ghiața dintre ele au format stelele deasupra soarelui împrăștiindu-se ordonat pe firmament iar soarele și luna au format sfera completă, ca la eclipsa de lună, adică sfera de foc și de ghiață despărțită de tărie, luminătorul cel mai mare și luminătorul cel mai mic dar de aceiași dimensiune fizică, iar apoi, după ce au ajuns întru tărie despărțite doar de planul de mijloc al tăriei, electromagnetismul apărut prin cuvânt le-a pus în mișcare pe cer formându-se circuitul elecromagnetic prin mediile: apele de sus, axa stelei polare, mările și pământul, apoi axa cerească sudică și iar apele de sus, putere constantă și perpetuă care învârte stelele și face să se miște soarele și luna pe traseele lor pentru ca să avem aicea jos anotimpuri și vremi și semne. Deci prin Cuvânt le-a făcut și așa a apărut lumina, cerul, și așa a apărut și s-a deslușit pământul atunci când a poruncit scurgerea apelor de jos, cele de sub cer, adunarea lor în mări, atunci s-a solidificat și contras și îndesat pământul în el însuși în apele de jos ca să aibă loc scurgerea apelor rămase ape, s-a închegat prin îndesarea în el însuși și așa a apărut împreună cu tot ce conține în el, având chipul plat denivelat de deasupra după forma ruperii apelor de ape la despărțirea lor din pricina tăriei, și rond în adânc și apele scurse s-au adunuat în mări de jur împrejur pe lateral.

Deci citiți cu atenție prima pagină a facerii și constatați Înțelepciunea prin care Domnul a deslușit pământul din ape doar prin Cuvânt rostit văzând dacă e bine și frumos după fiecare etapă și apoi l-a plinit prin Cuvânt rostit și pe Adam l-a făcut cu mâinle și din țărână suflându-i suflare de viață în față din gura Lui iar pe Eva din Adam după ce le-a mai făcut odată pe toate dobitoacele și târâtoarele și fiarele și le-a adus la Adam ca să le numească și să-și aleagă pe potriva lui căci nu e bine ca să fie omul singur chiar întru Dumnezeu. Și mai e ceva de remarcat, că nu i-a spus Omului să stăpânească și să supună și fiarele ci acolo unde a vorbit de fiare a folosit sintagma ''și tot pământul'', vorbind de peștii mărilor, păsările cerului, dobitoace, târâtoare și tot pământul pe care omul poate să le supună.

Înțelesul este fenomenal pentru ceea ce a urmat în Cuvântul rostit către om după ce acesta a greșit și a mâncat din pomul cunoștinței binelui însă și a răului.

Practic deduc și faptul că șarpele cel vechi putea vorbi ca papagalii dar era viclean și înțelept, era o fiară care prin fapta care a atras blestemul a devenit o târâtoare blestemată între toate făpturile, pierzîndu-și aripile, urechile, picioarele din față și picioarele din spate și graiul căci el, șarpele cel vechi numit satana, a priceput imediat din ceea ce a grăit Dumnezeu că omul putea să-l supună pe el și avea datoria să-l stăpânească și să-l ucidă dacă nu se supune căci i se poruncise omului să stăpânească peste tot pământul și de aceea viclenia lui și înțelepciunea lui a lucrat imediat ispitirea omului pentru ca să-și distrugă și să-și omoare adeversarul potențial în timp ce pe el s-a asigurat cu nemurirea mâncând mai înainte din pomul vieții și apoi din pomul cunoștiinței binelui și răului și atrăgând apoi pe Eva și pe Adam prin Eva în cursa neascultării și morții.

Cam asta.
Deci îmi cer iertare pentru eroareres.

Last edited by vsovivivi; 17.09.2012 at 17:15:17.
Vechi 17.09.2012, 19:17:44
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Auzi, dar niște omilii nu citesti și tu?
Vechi 17.09.2012, 19:58:23
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul
Păi sunt ficțiuni în sensul că în realitate noi definim punctul ca o mică pată de cerneală ce încheie o propoziție, care este defapt un fel de disc mic. Mai este definit puctul ca o sferă foarte mică cu raza ce tinde spre 0. Dar sera oricât de mică ar fi în realitate ea nu este indivizibilă căci oamenii n-au găsit punctul sau particula. Oamenii au presupus existența unei particule infinitezimale care nu mai poate fi divizată și i-au spus atom, apoi au încercat să ne păcălească din nou că cică poate fi divizat și atomul și apoi au găsit ei cea mai mică particulă: fotonul, electronul sau neutronul și pozitronul care și ei au fost modelați că ar fi făcuți din alte particule tot mai mici. Deci nicio concluzie clară. Punctul indivizibil n-a fost găsit.

