Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.10.2012, 19:48:48
Marcel_Ionut's Avatar
Marcel_Ionut Marcel_Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Am gasit ceva pe siteul maicii Siluana sper sa-ti fie de folos

http://www.sfintiiarhangheli.ro/node/1224
Vechi 09.10.2012, 20:02:48
Tina06 Tina06 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2012
Locație: Londra
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut Vezi mesajul
Am gasit ceva pe siteul maicii Siluana sper sa-ti fie de folos

http://www.sfintiiarhangheli.ro/node/1224
Vai ce m-am mai panicat cand am vazut cuvantul " renuntare" - dar da, sunt un MARE FAN al Maicii Siluana si al programelor ei . As putea spune ca discutia cu Maicile de la Centrul de Formare si acest site m-au salvat de multe, evident totul cu ajutorul si binecuvantarea si de la Domnul care ne-a invrednicit de un asa ajutor!

Am cumparat cartea lui Allen Car - am citit jumate, am ajuns sa fumez 2 tigari p zi, apoi m-am panicat si am fumat 1 pachet intr-o zi.

Da, primul pas e sa recunosti: SUNT DEPENDENT
"Milsotive Doamne, invata-ne pe noi toti prin Duhul Tau Cel Sfant sa traim dupa voia Ta, ca toti sa te cunoastem in Lumina Ta pe Tine, adevaratul Dumnezeul nostru, fiindca fara Lumina Ta nu putem intelege plinatatea iubirii tale. Lumineaza-ne prin harul Tau si el va aprinde inimile noastre de iubirea pentru Tine" / "Doamne, am gresit inainte Ta si a Creatiei Tale, iarta-ma pe mine cea nevrednica"
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 20:49:40
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tina06 Vezi mesajul
Vai ce m-am mai panicat cand am vazut cuvantul " renuntare" - dar da, sunt un MARE FAN al Maicii Siluana si al programelor ei . As putea spune ca discutia cu Maicile de la Centrul de Formare si acest site m-au salvat de multe, evident totul cu ajutorul si binecuvantarea si de la Domnul care ne-a invrednicit de un asa ajutor!

Am cumparat cartea lui Allen Car - am citit jumate, am ajuns sa fumez 2 tigari p zi, apoi m-am panicat si am fumat 1 pachet intr-o zi.

Da, primul pas e sa recunosti: SUNT DEPENDENT
Mi se pare ca tu vrei mai mult sa vorbesti de fumat, nu sa te lasi; la fiecare mesaj pe care-l primesti tu postezi imediat un contra-argument, nici nu-l mai cauti pentru ca il ai pregatit.
Mi-e teama ca tie ti-e teama sa te lasi; nu sti ce te asteapta dincolo de lasatul de fumat si cauti sa afli de la cei care s-au lasat cum se simt acum, cum au trecut peste ignorarea fricii(a dependentei).

In postul de inceput ai spus ca recunoasterea dependentei rezolva problema pe jumatate, iar tu chiar asta vrei, sa reduci, nu sa te lasi (Doamne fereste!).
Tu ai crescut impreuna cu tigara in mana; sa te lasi ar insemna un inutil de imens efort in comparatie cu un beneficiu minor pentru ca nu deranjezi pe nimeni, poate doar ca-ti reduce (prea putin insa la varsta ta) integrarea in orice cerc de prieteni.
Tata a fumat 70 de ani si pe nimeni n-a deranjat; tu pe cine deranjezi?

Oare ai fi dispusa sa-ti schimbi obiceiurile(daca vrei sa renunti) pana la a renunta sa folosesti timp de un an mana(s-o legi la spate) in care ai tinut prima tigara? Atunci ai avea puterea(zic eu) sa reusesti sa renunti.

Last edited by Demetrius; 09.10.2012 at 20:51:46.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 22:32:08
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

INVATATURA ORTODOXA DESPRE FUMAT

https://carteromaneasca.wordpress.co...-despre-fumat/

"Intrucat vatama sanatatea, scurteaza viata si alunga pe Duhul Sfant, fumatul este pacat.

Astfel fumatorii savarsesc trei mari si infricosate pacate din care se nasc apoi si altele:
1. Pacatul sinuciderii, pentru ca asa cum vom vedea mai departe fumatorii, treptat, isi distrug sanatatea lor pogorandu-se in iad de vii daca mor in acest pacat, fara sa se pocaiasca si sa se opreasca de la acest pacat.
2. Pacatul risipei banilor dati de Dumnezeu pe ceva nefolositor nici pentru trup, nici pentru suflet: „Pentru ce folositi argintii vostri pentru un lucru care nu va hraneste si castigul muncii voastre pentru ceva ce nu va satura?” (Isaia 55;2).
3. Pacatul profanarii trupului, in care locuieste Duhul lui Dumnezeu si care devine prin aceasta patima salas al diavolului: „Nu stiti oare ca voi sunteti templu al lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? De va strica cineva templul lui Dumnezeu, il va strica Dumnezeu pe el, pentru ca sfant este templu lui Dumnezeu care sunteti voi” (1 Corinteni 3;15-17)."

Last edited by antiecumenism; 09.10.2012 at 22:35:47.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 08:52:37
Tina06 Tina06 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Mi se pare ca tu vrei mai mult sa vorbesti de fumat, nu sa te lasi; la fiecare mesaj pe care-l primesti tu postezi imediat un contra-argument, nici nu-l mai cauti pentru ca il ai pregatit.
Mi-e teama ca tie ti-e teama sa te lasi; nu sti ce te asteapta dincolo de lasatul de fumat si cauti sa afli de la cei care s-au lasat cum se simt acum, cum au trecut peste ignorarea fricii(a dependentei).

