![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Nu e vorba nici macar de maimuta, ci de un stramos comun oamenilor si maimutelor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu ai fost de la inceput invatat? Te-ai nascut asa? Iar daca acum te socoti bine infipt in solul dreptei credinte, ai uitat oare ce debitai in trecut? Si oare tu esti Lumina care iti da oarecare sanse de intelegere? Ca urmare, e posibil ca unii sa caute raspunsuri la intrebari care i-ar putea apropia de Biserica, de sfanta invatatura. dar daca dau de tot soiul de furiosi care impun adevarul lor cu batele, ce sansa mai au cei bine intentionati sa ramana pe aici? Ca sa invete: ce anume? Si uite-asa oamenii isi vad de drum, in timp ce unii se lafaie pe forum ca pe mosia lor personala, falfaind steaguri triumfaliste cusute din presupusele lor cunostinte, pe care de fapt nici nu le detin in sinea lor ci doar fac transportul unor fraze culese din carti, peste podul ignorantei proprii. Cei ce sustin evolutionismul (cel putin deocamdata, macar ca or fi oameni tineri si inca nu s-a ostoit trufia tineretii in ei, iar soarele intelepciunii poate ca inca nu s-a ridicat suficient) s-ar putea sa aiba o inima si o vietuire mai curata decat fariseii care imbatrinesc in rau, in ura si desconsiderarea semenilor, dar care sustin creationismul. Cunoaste Domnul mai bine pe fiecare dintre noi in parte! Last edited by ioan cezar; 13.10.2012 at 00:39:44. |
|
||||
|
||||
![]()
Omul nu se trage... ci este creat de Dumnezeu, sa fie prin trup (viata biologica, psiho-somatica) inrudit cu animalele iar prin viata duhovniceasca inrudit cu ingerii...
Ca pe unii ii sminteste faptul ca nu este diferenta trupeasca (fiziologica) intre om si animale este treba lor... insa daca din viata aceasta nu dobandim harul Duhului Sfant (asa cum afirma inechivoc Sfantul Simenon Noul Teolog, Sfantul Serafim de Sarov, Sfantul Luca al Crimeii...) intru Hristos Iisus, in Sfata Sa Biserica, prin Sfintele Taine, conform Sfintilor Parinti... suntem nimic (nici macar animale...) Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. Amin.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. Amin.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In legatura cu invatatul, am si spus asta. Eu m-am adresat in general lui Eugen, nu tie. In rest sunt de acord doar cu faptul ca cine sustine ceva gresit se poate schimba in viitor, altfel ar fi vorba doar de acelasi pietism, nu conteaza ce credinta ai, important e umanismul. Ceea ce tu nu poti vedea e ca cei ce sustineau evolutionismul cautau sa impuna acea conceptie, nu doar sa o afirme. Si tu spui ca de ce am raspuns si nu am acceptat acea conceptie, nu o sa fac asa ceva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din pacate, asa cum a reiesit din discutii, pentru tine oricine nu combate evolutionismul e dintr-o tabara adversa, de dusmani care se cer balacariti, desconsiderati si desconspirati ca "lupi in blana de oaie", cum zice asociatul tau in denigrari si tulburari. Desi eu nu am aparat vreo pozitie anume (ci doar am amendat unele naivitati si exagerari, atat cat mi s-a parut ca existau), m-ai incadrat la sustinatorii evolutionismului (precum mai inainte eram ecumenist). Treaba ta ca imparti oamenii in prieteni (numesc aici pe cei care sustin ca si tine lupta de clasa, tovarasi, impotriva ticalosilor de evolutionisti) si dusmani (evolutionistii si ecumenistii). Ce simpla e lumea pentru tine! Eu nu vreau sa combat evolutionismul. Nici sa il sustin. Prefer sa il cercetez, in timpul liber (adica foarte rar). Recunosc ca nu prea ma intereseaza, tocmai pentru ca e politizat si mutilat de discutii cu miza teologica de mana a doua. Dar pentru tine asta inseamna deja tradare. Fireste, cata vreme traiesti dupa axele conflictualitatii permanente si duci dorul subculturilor partizane. Iata eu refuz sa fac asta. Nu am facut niciodata parte dintr-o secta sau grupare care militeaza pentru nu stiu ce. Nici membru de partid nu am fost, pe vremuri, desi eram liderul anilor mei de studiu si obiceiul era ca liderii sa fie musai introdusi in Partid. Uite ca nu au reusit sa ma faca de-al lor, multumesc lui Dumnezeu! Nu am spirit de turma, oricat ar fi de mica. In concluzie, n-ai decat sa te certi cu cine vrei mai departe. Eu am investit destul timp si suficienta energie deja. De-o fi fost vreun folos, Domnul stie! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Omenescul nu e o adaugare sumativa, alaturare cantitativa la animal si animalitate. Ci este o fiinta sui-generis, de cu totul alta factura sau calitate. De aceea, spunem doar metaforic ca uneori un om e porc sau caine. Sau furnica etc. Pomenim insusiri asemanatoare, nu identificam naturi calitativ diferite, ireductibile una la alta. Rostul nostru in lume este altul decat al celorlalte vietuitoare. Suntem incununarea creatiei, suntem chemati la asemanarea cu Dumnezeu. Din cate stiu, iarba si gaza si porcul nu au aceasta speciala chemare si demnitate...:) Iisus Hristos S-a intrupat ca om. Last edited by ioan cezar; 14.10.2012 at 16:49:32. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu unde sa pun link-ul de mai jos. Urmariti-l, va rog.
S-a intamplat in 1976 cand echipa exploratorului Jean-Pierre Dutilleaux a intrat pentru prima oara in contact cu tribul Toulambis(Papua, Noua Guineee). Prima data cand doua civilizatii separate aveau sa intre in contact una cu cealalta. Camera imortalizeaza neincrederea, scepticismul, teama si mai apoi curiozitatea... Un crampei din istoria umanitatii! http://www.videoman.gr/7402
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CREATIE sau EVOLUTIE? | C.tin | Teologie si Stiinta | 550 | 30.09.2017 17:36:17 |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
creatie sau evolutionism? | codana | Generalitati | 11 | 15.09.2010 19:10:27 |
Crezi in evolutie? | radugherasim | Teologie si Stiinta | 680 | 07.03.2010 19:25:54 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 22:09:45 |
|