Dar să presupunem că ar exista cea mai mică particulă sferică și cu dimensiune fixă. Să zicem că luăm 10 sfere mici și facem un segment minuscul de dreaptă. Obținem oare un spațiu continuu dacă am avea bile uniform distribuite ce se ating între ele? Obținem oare un spațiu euclidian în care putem construi orice unghi? Păi cel mai mic și singurul unghi posibil între două drepte poate să fie cel de 60 grade. Căci bilele nu se pot suprapune! Nu pot ocupa același spațiu. Iar dacă mai multe pot ocupa același spațiu, atunci câte bile sunt între 0 grade și 60 de grade ca să acopere toate unghiurile până ce spațiul e continuu?

Practic spațiul euclidian finit cu orice unghi posibil ar putea fi cel generat de un segment de dreaptă (de ex 10 bile) care s-a rotit cu 360 grade în jurul unui capăt într-un spațiu gol și lipsit de materie și de alte bile într-un timp T. Astfel că fiecare unghi format este cel construit în memorie între dreapta respectivă la momentul t1 și poziția ei la momentul t2, deci noi operăm în memorie și nu în realitatea fizică deoarece fizic particulele respective, dacă am umple cercul cu bile, ar forma cel mai mic unghi de 60 de grade fiindă între 3 sfere mici ce se ating putem avea un unghi de 60 grade.

Deci spațiul euclidian infinit e musai să conțină timpul și să fie generat de o unică dreaptă care se rotește cu 180 grade căci altfel e absurd și imposibil. Doar că ea nu se poate roti căci extremitățile ar trebui să se rotească la viteze ce tind spre infinit. Practic nu poate fi generat decât un spațiu finit dintr-un număr finit de bile aparținând de un segment.

Sau ar trebuie ca orice particulă, orice bilă componentă să se poată suprapune total sau parțial peste alte bile ocupând același spațiu. Dar cum unghiul poate fi împărțit la infinit în unghiuri tot mai mici ar trebui ca între două segmente ce formează un unghi de 60 de grade să avem o infinitate de bile care ocupă același spațiu, lucru absurd și imposibil căci este negată condiția punctului de a fi unitate indivizibliă deoarece i se divide spațiul ocupat de ea și ea e divizată prin ocupările succesive ale bilelor care se suprapun parțial căci până la următoarea bilă care ocupă un spațiu complet distinct, cea cu care se mărginește firesc, trebuie să încapă o infinitate de alte bile de același tip, deci dispare noțiunea de punct deoarece practic avem o infinitate de bile care formează acel continuu și care trebuie să încapă în același spațiu, căci unghiul minim format de 3 bile este de 60 grade. Deci pentru a exista alte unghiuri, trebuie ca bilele să treacă unele prin altele fără nicioproblemă și oricâte ar fi, și ele să poată ocupa același spațiu. Nu se poate căci punctul nu mai e indivizibil și nici de dimensiune fixă și cea mai mică.

Euclid descrie un spațiu continuu și e clar că doar apa poate face ca bilele de apă să se unească între ele și abea așa apare un spațiu umplut continuu cu substanță, însă două drepte de apă în acest spațiu nu mai putem forma căci toate bilele sunt unite între ele dispărând marginile între ele și astfel avem o singură bilă imensă cât tot spațiul. Oare golurile ar putea descrie spațiul euclidian ca lipsă și ca gol format din drepte și puncte reprezentând un goluri? Deocamdată să discutăm despre bile și plinuri.

Apoi dacă luăm definiția unei drepte observăm că în ea apar două puncte care o generează, în sensul că prin ele poate trece o dreaptă, dar ce e dreapta? Căci dreapta e o noțiune abstractă și absurdă care merge la infinit în ambele direcții fără să-i putem vedea capetele niciodată dar presupunem totuși că există capete, dar dacă ar exista atunci nu ar mai fi dreaptă ci segment, și dacă ar trebui s-o construim dintr-un segment atunci ar trebui să adăugăm segmente mereu, și cum orice muncă e consumatoare de timp ar trebui să muncim la infinit și tot n-am termina-o deci iată ce dreapta e o noțiune imposibilă deoarece necunoscutul și neștiutul și necuprinderea este definită ca fiind știută și posibilă și sigură pe baza segmentului văzut de noi, căci extremitățile se presupun cunoscute.

Deci dreapta și punctul nu pot exista căci ceea ce este pentru noi o dreaptă defapt în realitate este un paralelipiped dintr-un material pe care-l lungești la infinit și el devine tot mai subțire, dar ei presupun că poate să existe atât punctul infinitezimal care îi dă grosimea cât și infinitatea lor aranjată drept care îi dă lungime și care nu se mai termină și totuși ea trebuie să aibă și capete căci asta se presupune că are capetele în direcții opuse. Deci dreapta ar trebui să fie obținută dintr-un paralelipiped de material cu proprietăți extraordinare pe care dacă ai trage de el la infinit ai obține lungime infinită și grosime foarte apropiată de 0 adică exact cât e de mare punctul ipotetic atunci când segmentul a ajuns aproape de infinit. Nu se poate, nu există așa ceva decât în închipuire.

