![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca aceste texte sunt atat de dificile si de profunde incat sunt foarte greu de inteles. Nu pretind ca eu le inteleg perfect, dar sa ii lasam si pe altii de aici mai luminati ca mine sa spuna daca ei au inteles ca placerea este un lucru rau in sine, o spoiala numai, sau un lucru bun in sine care poate fi folosit ca momeala. Un lucru creat de Dumnezeu, ca frumusetea, de exemplu, si stim bine ca si frumusetea poate servi ca momeala.
|
||||
|
||||
![]()
Aseara am stat la o coada la peste si aveam in fata mea o batrinica . La un moment dat a trecut pe linga ea feciorul ei dar care nu a vrut sa i se alature . La insistentele maicasi acesta i-a raspuns :
"toate imi sunt ingaduite dar nu toate imi folosesc ; toate imi sunt ingaduite dar nu toate zidesc ... " Si s-a departat murmurind "iubi-te-voi Doamne " La un moment dat , batrina s-a intors catre mine si mi-a zis : "da, are dreptate, toate imi sunt ingaduite dar nici pe departe nu toate zidesc ! Chiar mi-a citit de dimineata fiica-mea despre viata Sf. Ioan Rusul , care multe zeci de ani a fost prizonier si rob la turci . Dar din cauza aceasta , din cauza lipsurilor, a nefericirii cit de mica , a nemingiierii trupesti sau chiar sufletesti din robie,nu a facut vreo depresie, nu a innebunit, nu a avut vreun inconvenient si nici nu a considerat ca fiind in aceasta stare nu a putut sa-l slujeasca pe Dumnezeu ! Nici vorba ! Ci auziti, a ajuns sfint . Si stati un pic , ca nu este singurul, nu am eu timp acum sa va povestesc cite mi s-au citit mie despre sfinti si oameni simplii care s-au mintuit fara a simtii nevoia neaparata de vreo fericire ori sa se plinga ca li s-au ridicat dreptul la pacat ci din contra , renuntind la placeri! Iar eu , cu bucata de peste in gura, ori la ceva vreme, cu somacul doldora de peste , ori chiar la 4-5 ore dupa ce manininc si cind imi revine iarasi pofta sa o iau de la capat, cred ca voi sluji drept pe Dumnezeu si voi putea cinta ca si baiatul "iubi-te-voi Doamne" ? Avea dreptate : toate imi sunt ingaduite , dar nu toate zidesc ! Si atunci, ce facem noi aici ? " S-a intors si a parasit rindu-l lasindu-ma si pe mine pe ginduri ! Ei, daca ar fi venit Sf. Ioan Gura de Aur atunci ca sa vorbeasca cu noi , ori macar Sf. Vasile cel Mare , ori macar Sf. Ioan Damaschin , sau hai, macar sa fi venit gheronul Cleopa atunci , in clipa aceea la noi la coada, pai as fi crezut cu tot sufletul si eu , dar asa , numai din gura unui om pacatos ... nu pot sa cred ! Si astfel am ramas pe ginduri pina ce mi-a venit rindul , am cumparat , am mers acasa , am preparat pestele , m-am bucurat de el si m-am desfatat cu trupul iar cind m-am ridicat de la masa am dat slava lui Dumnezeu ca este tare bun si ca are grija de mine ! Saraca babuta , cum s-a inselat ea si s-a flaminzit degeaba , ca doar de aceea a dat Dumnezeu toate pe pamint , ca sa ne bucuram de ele ! Daca nu era de la El , nu apareau toate acestea pe lume ...
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 09.10.2012 at 11:46:38. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|