Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.10.2012, 11:05:40
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Intrebare care izvoraste dintr-o profunda ignoranta scripturistica, tipic sectara de altfel, care spune ca o credinta fara fapte e moarta si ca fiecare din noi avem nevoie de rugaciunile celuilalt in procesul mantuirii.
Dacă fraza e cu roșu nu devine mai coerentă.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 11:12:54
Banned

Implicit

Citat:
Orice sectar poate sustine ca perspectiva lui este "integrala" iar a celui care nu e de acord cu ea e .."partiala".
Ne-sectarii susțin altceva? Chiar eticheta de "sectar", "eretic" și "căzut de la Adevăr", aplicată celorlalți dovedește că au imagine prea bună despre ei înșiși ca depozitari ai Adevărului "integral".

Citat:
Si care ar fi fostul sa-ti dovedesc tie ceva in acest sens?
"fostul"? Probabil "folosul"... Folosul ar fi al tău, să dovedești că "nu e o ipoteză", ci chiar un adevăr așa cum lăsai să se înțeleagă. Mie nu-mi folosește la absolut nimic, căci eu cunosc forumurile adventiste și știu cum stă treaba cu banările.

Citat:
Nu stiu in ce masura s-au mai schimbat regulile acum
Q.E.D.

Citat:
dar de ex. pentru atacat autoritatea dnei White primeai ban cel mai rapid
Puteai găsi un exemplu mai credibil, l-ai ales pe cel mai nefericit. Probabil vei folosi aceeași scuză convenabilă pentru a nu prezenta dovezi (forum/user "banat", etc.).

Citat:
Haha, un adventist ecumenist.
Am vazut-o si pe asta.
Hehe, nu mai da reply-uri la ore târzii! Sunt un adventist tipic anti-ecumenist.

Citat:
Pai sa mai zici "de la White citire" ar fi chiar ridicol
Eu zic că deloc. Chiar am avut intenția să deschid un topic legat de afirmații inedite ale Ellenei White (neregăsite în Scriptură) ce se găsesc și în scrieri patristice; însă sunteți absolut nepregătiți pentru așa ceva.

Citat:
Ce poti sa discuti cu un adventist pe marginea Scripturii daca nu te poti intelege cu el nici macar in privinta a ceea ce este somnul de exemplu?

Un exemplu banal dar sunt multe altele prin care ajungi destul de rapid la concluzia ca nu exista un minim de baze comune pentru un dialog teologic.
Iar un exemplu nefericit... Privitor la somn (din punct de vedere științific) chiar n-am avut niciun comentariu. În permanență am arătat că nu trebuie să suprapunem toate elementele definitorii ale somnului peste termenul comparat: moartea. Serios Aline, puteai găsi alt exemplu, că ai de unde...

Last edited by osutafaraunu; 10.10.2012 at 11:14:59.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 11:22:28
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Rugăciunea nu e motiv de laudă. Cu atât mai puțin scoaterea dracilor care se face cu puterea lui Dumnezeu, nu cu a omului. El (omul) nu are niciun merit. Dacă stăm puțin strâmb și judecăm drept, nici măcar credința noastră nu e un merit și vă mai spun un lucru care poate vă va scandaliza: nici măcar faptele noastre bune nu sunt meritul nostru!
domnule, ce o tot suciti atata, la adventisti nu se scot draci, iar la noi la ortodocsi, da! asta e adevarul si prin asta se vede cine are Duhul Sfant.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 11:29:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
domnule, ce o tot suciti atata, la adventisti nu se scot draci, iar la noi la ortodocsi, da! asta e adevarul si prin asta se vede cine are Duhul Sfant.
Nu vreau să intru în acest subiect, căci se va termina absolut sigur cu o banare. E prea dureros subiectul pentru Biserica Ortodoxă...
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 11:33:51
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu vreau să intru în acest subiect, căci se va termina absolut sigur cu o banare. E prea dureros subiectul pentru Biserica Ortodoxă...
daca nu credeti, mergeti la o manastire (sunt atatea in Romania) unde se fac exorcizari si veti vedea, uimit, puterea lui Hristos ! intra oameni demonizati, cu spume la gura, urland si tipand, si ies intregi la minte, pe picioarele lor.

asa ceva vedeti la adventisti? nici vorba!

sa nu mai vorbesc de vindecari de boli trupesti!

la adventisti nu sunt slujbe, nu se fac rugaciuni, nimeni nu crede in nimic, este doar un club de discutii si aproximari filozofice asupra Scripturilor si nimic mai mult.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 11:43:51
Banned

Implicit

Citat:
daca nu credeti, mergeti la o manastire (sunt atatea in Romania) unde se fac exorcizari
Bineînțeles va trebui să evit Tanacu, nu-i așa?