Deci singurul spațiu euclidian finit valabil este cel generat de un segment format dintr-un număr fix de bile minuscule care s-a rotit într-un timp T în plan cu 360 grade în jurul unei extremități și apoi cercul s-a rotit într-un alt timp T în jurul unui diametru descris de timpul 0+T:2 obținându-se o sferă în care fiecare punct și poziție în sferă este descris de o bilă și un moment t1 între [0 și T) și un moment t2 în intervalul [T, 2T) unde s-a aflat ea. Și astfel în spațiul sferic cu memorie putem avea orice unghi și orice plan în care e valabilă teoria lui euclid dar doar în spațiul sferic finit astfel generat.

În spațiul real unde considerăm că bilele ar umple un volum, acolo nu putem avea unghiuri mai mici de 60 grade, deci toate teoremele și axiomele și proprietățile deduse sunt false. Dacă am considera spațiul generat de goluri și puctul un gol sferic care poate fi ocupat de oricâte goluri o să discut altădată, însă dreapta ca definiție e absurdă chiar și formată din goluri deoarece conține ceva ce nu știm, necuprinsul care nu-l vedem dar presupunem noi că îl știm și-l vedem și știm și că are capete distincte din moment ce mergem spre ele în direcții opuse. Practic ar trebui să definim dreapta ca un segment iar mai încolo de cât știm și definim să spunem că nu se știe ce e și nici dacă are capete și dacă se păstrează proprietatea mai departe, dincolo de segmentul pe care-l știm. Deci noi putem defini doar un segment de goluri, atât cât putem măsura maxim, iar cel mai lung segment măsurat este de 26.000 Km, doar că extremitățile sunt aceleași, căci ajungem de unde am plecat deși am mers tot drept și paralel cu pământul și mările.
de ti-e frică nu scapi ....
Vechi 18.09.2012, 11:47:44
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Mister V.,

Mai știi matematică?

http://www.opticsinfobase.org/ao/abs...=ao-44-27-5759

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 27.09.2012, 11:20:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
de ti-e frică nu scapi ....
Păi cum o să scapi de goluri? Golul este o iluzie perfectă care permite ca oricâte goluri să ocupe același spațiu, deci e ''materia'' perfectă pentru teoriile lui Euclid, păi într-un gol imens, poți avea drepte și puncte formate din goluri și ele pot să existe și să se suprapună parțial sau total și practic să valideze teoriile... și cine n-a văzut oare un caș cu goluri, un șvaițer?

Deci glurile există, și dacă ele există înseamnă că gata, scapi, teoria poate fi valabilă căci acolo unde apar probleme la plinuri, la capitolul goluri totul e posibil căci pe câte un gol n-ai cum să-l bănui că nu încape de alt gol căci golul e definit ca o lipsă și dacă prezența lui se manifestă prin lipsa lui de acolo, gata, nu mai ai cum să-l iei la rost, deci iată punctul perfect și oricât de mic și indivizibil peste care se pot suprapune oricâte alte puncte total sau parțial.

...Și pare că scapi, că ai scăpat.

Golul însă este o lipsă de ceva în ceva imens, deci acel ceva care există în ceva trebuie să existe și abea apoi golul este lipsa lui de acolo, deci întâi trebuie să avem ceva acolo pentru ca apoi să definim un gol, o lipsă, o porțiune lipsă, un spațiu gol de ceva în ceva.

Proprietatea golului este aceea că ea poate fi umplută cu ceva, dar poate ea fi umplută cu alt gol? Păi un gol nu poate fi umplut cu alt gol căci se pierde definiția golului, deși pare că se poate umple simplu un gol cu alte goluri... dar fiecare gol este definit de ceva care a fost golit și scos de acolo, iar cum acel ceva al unui gol este diferit de acel ceva sau altceva al altui gol însemnă că dacă am suprapune două goluri ar însemna că acolo au fost două plinuri diferite care s-au golit de acolo, dar cum ele nu puteau să existe în același loc în același timp e clar că respectivele goluri suprapuse sunt o iluzie și o minciună, căci doar un singur gol adevărat mărturisește de existența anterioară a ceva care s-a golit de acolo.

