![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
@Fani: spui că predai religia? ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Articolul de pe Orthodoxwiki despre ierurgii: http://ro.orthodoxwiki.org/Ierurgie
"Ierurgiile se deosebesc de Sfintele Taine prin aceea că Tainele sunt întemeiate direct de Mântuitorul și sunt obligatorii pentru mântuirea omului, sfințind momentele principale din viața lui, pe când ierurgiile sunt rânduite de Biserică și sfințesc nu numai pe oameni, ci și natura înconjurătoare, nefiind obligatorii pentru mântuire, fiecare din credincioși cerându-le după credința și nevoie." Si un pasaj din Parintele Staniloae: http://www.crestinortodox.ro/dogmati...sti-68887.html "Totusi Traditia Bisericii face distinctia intre cele sapte Taine si multimea de ierurgii. Pentru a intelege deosebirea si legatura dintre Taine si ierurgii; trebuie sa tinem seama ca sunt trei trepte prin care omul se pune in legatura cu Dumnezeu prin rugaciune. Astfel ierurgiile au un loc de mijloc intre Taine si rugaciunile individuale ale crestinului. Ele se refera la multiplele trebuinte concrete ale omului, ca si rugaciunile lui individuale. Dar fiind savarsite de preot, aduc o implinire mai sigura a celor cerute, caci in rugaciunea preotului e pre*zenta Biserica, in numele careia El se roaga si face rugaciunea pentru credinciosi, in baza unei trimiteri speciale a lui Hristos." |
|
||||
|
||||
![]()
Ce știa părintele Staniloaie?
|
|||
|
|||
![]()
Părintele Stăniloaie, spre deosebire de papă, nu este infailibil
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Indubitabil.
|
|||
|
|||
![]()
Da. Care-i problema? Este un fel de a vedea lucrurile raspandit la teologii neopatristici.
|
|||
|
|||
![]()
Daca vrei cu adevarata sa sti ce stia Parintele D. Staniloaie iti sugerez sa-l citesti cu ffffffoarte mare atentie. In materie e o somitate si cred ca tu nu ai pus corect intrebarea. Sau ai pus-o?? daca da , atunci ai fost fie rauvoitor, fie ai vrut sa incerci pe cineva. Inclin sa cred a doua varianta
Doamne miluieste-ne pe noi pacatosi si ne iarta ca nu prea stim ce facem(zicem) |
|
|||
|
|||
![]()
mesaj șters
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|