![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nimeni nu poate inventa ceva 100% original, in plus ar fi contraproductiv pentru prozelitism. Citat:
"Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învățătura sănătoasă, ci - dornici să-și desfăteze auzul - își vor grămădi învățători după poftele lor" |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Cine cauta doar un pietism formal exact in lucrurile astea se va opri. Cum te-ai oprit si tu. Citat:
Si nu stiu la ce "principii crestine" faci apel mai exact. Citat:
Nu se maninca (in mod expres) carne de porc, si nu e o problema de constiinta, ci bazele teologice alea acestei interdicii arata spre o mare inselare in care se complac. Deci nu mancatul/nemancatul de porc este problema in sine. Pricepi? Citat:
Desi dpdv teologic lucrurile sunt mult mai subtile, inselarea este aceeasi. Citat:
Iar asta dovedeste ca...? Citat:
Asta daca e franc si zice ce gandeste, dar de multe ori sunt mai "subtili". Eu nu mai zic nimic ca am zis deja mai sus, e acelasi gen de probleme. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu daca exista strutocamila sau strutomelc dar sigur exista o strutospagheti:
http://4.bp.blogspot.com/-ODM2KXV-X8...+Appendage.jpg Imaginatia in domeniul religiei nu prea are limita! P.S. Fiindca a venit vorba de originalitate, se poate si asta: http://www.realitatea.net/15-000-de-...nt_896109.html Initial este o chestie in gluma apoi este luata in serios! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu cat e 100% original dar Isus-ul mormonilor a predicat evanghelia celor de pe continentul american!
|
|
||||
|
||||
![]()
noi avem cu ce, dumneavoastra nu aveti !
|
|
|||||||||||
|
|||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
decat sa stea cu omul? De unde stii ca nu a stat cu ingerii? A stat si cu omul in ziua a 7-a, dar nu numai cu omul. Este vreun verset biblic in care sa scrie ceea ce tu sustii? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
[quote][/list]A lucrat la mântuirea ta ingratule, nu a lucrat să adune surcele spre a-Și face păpica proprie![quote] a lucrat Hristos la mantuirea mea, dar contextul in care a spus Hristos aceste cuvinte este altul. Atunci a LUCRAT strict la vindecarea unui olog si nu la ce referi tu Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Probabil ați vrut să formulați puțin altfel propoziția, însă mie mi-a sărit imediat în ochi, știind ce zice Dumnezeu cu privire la formele fără conținut:
"Nu mai aduceți daruri de mâncare nefolositoare, căci Mi-e scârbă de tămâie! Nu vreau luni noi, Sabate și adunări de sărbătoare, nu pot să văd nelegiuirea unită cu sărbătoarea! Urăsc lunile voastre cele noi și praznicele voastre; Mi-au ajuns o povară, nu le mai pot suferi." (Isaia 1,13-14) Niște versete ce ar putea scandaliza orice catolic, ortodox, ori adventist ce pune preț pe forme în detrimentul neprihănirii. |
|
|||
|
|||
![]()
Rugăciunea nu e motiv de laudă. Cu atât mai puțin scoaterea dracilor care se face cu puterea lui Dumnezeu, nu cu a omului. El (omul) nu are niciun merit. Dacă stăm puțin strâmb și judecăm drept, nici măcar credința noastră nu e un merit și vă mai spun un lucru care poate vă va scandaliza: nici măcar faptele noastre bune nu sunt meritul nostru!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
YouŽre missing the point. Ca de obicei, ai si uitat despre ce vorbeam, prea ocupat sa arati cate stii.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
![]()
Serios? Hai că de data aceasta ai căzut în propria-ți capcană! Asta se întâmplă când amesteci la grămadă Legea morală cu legile ceremoniale, legile civile, legile sociale, legile sanitare, cutumele ceremoniale și tradițiile fariseice sub denumirea generoasă de "Legea"...
Păi spune prietene, când a respectat Hristos legile legate de spălarea ulcioarelor, spălarea ceremonială pe mâni înainte de masă, ori când a scos El "ochi pentru ochi"? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Am găsit, dar ți-am oferit una ortodoxă să nu te poticnești în traducerile protestante și neoprotestante. Și bineînțeles, ai originalul grecesc în facsimil și transcris; nici pe acelea nu dai doi bani? Aștepți ca Dumnezeu să-ți scrie porunca pe cer cu litere de foc? Probabil va face și acest lucru, atunci însă va fi prea târziu... Dacă pentru acuzatorii Mariei de Magdala le-a scris păcatele pe nisip, în ziua judecății le va scrie cu litere de foc să le vadă tot Universul! Nu doar pentru tine, și pentru mine și pentru toți nevrednicii acestui pământ... Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Sunt prea multe referințe ca să încapă aici. Peste tot unde scrie sâmbătă, în originalul ebraic și în versiunea Septuaginta înseamnă sâmbătă, niciodată o zi înainte ori după. De fapt nici nu exista vineri și duminică, existau doar "ziua de pregătire pentru sabat" și "prima zi de după sabat" (de unde și unii șmecheri au tradus "întâia a sâmbetelor"). Când Dumnezeu rostește cu glas de tunet și cu trâmbița aceea asurzitoare (iară fac apel la ea, poate vei înțelege într-un final...) pe Sinai și apoi scrie cu degetul Lui pe tabla de piatră porunca într-un mod cât se poate de clar: să-ți aduci aminte de ziua sâmbetei s-o sfințești că de-aia a sfințit și binecuvântat Domnul "sâmbăta primordială"! Cam ăsta e mesajul... care parte e neclară? Last edited by osutafaraunu; 09.10.2012 at 13:22:52. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|