![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu cred ca exista pacate de miercuri si pacate de marti! Pacatul este pacat indiferent de zi.
Acum sa vedem ce aduce dansul. Apropierea trupeasca de un strain de sex contrar. Apoi prin miscarile exacutate apare o anumita doza de eotic. Aceasta doza de erotic naste pofta care este un pacat chiar la nivel gindit. Sa nu uitam ca unele dansuri au fost "interzise" ca fiind incente (ca de ex. tangoul); altele nu sint interzise dar sint mai mult decit indecente.(Dirty dance, Lambada...) Eu cred ca-i mai usor sa urmarim "modelele" noastre crestinesti: Iisus si Maica Sa. Vi puteti inchipuii dansind?(eventual si dansurile mai sus amintite) Eu nu! Dar sa nu mergem pina acolo sa raminem la calugarii de astazi. Citi ati vazut dansind? Ca daca nu-i pacat de ce n-ar face-o? Vi-l puteti inchipuii pe Pr. Cleopa dansind? Eu nu! Dansul are mare legatura cu credinta si la fel de mare cu fecundarea. Asa se face ca in triburile primitive nu se despart una de alta. Exista dansuri de rugaciune, de multumire pentru zei si adesea ritualurile se incheie sexual. Alcoolul are si el locul lui acolo unde se danseaza. Este doar o parere a cuiva caruia nu-i place sa danseze.??? |
|
|||
|
|||
![]()
Mie imi cam placea de un baiat prin primii ani de facultate (el nu stia) si cand auzeam ca se duce la discoteca, eram prima acolo si eu. Nu ma inchipui spunandu-i: e pacat, stii, nu mai dansa! Mai luam inca vreo 2 prietene ale mele, nu consumam alcool, nici nu fumam, dansam in cerc, linistit. Nu am avut niciodata probleme, mergeam acasa impreuna cu prietena mea- asa stabilisem de la inceput.
Ce faci cand cel/cea pe care-l/o iubesti stie sa danseze? |
|
|||
|
|||
![]()
VA MULTUMESC
|
|
|||
|
|||
![]()
mie-mi place foarte mult sa dansez, poate prea mult..si nu ma pot opri...simt nevoia sa dansez tot timpul..oare e chiar interzis sa dansezi? si daca o faci doar pt tine,nestarnind poftele nimanui?sau daca dansezi pt/cu iubitul/sotul tau e pacat de asemeni?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parca Apostolul Pavel zicea ,desi nu sunt sigura, ca nu tot ce e permis imi e si de folos. Daca vrei sa duci o viata duhovniceasca ,nu se prea potriveste cu dansul. Depinde ce alegi ,daca vrei sa te faci placut lui Dumnezeu sau nu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Flori probabil ca este o persoana vesela si plina de viata, prin asta explicandu-se si placerea ei de a dansa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca, de exemplu, mananc intr-o zi de vineri fasole cu ciolan, nu e ca si cum as manca joi, nu? Totul are o randuiala. Astfel, in Saptamana Patimilor nu prea ne vine sa dansam, sa saltam de bucurie. In afara posturilor isa nu sosotesc ca ar fi pacat dansul. Este doar o parere a cuiva caruia ii place sa danseze, asta neinsemnand si ca se pricepe :D |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
eu consider ca atata timp cat dansezi nu poti sa cresti duhovniceste ,tocmai am intrebat un preot daca faptul de a asculta muzica este pacat si mi-a zis ca daca asculti ceva decent bineinteles ca nu ,dar daca ascult o melodie in care se spune sa te dezbraci sau altceva atunci bineinteles ca acea melodie are un efect negativ asupra noastra.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar mincatul ca atare, nu-i pacat. Cind o faci , cit...nuantele aduc pacatul intradevar. Tot la fel miscarea nu-i un pacat. Cum o faci ca matanii sau ca dans lasciv...aici incepe diferentierea. Iar faptul ca tu in Saptamina Patimilor nu ai ispite ma bucura...nu-i cazul fiecaruie, dimpotriva! |
|