Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.10.2012, 17:55:50
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Am auzit o conferinta a unui bine cunoscut parinte care spunea ca nicaieri in Vechiul Testament Dumnezeu nu spune sa cinstim sambata
Ar fi fost mai bine să vă documentați din Cuvântul lui Dumnezeu, nu din nu știu ce "conferințe". Mergeți direct la Sursă:

"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea.... Iar ziua a șaptea este sâmbăta Domnului Dumnezeului tău..." (Ieșirea 20,8.10 - versiunea ortodoxă Sinodală 1914)

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Adventistii cinstesc sambata deoarece ei cred dupa modelul evreilor care nu recunosc dumnezeirea lui Hristos.
Adventiștii sfințesc sâmbăta, deoarece așa cere Dumnezeu în porunca a IV-a enunțată mai sus. Și "o cred" după modelul lui Dumnezeu care a sfințit și binecuvântat această zi. A șaptea și nu întâia [a săptămânii].
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 18:00:19
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Iata un caz de fost adventist, care desi a sesizat pacaleala cu "Sola Scriptura", n-a reusit sa faca pasul urmator ajungand la ...ateism.
[...]
Să opună rezistență ieșirii din iluzie este cel mai firesc lucru pe care îl face creierul uman. Nu uitați însă că din iluzie vin și eu. Și că am studiat îndelung chiar la școlile iluziei.
Nu vă faceți dvs. iluzii, căci nu tot ce citiți pe internet este ceea ce pare. Cunosc personal cazul și persoana în discuție. Decât să tot aduceți exemple de oameni (ce greșesc, că deh, sunt oameni!), mai bine concentrați-vă atenția pe doctrină.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 18:23:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu vă faceți dvs. iluzii, căci nu tot ce citiți pe internet este ceea ce pare. Cunosc personal cazul și persoana în discuție. Decât să tot aduceți exemple de oameni (ce greșesc, că deh, sunt oameni!), mai bine concentrați-vă atenția pe doctrină.
Ce nu ar fi "ce pare"?
Nu a fost adventist sau nu e cu adevarat ateu?

Ca in ceea ce priveste motivele pentru care din adventist a devenit ateu, e prea putin relevant, ceea ce a scris referitor la "Sola Scriptura" este perfect adevarat.

Concentrati-va atentia asupra acestor aspecte si incercati sa dati un raspuns competent.

Daca aveti.

P.S.
Putem discuta si motivele pentru care a parasit secta adventista.
Se pare ca a divortat si nu a primit aprobare pentru re-casatorie?

Este adevarat ca la adventistii de ziua a saptea exista o politie a divortului si mai si decat la catolici?

Se fac excluderi in baza faptului ca cineva se recasatoreste fara aprobare din partea gruparii?

Last edited by AlinB; 16.10.2012 at 18:41:37.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 18:24:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ar fi fost mai bine să vă documentați din Cuvântul lui Dumnezeu, nu din nu știu ce "conferințe". Mergeți direct la Sursă:

"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea.... Iar ziua a șaptea este sâmbăta Domnului Dumnezeului tău..." (Ieșirea 20,8.10 - versiunea ortodoxă Sinodală 1914)

Adventiștii sfințesc sâmbăta, deoarece așa cere Dumnezeu în porunca a IV-a enunțată mai sus. Și "o cred" după modelul lui Dumnezeu care a sfințit și binecuvântat această zi. A șaptea și nu întâia [a săptămânii].
Si totusi, inainte de iesirea din Egipt, nimeni nu a tinut Sabath -ul, oricat de binecuvanta si sfintita a fost ziua in cauza.

Inca o dovada ca tineti mai mult la elucubratiile "profetesei" decat la cuvantul Scripturii.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 18:26:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cu Doriana m-am intersectat și pe alte forumuri, departe de vânzoleala de aici și deși am avut opinii diferite în anumite privințe, niciodată nu ne-am catalogat și etichetat la modul în care suntem tratați aici. Am putut să dialogăm civilizat chiar și în privința vorbirii în limbi, ori a sabatului. Penicostalii și adventiștii au o cu totul altă abordare vis a vis de toleranță și respectul creștinesc.
Doriana are un mod limitat de a aplica obiectivitatea.
Nu cred ca nici tu esti scutit dupa modul "elegant" prin care ai evitat confruntarea cu penticostalismul aici pe forum.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 18:28:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Încă o dovadă că cunoști superficial doctrina adventistă.
NU vorbesc de doctrina, vorbesc de atitudinea membrilor, cunoscuta personal.

