Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.10.2012, 21:43:00
moromete moromete is offline
Banned

Data înregistrării: 10.10.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Putem discuta si motivele pentru care a parasit secta adventista.
Se pare ca a divortat si nu a primit aprobare pentru re-casatorie?

Este adevarat ca la adventistii de ziua a saptea exista o politie a divortului si mai si decat la catolici?

Se fac excluderi in baza faptului ca cineva se recasatoreste fara aprobare din partea gruparii?

Se fac excluderi in baza faptului ca cineva se recasatoreste, incalcand porunca Domnului Iisus Hristos (adica, se recasatoreste fara aprobarea lui Dumnezeu - sfindandu-L).
"Eu însă vă spun că oricine îsi lasă nevasta, afară de pricină de curvie, si ia pe alta de nevastă, preacurveste; si cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat, preacurveste."(Matei 19:9)

"Iar celor ce sunt căsătoriti, le poruncesc, nu eu, ci Domnul: Femeia să nu se despartă de bărbat! Iar dacă s-a despărțit, să rămână nemăritată, sau să se împace cu bărbatul său; tot asa bărbatul să nu-si lase femeia."( 1 Corinteni 7:10).

Nu cred ca este corect sa-i acuzati pe adventisti pentru faptul ca la ei nu se oficiaza curvia, cum se face in alte biserici (unde se oficiaza casatorii pentru persoane care si-au parasit sotul/sotia din alt motiv decat cel al curviei).
Reply With Quote
Vechi 17.10.2012, 21:50:37
moromete moromete is offline
Banned

Data înregistrării: 10.10.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Cand a spus Hristos ca taierea imprejur nu mai e necesara?
De ce nu va taiati atunci imprejur?
"Tãierea împrejur nu este nimic; si netãierea împrejur nu este nimic, ci paza poruncilor lui Dumnezeu."(1 Corinteni 7:19) - spune Sfantul Apostol Pavel (sper sa nu respingeti aceasta invatatura - chiar daca nu este spusa de Mantuitorul).

Intreb si eu, la randul meu: de ce nu paziti poruncile lui Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 17.10.2012, 22:14:13
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Pe moment nu am timp sa raspund la toate intrebarile. Defapt nici tu nu ai raspuns. In carte apare pe prima pagina pr. Teodor Hutanu. Apoi prefata este scrisa de un alt preot. Nelu Dumitrescu. Numai preoti falsi. Stii ca mai ne certam noi si cu treaba cu existanta episcopilor in biserica adventa...Episcopi care nu exista...
In Ioan cap 17 v 17 se spune>Cuvantul Tau este adevarul. Nimeni nu contrazice acest adevar. Numai ca acest Cuvant poate fi interpretat gresit. Si atunci cine il descifreaza? Biserica care este Stalpul si Temelia adevarului.
Din nou arat ca nicaieri nu se scrie ca Nt este lumina oamenilor sau sarea pamantului! Ci biserica care este alcatuita din oamenii ei.
Raspunsurile tale sunt evazive si sirete (ca si cartea citata). Chiar daca azi unii respecta sambata acest lucru nu a avut continuitate! Si daca crestinii sunt sarea si lumina pamantului *nu biblia interpretata aiurea* atunci ei au sarat prost si biserica nu mai poate fi stalp si temelia adevarului. Mai simplu spus daca citesti biblia si nu intelegi ceva te duci la biserica si intrebi. Si daca biserica te invata gresit inseamna ca biserica a fost biruita! Eu nu ma refer la o biserica locala ci la cea ce invata biserica de pretutindeni! Poti sa o dai cu valdenzii care tineau sabatul. Dar ei nu erau nicidecum adventi si aveau alte legi ca ale voastre!
Hai sa mai vedem cum functioneaza cautarea adevarului. Daca Cuvantul poate fi interpretat (ce rol mai au invatatorii in biserica?) atunci pentru aflarea adevarului ne trebuie un invatator sau mai multi. Acest lucru il face biserica care este stalp si temelie al adevarului. Insa in cadrul bisericii pot aparea uneori idei diferite spune biblia. De ce? Pentru aflarea adevarului! Arie nu credea ca Iisus e Dumnezeu. Dar adevarul a ramas ca Iisus este Dumnezeu. Biserica sa adunat ca sa afle adevarul si Arie a fost excomunicat. Daca biseirca nu mai prezinta adevarul ea inseamna ca nu mai sareaza. Si sarea nu isi poate racapata puterea.Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara?
P.S . Iisus a gresit treaba cu credinta. Va gasii pe adventi.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2012, 22:19:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moromete Vezi mesajul
"Tăierea împrejur nu este nimic; si netăierea împrejur nu este nimic, ci paza poruncilor lui Dumnezeu."(1 Corinteni 7:19) - spune Sfantul Apostol Pavel (sper sa nu respingeti aceasta invatatura - chiar daca nu este spusa de Mantuitorul).