In postul de inceput ai spus ca recunoasterea dependentei rezolva problema pe jumatate, iar tu chiar asta vrei, sa reduci, nu sa te lasi (Doamne fereste!).
Tu ai crescut impreuna cu tigara in mana; sa te lasi ar insemna un inutil de imens efort in comparatie cu un beneficiu minor pentru ca nu deranjezi pe nimeni, poate doar ca-ti reduce (prea putin insa la varsta ta) integrarea in orice cerc de prieteni.
Tata a fumat 70 de ani si pe nimeni n-a deranjat; tu pe cine deranjezi?

Oare ai fi dispusa sa-ti schimbi obiceiurile(daca vrei sa renunti) pana la a renunta sa folosesti timp de un an mana(s-o legi la spate) in care ai tinut prima tigara? Atunci ai avea puterea(zic eu) sa reusesti sa renunti.

Am adus contra-argument ca sunt lucruri care le-am incercat deja si nu au mers, Si da, recunosc ca mi-e frica - as minti sa spun ca las acum tigara din mana si gata. Am si spus ca mi-e frica cand citesc despre lasat brusc, si asta vreau sa scot - frica. Am si contr-argumentat din frica, dar asta vreu sa inlatur si vorbind doar cu mine, mi-aduc autojustificari, de aceea doresc pareri de la cei care trec sau au trecut prin asta.
Si chiar am primit sfaturi bune pe care o sa le asimilez.

Nu am vointa necesara, sa fac ce spui tu sau sa las deodata. Dar dorinta este, asa stirba cum este ea... este acolo si sa se inmulteasca, cum s-ar zice.

Nu am vrut sa jignesc ori sa supar pe nimeni ori sa fac discutie de dragul de a face.
"Milsotive Doamne, invata-ne pe noi toti prin Duhul Tau Cel Sfant sa traim dupa voia Ta, ca toti sa te cunoastem in Lumina Ta pe Tine, adevaratul Dumnezeul nostru, fiindca fara Lumina Ta nu putem intelege plinatatea iubirii tale. Lumineaza-ne prin harul Tau si el va aprinde inimile noastre de iubirea pentru Tine" / "Doamne, am gresit inainte Ta si a Creatiei Tale, iarta-ma pe mine cea nevrednica"
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 08:54:15
Tina06 Tina06 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
INVATATURA ORTODOXA DESPRE FUMAT

https://carteromaneasca.wordpress.co...-despre-fumat/

"Intrucat vatama sanatatea, scurteaza viata si alunga pe Duhul Sfant, fumatul este pacat.

Astfel fumatorii savarsesc trei mari si infricosate pacate din care se nasc apoi si altele:
1. Pacatul sinuciderii, pentru ca asa cum vom vedea mai departe fumatorii, treptat, isi distrug sanatatea lor pogorandu-se in iad de vii daca mor in acest pacat, fara sa se pocaiasca si sa se opreasca de la acest pacat.
2. Pacatul risipei banilor dati de Dumnezeu pe ceva nefolositor nici pentru trup, nici pentru suflet: „Pentru ce folositi argintii vostri pentru un lucru care nu va hraneste si castigul muncii voastre pentru ceva ce nu va satura?” (Isaia 55;2).
3. Pacatul profanarii trupului, in care locuieste Duhul lui Dumnezeu si care devine prin aceasta patima salas al diavolului: „Nu stiti oare ca voi sunteti templu al lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? De va strica cineva templul lui Dumnezeu, il va strica Dumnezeu pe el, pentru ca sfant este templu lui Dumnezeu care sunteti voi” (1 Corinteni 3;15-17)."
Multumesc foarte mult pentru asta. Dumnezeu sa te binecuvanteze
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 09:40:29
IoanaStefania IoanaStefania is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.04.2012
Implicit

Poate te ajuta acest site http://www.stopsmokingcoach.eu/home....egistertab-tab. Eu l-am utilizat in lupta cu fumatul dar bineinteles rugaciunea m-a ajutat cel mai mult.Acum sunt 7 luni de cand nu am mai fumat deloc.
O sa fie destul de greu dar vei reusi!
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 10:33:25
Tina06 Tina06 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de IoanaStefania Vezi mesajul
Poate te ajuta acest site http://www.stopsmokingcoach.eu/home....egistertab-tab. Eu l-am utilizat in lupta cu fumatul dar bineinteles rugaciunea m-a ajutat cel mai mult.Acum sunt 7 luni de cand nu am mai fumat deloc.
O sa fie destul de greu dar vei reusi!
Doamne ajuta!
Multumesc mult !
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 10:39:32
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

@Tina: tu nu vrei să te împărtășești?
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 10:56:08
Tina06 Tina06 is offline
Senior Member

Implicit

[quote=DragosP;475646]@Tina: tu nu vrei să te împărtășești?[/QU

Ba da, Dragos. Iarasi, un motiv foarte frumos - m-a trecut asa o tristete cand mi-ai spus, multumesc pentru asta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca sunt fosti fumatori pe forum... cred_cu_adevarat Generalitati 36 25.04.2012 16:35:00
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? tigerAvalo9 Generalitati 84 05.09.2011 08:32:49
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Grup de rugaciune pentru neputintele noastre si pentru tara. dorinastoica14 Rugaciuni 186 29.09.2010 22:45:09