![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, corect. Nici eu. Însă citatul ăsta îl repeta de atâtea ori părintele Galeriu în predici, încât mi-a rămas și mie în minte.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca sf Grugire de Nyssa. Nici eu nu sunt sigura si n-am scuze.. :-(
|
||||
|
||||
![]()
Despre Sfântul Vasile cel Mare, alt mare sfânt spunea la rândul lui :
„El a fost retor între retori înainte de a primi catedra de sofist, filosof între filosofi înainte de a asculta lecții de filosofie, iar ceea ce este mai de seamă, el a fost preot pentru creștini înainte de hirotonie". Sper să ghiciți cine este sfântul căruia îi aparțin cuvintele de mai sus. :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
prietenul lui, Sf. Grigore de Nazianz. |
|
||||
|
||||
![]()
Da, așa este. Așteptăm un nou citat. :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Un taran naiv, fiind curios sa afle cum poate sfantul X sa prezica viitorul si sa patrunda in tainele sufletului omenesc, s-a apropiat de acesta si l-a intrebat:
-Parinte, cum de stii toate si poti ghici viata oamenilor? -Da ce-i de mirare in asta? Nu-i nici o greutate. -Invata-ma atunci si pe mine cum sa fac, vreau si eu sa stiu gandurile oamenilor -Daca-i pe-asa, atunci smulgeti o geana si fa-i doua noduri. Cum ai sa faci asta, ai sa ajungi la fel de mintos ca mine. -Sfintia ta, ai facut la fel? -Chiar asa, a raspuns sfantul X. Taranul cel naiv a incercat sa puna in aplicare sfatul primit, insa oricat s-a straduit sa faca macar un nod pe geana, bineinteles ca n-a avut nicio izbanda. -Iaca, si eu cu mare truda am ajuns ce sunt acum. Si mai mare truda pt. cei ce-au dobandit darul acesta e sa nu-l piarda trufindu-se, a zis sfantul si a plecat lasandu-l pe taran cu geana in mana. Indiciu – e un sfant neiubit de propria mama (preoteasa!), care a incercat de 3 ori sa-l inece cand era mic. Inca un indiciu – se vorbeste si pe alt topic despre el :) Edit: Mai dau un hint ca sa nu blochez jocul. Moastele lui sunt in Ukraina la manastirea Kitaev. Si un ultim indiciu: cel putin o persoana de aici de pe forum -DorinaStoica - are ocazia, zilele acestea, sa-i atinga sfintele moaste. Pe langa cele ale Sf. Paraschiva. Last edited by delia31; 12.10.2012 at 02:27:45. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Sf. Teofil cel "nebun pentru Hristos" |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mirela are dreptate. E fara indoiala Sf. Ioan Damaschinul in Dogmatica, la capitolul ,,Despre Paradis”. Iata si un link de confirmare: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...dis-80050.html |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Recunoasteti persoana | VladCat | Generalitati | 745 | 20.10.2016 17:32:52 |
Citatul din Biblie care v-a marcat viata | florina_drossu | Despre Sfanta Scriptura | 51 | 24.04.2014 20:33:38 |
Ce intelegeti prin citatul acesta | Marcel_Ionut | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 03.11.2012 16:24:26 |
Recunoasteti acest cantec? | colaps | Generalitati | 4 | 22.06.2010 22:48:21 |
|