Citat:

la adventisti nu sunt slujbe, nu se fac rugaciuni, nimeni nu crede in nimic, este doar un club de discutii si aproximari filozofice asupra Scripturilor si nimic mai mult.
Nu știți ce vorbiți!
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 11:47:37
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Bineînțeles va trebui să evit Tanacu, nu-i așa?
nu va luati dupa mass-media, calugarul de la Tanacu a procedat corect ! dar si chirurgii cand opereaza, li se intampla sa moara pacientul, nu din vina lor, adica nu din malpraxis.

de ce nu luati in calcul numeroasele cazuri in care exorcizarile au avut succes??!!!!

intrebare: unde se duc cei cu probleme, mai ales indracitii? la adventisti? la martorii lui iehova? la baptisti? va spun eu unde: la ortodocsi, pentru ca la ortodocsi este Duhul Sfant si se fac anumite rugaciuni, molitvele sf. Vasile, care, rostite cu credinta, alunga demonii.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 11:51:03
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
Te consideri nedreptatita?
E asa greu sa ai o discutie civilizata, pe baza de argumente?
Nu-mi vine sa cred, voi chiar luati totul ca pe o lupta. Alin, eu nu ma lupt cu tine, doar te stiu de atat timp. Imi imaginez ca Illuminatu si altii nu pot intelege asta, dar tu? Daca ma consideram nedreptatita si voiam sa ma cert crezi ca nu as fi avut cuvinte? Doar ca mi s-a parut ca esti neserios venind mereu cu aceleasi acuzatii la care am tot raspuns, asa ca ti-am raspuns tot printr-o gluma.

Ok, pentru ca vrei discutie civilizata, pe baza de argumente, da-mi o idee la care ar trebui sa raspund civilizat si cu argumente. Caci din ultimele tale mesaje nu pot sa aleg o idee coerenta, decat atac la persoana si confesiunea celuilalt, fara nici macar sa fie vorba de asa ceva. Iar de astea am auzit deja prea multe, prea des repetate si prea fara logica ca sa le mai iau in seama. Deci, daca vrei o discutie civilizata, arata-mi tu cum e. Promit sa pastrez linia trasata de tine si sa nu fiu primul care ataca. Sper nici al doilea. Daca voi fi atacata voi tacea, eventual voi inchide pagina. E bine asa?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 12:21:57
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
daca nu credeti, mergeti la o manastire (sunt atatea in Romania) unde se fac exorcizari si veti vedea, uimit, puterea lui Hristos ! intra oameni demonizati, cu spume la gura, urland si tipand, si ies intregi la minte, pe picioarele lor.

asa ceva vedeti la adventisti? nici vorba!

Stii, la ei cam toti sunt indraciti, numai ca nu fac spume la gura. Iar daca vreunul face spun ca a facut indigestie din cauza unei nevinovate piftele din carne de porc.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 12:24:05
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu-mi vine sa cred, voi chiar luati totul ca pe o lupta. Alin, eu nu ma lupt cu tine, doar te stiu de atat timp. Imi imaginez ca Illuminatu si altii nu pot intelege asta, dar tu? Daca ma consideram nedreptatita si voiam sa ma cert crezi ca nu as fi avut cuvinte? Doar ca mi s-a parut ca esti neserios venind mereu cu aceleasi acuzatii la care am tot raspuns, asa ca ti-am raspuns tot printr-o gluma.

Ok, pentru ca vrei discutie civilizata, pe baza de argumente, da-mi o idee la care ar trebui sa raspund civilizat si cu argumente. Caci din ultimele tale mesaje nu pot sa aleg o idee coerenta, decat atac la persoana si confesiunea celuilalt, fara nici macar sa fie vorba de asa ceva. Iar de astea am auzit deja prea multe, prea des repetate si prea fara logica ca sa le mai iau in seama. Deci, daca vrei o discutie civilizata, arata-mi tu cum e. Promit sa pastrez linia trasata de tine si sa nu fiu primul care ataca. Sper nici al doilea. Daca voi fi atacata voi tacea, eventual voi inchide pagina. E bine asa?
De-aici se poate vedea cat de serios este capitolul "religie" in viata Dorianei. Mai ales ca experiaza frecvent prezenta Duhului "Sfant".
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32