Există însă posibilitatea ca să fi fost ceva și acel ceva să se fi golit și apoi să fi fost umplut cu altceva și apoi să se fi golit și tot așa și astfel să obținem o suprapunere de goluri, de exemplu, într-un pahar punem pe rând câte un lichid și-l golim și umplem cu altceva și golim: lapte, apoi apă, apoi ulei, apoi, vin, apoi oțet, și o luăm de la capăt mereu și iar apă și... și le golim mereu și obținem forte multe goluri suprapuse, înse ele se pot defini doar împreună cu timpul și conținutul care s-a golit și astfel observăm că ele se suprapun temporal în memoria nastră astfel că fiecare gol este defint prin materia care forma plinul și timpul de la care plinul acela a fost golit și până la umplerea cu altceva, însă golurile niciodată n-au fost suprapuse ci în memoria noastră ele se pot surapune istoric în același loc dacă extragem de acolo timpul și le vedem deodată pe toate și ni se pare astfel că toate golurile se suprapun și pot ocupa același spațiu în același timp. Defapt în realitate golurile nu pot exista în același timp ci aici este o jmecherie făcută în inchipuire, o iluzie...

Deci nu scapi nici dacă ai impresia că dai gol!
Și practic teoria lui Euclid e falsă în realitatea atemporală, spațială, căci ei pornesc de la premisa că lumina și văzul merg pe o dreaptă înfinită de grosime 0+ și de acolo spațiul euclidian al dreptelor infinite și al punctelor și al axiomelor și teoremelor, însă o experiență foarte simplă negă această iluzie a spațiului euclidian real:

E suficient ca să stai lângă un foc fără fum opac dar care e foarte fierbinte și vei observa cum deasupra lui imaginile se deformează și practic e clar că pe acolo lumina și imaginile suferă distorsiuni, adică lumina nu merge drept. S-ar putea să fie la fel chiar dacă am avea o incintă vidată transparentă și pusă pe foc deoarece vidul acela compus din ceva s-ar deforma permanent și ar distorsiona lumina și miaginea în zona fierbinte.

Același fenomen optic se vede deasupra apei mărilor sau pe asfalt sau pe nisipurile deșerturilor... căci acolo ai impresia că vezi vapoare după curbura pământului de parcă sunt sub apă, iar pe nisip sau pe asfalt vezi ape, oaze... deci de aia ai impresia că vapoarele sunt după curbura pământului deși ele nu sunt mai departe de 1-2-3 Km, distanță la care curbura dacă ar exista, ar băga o ascundere a vaporului sub 1m, și dacă ar exista atunci nu ai mai vedea munții iar noi vedem catargul și apoi vârful catargului, deci o scădere cu 10-15m la 1-2Km. Practic imaginea sau lumina suferă schimbări de direcție, de unghi, prin mediu din pricina căldurii, a dilatării și a mișcării particulelor de apă și de aer și de cer prin care lumina și imaginea trec spre ochii privitorului.

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionuț
Articolul este o explicația ridicolă la un fenomen de tip fata-morgana.
Vechi 28.09.2012, 10:42:58
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit Stau si ma minunez...

...cum se poate umple un topic ca asta, cu o multime de pagini, despre ceva atat de hilar. Oameni buni, aveti notiunile de cerc si sfera, nu mai vorbesc de aia empirica de rotunjime? Eu, sarmanul de mine, le am, pe bune. Nu imi confund capul cu un segment de dreapta si nici Luna cu un cub.
Pot sa sustina toti ideologii tuturor religiilor si bisericilor prostia cu Pamantul plat, si idiotenia ca "trebuie sa credem ce este scris", si alte superstitii/babisme/bisericisme: eu tot o sa cred in primul rand in Tao/Har/Gratie Sfintitoare, Ratiunea Sanatoasa si Simturile Intacte/Sanatoase. NU in tampenii, fie ele si biblie/predanie, scrise pe vremea cand ignoranta si obedienta fata de stapanire erau hrana curenta pentru fanatismul religios.
Vechi 28.09.2012, 13:37:24
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Pot sa sustina toti ideologii tuturor religiilor si bisericilor prostia cu Pamantul plat, si idiotenia ca "trebuie sa credem ce este scris", si alte superstitii/babisme/bisericisme: eu tot o sa cred in primul rand in Tao/Har/Gratie Sfintitoare, Ratiunea Sanatoasa si Simturile Intacte/Sanatoase. NU in tampenii, fie ele si biblie/predanie, scrise pe vremea cand ignoranta si obedienta fata de stapanire erau hrana curenta pentru fanatismul religios.
In Sfanta Scriptura trebuie sa credem, pentru ca e revelata de Dumnezeu. Dar acolo nu scrie ca pamantul e plat. Trebuie sa credem ce scrie, nu interpretarea noastra. In rest, fiecare isi poate exprima o opinie pe forum, cat de gresita, atata timp cat nu e agresiv si nu incearca sa impuna o conceptie gresita cu forta.
Vechi 28.09.2012, 14:21:14
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Eu, sarmanul de mine, le am, pe bune.
Și ce faci dom'le cu ele, ai?

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
si nu incearca sa impuna o conceptie gresita cu forta.
Da' o concepție greșită de bună voie poate?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43