Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.10.2012, 20:14:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Oricâtă credință ar avea, nu va putea face mai mult decât să mute munții. Doar Singur Dumnezeu va putea muta pe cineva din Iad în Rai, și-ți pun un secret: nici El nu o va face, căci aceasta ar însemna o recunoaștere a faptului că a greșit în judecarea acelui caz. Ori El nu greșește niciodată.
Serios?
Dar de cand tu adventist, ai inceput sa crezi ca exista judecata deci si viata dupa moarte de vii cu atfel de argumente?
Ca despre asta vorbim, de judecata particulara.

Citat:
Răspunsul l-ai dat tu, eu am constatat sinceritatea răspunsului tău.
Inca o data, tu singur intelegi doar ce-ti place si astfel construiesti chipurile raspunsuri si le pui in carca celuilalt.
Vechi 08.10.2012, 20:15:02
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ca si dl. Mihnea mai sus am aratat de N ori dl. "osutafaraunu" ca "Sola Scriptura" de care face el caz este o facatura grosolana, dar continua sa practice in continuare acelasi minciuna grosolana.
Domnul Hristos a făcut de multe ori apel la Scriptură, mai ales în momente critice, ți se pare asta a fi o "făcătură", ori o "minciună grosolană"?
Ca și dl. Mihnea, crezi că spunând "Sola Scriptura" eu fac apel la ce credea Luther.
Vechi 08.10.2012, 20:18:22
Banned

Implicit

Citat:
Serios?
Dar de cand tu adventist, ai inceput sa crezi ca exista judecata deci si viata dupa moarte de vii cu atfel de argumente?
De când există adventismul și de când sunt eu adventist. Judecata este totdeauna după moarte, iar învierea totdeauna după moarte.

Citat:
Ca despre asta vorbim, de judecata particulara.
Eu vorbesc în termenii Scripturii (nici ai ortodoxiei, nici ai adventismului).
Vechi 08.10.2012, 20:18:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Unde scrie asta? În Biblie, ori în Sfânta Tradiție?E greu de ghicit?
In Istoria Bisericii.
Care de altfel se preda si pe la facultatile de teologie chiar adventista.
Oricat de deformata ar fi, si oricum i s-ar spune, nu cred ca s-a ajuns sa se predea ca Biblia a cazut din cer cum cred unii ca tine.

Citat:
Vorba prietenului nostru stefan florin: "textul prietene, textul!". Adică punctual, unde scrie -te citez: "fara discernamant","ORICINE are autoritatea de a interpreta Sf. Scriptura dogmatic".

În grupări ieșite din biserica mamă.
Poate o data si o data vei scrie o argumentatie cap-coada, la obiect ca mie imi scapa total ce vrei sa spui.
Vechi 08.10.2012, 20:19:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Domnul Hristos a făcut de multe ori apel la Scriptură, mai ales în momente critice, ți se pare asta a fi o "făcătură", ori o "minciună grosolană"?
Ca și dl. Mihnea, crezi că spunând "Sola Scriptura" eu fac apel la ce credea Luther.
Si diavolul a facut apel la Scriptura.
Asta insemna ca...?

Citat:
De când există adventismul și de când sunt eu adventist. Judecata este totdeauna după moarte, iar învierea totdeauna după moarte.
Am inteles, ca de obicei dl. adventist se face ca ploua.

Citat:
Eu vorbesc în termenii Scripturii (nici ai ortodoxiei, nici ai adventismului).
Am inteles, iarasi disimulam dogmatica adventista in spatele Scripturii.
Vechi 08.10.2012, 20:22:54
Banned

Implicit

Citat:
In Istoria Bisericii.
Mulțumesc încă o dată pentru sinceritate.

Citat:
nu cred ca s-a ajuns sa se predea ca Biblia a cazut din cer cum cred unii ca tine.
Da, asta cred, că Biblia (mai corect ispirația scriitorilor biblici) a căzut din cer.

Citat:
Poate o data si o data vei scrie o argumentatie cap-coada, la obiect ca mie imi scapa total ce vrei sa spui.
Poate pentru că-ți citez exact propriile tale cuvinte?
Vechi 08.10.2012, 20:24:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, asta cred, că Biblia (mai corect ispirația scriitorilor biblici) a căzut din cer.
Daca nu poti face diferenta intre una si alta, chiar nu are sens... :)

Citat:
Poate pentru că-ți citez exact propriile tale cuvinte?
Daca te-ai multumi doar sa citezi, cred ca n-ar avea nimeni cu tine o discutie in contradictoriu :)
Vechi 08.10.2012, 20:26:03
alexander228 alexander228 is offline
Banned

Data înregistrării: 06.10.2012
Implicit

Citat:
Daca asta este intrebarea, raspunsul este nu.

Dar, daca prin nevointa din timpul vietii, s-a apropiat destul de mult de mantuire, s-ar putea sa-l ajute.

Cititi catehismul ortodox ca scrie clar pentru cine se fac aceste eforturi post-mortem.
Si daca nu il ajuta ce se intampla cu sufletul bietului om ?
Vechi 08.10.2012, 20:27:26
Banned

Implicit

Citat:
Si diavolul a facut apel la Scriptura.
Asta insemna ca...?
Asta înseamnă că o cunoaște. Cum am putea să stăm împotriva ispitelor lui necunoscând-o? Ori făcând apel la instrumente ce nu sunt "căzute din cer" - ca să te citez

Citat:
Am inteles, ca de obicei dl. adventist se face ca ploua.
Nu mă fac că plouă, asta spune și Scriptura. Judecata e după moarte, nu înainte (nu cred în predestinare), iar învierea e după moarte, nu pe timpul morții (nu cred în "nemurirea sufletului")
Vechi 08.10.2012, 20:30:25
Banned

Implicit

Citat:
Daca nu poti face diferenta intre una si alta, chiar nu are sens... :)
Eu tot asta insist pe toate topicele, pentru face diferența e necesară întreaga Scriptură (inspirată de Aceeași Autoritate), nu doar de un verset-două ce ni se par nouă ce se potrivesc prejudecăților noastre denominaționale.

Citat:
Daca te-ai multumi doar sa citezi, cred ca n-ar avea nimeni cu tine o discutie in contradictoriu :)
Dacă aș da doar citate din clasicii acestui forum, n-ar mai însemna "discuție", ci monolog.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? AlinB Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 23.01.2017 12:34:40
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" nede_mar Stiri, actualitati, anunturi 3 18.01.2009 20:38:08