De altfel cred ca e o trasatura a sectelor neoprotestante sa cultive un soi de ingamfare la membrii lor, cum altfel ar fi fericiti ca isi dau contributiile acolo si nu in alta parte?
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 18:28:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Aici împărtășim aceeași concepție, care de e fapt concepția lui Hristos. Pe toată perioada lucrării publice, El nu S-a izolat, ci în permanență a fost printre oameni împlinindu-le nevoile și propovăduind Evanghelia Împărăției.
Pai daca era lucrare publica, cred ca exclude izolarea, logic, nu?
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 18:31:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Vorbești iarăși în necunoștință de cauză. În "cărțile lor de doctrină" se face trimitere la faptul că declanșarea persecuției va avea loc după ce protestantismul american va da mâna (peste Abis - cum zice profeția) cu catolicismul. Iar sensul "religiei adventiste" este dat de cu totul altceva decât "opoziția față de catolicism". Așa că... hai să vorbim vorbe!
Fara catolicism, unul din martirajele inchipuite ale adventistului isi pierde sensul.
Fara catolicism, ioc persecutie duminicala, incepe sa-si dea seama ca multi nu dau doi bani pe sabathul la care ei tin cu dintii.

Ori fara sabath (nu doar sabath) AZS incepe sa se scufunde inapoi in mocirla neoprotestanta din care a iesit.

Desi, ii mai ramane carnea de porc, moartea (si nepedepsirea) pacatosilor si alte cateva idei originale cu care a incercat sa iasa, cu un marketing nou, pe o piata saturata de "Sola Scriptura".
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 18:33:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Postarea aceea mi-a fost interpretată total greșit! Nici prin cap nu mi-a trecut să mă călugăresc, am spus doar că am avut ocazia să fiu într-o mănăstire și într-o altă ipostază decât cea de turist. Cu acea ocazie am văzut lucruri pe care sunt convins că mulți dintre voi nu ați avut ocazia să le vedeți, oricâte zile ați fi stat în mănăstire. Nu vreau să vorbesc despre ele, însă pentru mine a fost suficient să-mi fac o idee despre adevărata față a monahismului. Cel puțin cea ortodoxă, poate doar cea din România, și cu multă îngăduință... poate doar în respectivul lăcaș monahal. Atât am avut de spus privitor la acest subiect, vă rog nu mai faceți supoziții și nu mă mai provocați, căci nu vreau să stric imaginea monahismului mai mult decât este în prezent.
Ca sa vezi ce intamplare intamplatoare, ortodocsii frecventeaza de ani de zile manastirile si nu le este dat sa vada ceea ce un adventist care total ocazional calca si el intr-un deceniu daca nu mai bine, intr-o manastire, apuca sa vada.

Sa fie asta un miracol de la Dumnezeu pentru a tine departe de ortodoxie unul nedemn de Biseirca, grabnic in a judeca pe toti mai putin pe sine si crezurile sale false?
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 18:39:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu o aplic pentru că Hristos ne-a spus să n-o mai aplicăm! Dacă Hristos ne-ar fi spus să nu
mai aplicăm porunca a IV-a, am fi făcut-o.
A spus, dar voi nu v-ati prins inca.

Citat:
Deși e absurd să gândim că Dumnezeu S-ar fi răzgândit cu privire la unica Lege pe care a scris-o cu Însuși mâna Sa...
A mai scris si inca 9 deci daca a abandonat 10% din ele nu e asa mare paguba.

Citat:
E "puțin diferită" în sensul că spiritualizează acele porunci ale Decalogului. În niciun caz nu le desființează! Pe când poruncile din afara Codului Moral, nu doar că le spiritualizează, dar le și desființează pe cele ce s-au împlinit și expirat prin activitatea Sa.
Serios? Cum s-a implinit si expirat de exemplu poruncile referitoare la atitudinea fata de morti sau bolnavi?
Sau le tineti si pe acelea?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32