Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.10.2007, 11:06:37
bmd
Guest

Implicit

Eu nu cred ca exista pacate de miercuri si pacate de marti! Pacatul este pacat indiferent de zi.
Acum sa vedem ce aduce dansul. Apropierea trupeasca de un strain de sex contrar. Apoi prin miscarile exacutate apare o anumita doza de eotic. Aceasta doza de erotic naste pofta care este un pacat chiar la nivel gindit. Sa nu uitam ca unele dansuri au fost "interzise" ca fiind incente (ca de ex. tangoul); altele nu sint interzise dar sint mai mult decit indecente.(Dirty dance, Lambada...)
Eu cred ca-i mai usor sa urmarim "modelele" noastre crestinesti: Iisus si Maica Sa. Vi puteti inchipuii dansind?(eventual si dansurile mai sus amintite) Eu nu! Dar sa nu mergem pina acolo sa raminem la calugarii de astazi. Citi ati vazut dansind? Ca daca nu-i pacat de ce n-ar face-o? Vi-l puteti inchipuii pe Pr. Cleopa dansind? Eu nu!
Dansul are mare legatura cu credinta si la fel de mare cu fecundarea. Asa se face ca in triburile primitive nu se despart una de alta. Exista dansuri de rugaciune, de multumire pentru zei si adesea ritualurile se incheie sexual. Alcoolul are si el locul lui acolo unde se danseaza.
Este doar o parere a cuiva caruia nu-i place sa danseze.???
Reply With Quote
Vechi 21.10.2007, 13:14:59
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mie imi cam placea de un baiat prin primii ani de facultate (el nu stia) si cand auzeam ca se duce la discoteca, eram prima acolo si eu. Nu ma inchipui spunandu-i: e pacat, stii, nu mai dansa! Mai luam inca vreo 2 prietene ale mele, nu consumam alcool, nici nu fumam, dansam in cerc, linistit. Nu am avut niciodata probleme, mergeam acasa impreuna cu prietena mea- asa stabilisem de la inceput.
Ce faci cand cel/cea pe care-l/o iubesti stie sa danseze?
Reply With Quote
Vechi 21.10.2007, 14:12:11
dodo dodo is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.10.2007
Implicit

VA MULTUMESC
Reply With Quote
Vechi 22.10.2007, 00:54:50
flory25 flory25 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.09.2007
Implicit

mie-mi place foarte mult sa dansez, poate prea mult..si nu ma pot opri...simt nevoia sa dansez tot timpul..oare e chiar interzis sa dansezi? si daca o faci doar pt tine,nestarnind poftele nimanui?sau daca dansezi pt/cu iubitul/sotul tau e pacat de asemeni?
Reply With Quote
Vechi 22.10.2007, 09:11:47
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de flory25
mie-mi place foarte mult sa dansez, poate prea mult..si nu ma pot opri...simt nevoia sa dansez tot timpul..oare e chiar interzis sa dansezi? si daca o faci doar pt tine,nestarnind poftele nimanui?sau daca dansezi pt/cu iubitul/sotul tau e pacat de asemeni?
Sa dansezi nu e interzis ,deoarece totul e permis.
Parca Apostolul Pavel zicea ,desi nu sunt sigura, ca nu tot ce e permis imi e si de folos.
Daca vrei sa duci o viata duhovniceasca ,nu se prea potriveste cu dansul.
Depinde ce alegi ,daca vrei sa te faci placut lui Dumnezeu sau nu.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2007, 21:58:08
Mihai-g Mihai-g is offline
Member

Data înregistrării: 01.06.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita
Anita, cum iti argumentezi aceasta afirmatie? Te intreb asta, nu pentru a te pune la incercare, ci intrucat eu nu am o parere proasta despre dans. Depinde cu ce ochi privesti lucrurile. Cineva poate iradia prin dansul sau multa gingasie, noblete, puritate, fericire...

Flori probabil ca este o persoana vesela si plina de viata, prin asta explicandu-se si placerea ei de a dansa.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2007, 22:10:04
Mihai-g Mihai-g is offline
Member

Data înregistrării: 01.06.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd
Eu nu cred ca exista pacate de miercuri si pacate de marti! Pacatul este pacat indiferent de zi.
bmd, eu cred ca lucrurile sunt un pic mai nuantate. Realitatea este foarte complexa, dar si la fel de simpla totusi :).
Daca, de exemplu, mananc intr-o zi de vineri fasole cu ciolan, nu e ca si cum as manca joi, nu?
Totul are o randuiala. Astfel, in Saptamana Patimilor nu prea ne vine sa dansam, sa saltam de bucurie. In afara posturilor isa nu sosotesc ca ar fi pacat dansul.

Este doar o parere a cuiva caruia ii place sa danseze, asta neinsemnand si ca se pricepe :D
Reply With Quote
Vechi 22.10.2007, 22:34:54
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita

Sa dansezi nu e interzis ,deoarece totul e permis.
Parca Apostolul Pavel zicea ,desi nu sunt sigura, ca nu tot ce e permis imi e si de folos.
Depinde ce alegi ,daca vrei sa te faci placut lui Dumnezeu sau nu.
Asa cred si eu, daca vrei sa duci o viata dupa regulile canonice, dansul este un impediment. Dar atata timp cat o persoana vrea sa traiasca normal dansul nu este pacat.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2007, 23:22:27
panaghia panaghia is offline
Member

Data înregistrării: 19.10.2007
Implicit

eu consider ca atata timp cat dansezi nu poti sa cresti duhovniceste ,tocmai am intrebat un preot daca faptul de a asculta muzica este pacat si mi-a zis ca daca asculti ceva decent bineinteles ca nu ,dar daca ascult o melodie in care se spune sa te dezbraci sau altceva atunci bineinteles ca acea melodie are un efect negativ asupra noastra.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2007, 07:09:26
bmd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai-g

bmd, eu cred ca lucrurile sunt un pic mai nuantate. Realitatea este foarte complexa, dar si la fel de simpla totusi :).
Daca, de exemplu, mananc intr-o zi de vineri fasole cu ciolan, nu e ca si cum as manca joi, nu?
Totul are o randuiala. Astfel, in Saptamana Patimilor nu prea ne vine sa dansam, sa saltam de bucurie. In afara posturilor isa nu sosotesc ca ar fi pacat dansul.
Postul este liber ales nu impus Mihai si inseamna cu totul altceva decit ca nu maninci carne vineri. Eu asi tot minca carne vineri, dar sa nu le mai fac pe celalalte.
Iar mincatul ca atare, nu-i pacat. Cind o faci , cit...nuantele aduc pacatul intradevar.
Tot la fel miscarea nu-i un pacat. Cum o faci ca matanii sau ca dans lasciv...aici incepe diferentierea.
Iar faptul ca tu in Saptamina Patimilor nu ai ispite ma bucura...nu-i cazul fiecaruie, dimpotriva!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
salut Upgrader96 Generalitati 15 13.06.2009 14:28:04
salut ana09 Generalitati 0 09.10.2008 11:17:19
salut psaltmarian Preotia (Hirotonia) 2 13.05.2008 15:17:00
salut:) pavel92 Generalitati 1 26.10.2007 16:18:43