Pardon, observa contextul impus de colegul matale in cele ale "spiritului profetic", pe urma vino cu un raspuns.

P.S.
Esti invitat sa comentezi si tu ce zicea fostul vostru coleg despre ce si cum e de fapt cu scriptareala la adventisti (merge la o adica si la neoprotestanti in general).
Partea aia am vazut ca ai sarit-o.
E prea greu de mestecat?

Last edited by AlinB; 17.10.2012 at 22:21:15.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2012, 22:21:48
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Citat:
"Tãierea împrejur nu este nimic; si netãierea împrejur nu este nimic, ci paza poruncilor lui Dumnezeu."(1 Corinteni 7:19) - spune Sfantul Apostol Pavel (sper sa nu respingeti aceasta invatatura - chiar daca nu este spusa de Mantuitorul).

Moromete voi nu respectati porucile deoarece nu ascultati de biserica care este stalp si temelie al adevarului. Biserica este continuua deoarece ea sareaza pamantul si i/l aduce la Hristos. Tu respecti doar ce crezi tu ca e bine. NU ce trebuie.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2012, 23:35:06
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
OK, "ziua odihnei", iar ziua odihnei este ziua a șaptea. Conform Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care e ziua a șaptea?
FALS!!!
"Ziua odihnei" este ziua care aduce odihna sau, mai precis, ziua lui Iisus Hristos, Domnul zilei de odihna!
Este o mare diferenta!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 17.10.2012, 23:40:20
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar voi de ce nu le paziti?
Porunca a 4-a vorbeste de sfintirea zilei de odihna.
Voi cum sfintiti ziua de odihna? Ce faceti ca sa o sfintiti?
Hai, lumineaza-ma si pe mine, cel pierdut!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 18.10.2012, 00:43:32
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Ultima oara cand am mai intrat pe aici, tot despre Sabat era vorba. Si tot in stadiul asta. Sa ma anuntati si pe mine daca in urma discutiilor de aici se converteste careva la adventisti sau 100-1 la penticostali :)
Reply With Quote
Vechi 18.10.2012, 01:00:56
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
Absurd! Dumnezeu tocmai asta spune că vrea și chiar poruncește ca oamenii (inclusiv evreii) să se odihnească în aceeași zi în care S-a odihnit la Creațiune (Ieșirea 20,8-11)

Cum de acelasi Dumnezeu care porunceste ca oamenii sa se odihneasca in ziua in care EL s-a odihnit la ,,Creatiune'', nu aminteste nimic, nici macar aluziv, nu ia nici o masura in privinta asta, la izgonirea omului din Eden?

Ba din contra, naucitor de-a dreptul, ii spune El Insusi lui Adam: ,, Cu osteneală să te hrănești în toate zilele vieții tale!” (Facere 3,17).
Nu va intriga aici, domnule 100-1 cuvintele : ,,osteneala” si ,,toate” (zilele)?

Cum vine asta? Osteneala in toate zilele? Fara exceptie? Inclusiv sambata? Nu se poate! Precis e un malentendu la mijloc! Sa fi uitat Dumnezeu ca in zi de sabat nu e voie nici o osteneala, nici o truda, nici o sudoare a fruntii? Apropo, termenul ebraic pentru osteneala, truda, este בְּעִצָּבוֹן֙, transliterat itstsabon si e derivat din עצב aw-tsab' = a trudi, a da cu sapa.

Sa fi uitat Dumnezeu ce important e sabatul si ca in sabat nu se da cu sapa?
Dumnezeu, cu gura Lui sa-i vorbeasca Lui Adam de osteneala in fiecare zi inclusiv in zi de Sabat? Scandalos lucru! De necrezut!

Cred ca daca in locul lui Adam ar fi fost domnul 100-1, ar fi sarit ca ars, rectificand vorbele lui Dumnezeu: ,,Cum asa, Doamne? Tocmai Tu ai uitat ca la ,,Creatiune” ai sfintit si ai binecuvantat si Te-ai odihnit in ziua a saptea? Zi mai bine asa: ,, cu ostenneala, truda si sudoare sa lucrezi, dar nu de Sabat". ,,Ei, iarta-ma Doamne ca ti-am atras atentia, dar asa ceva e inadmisibil. Pai se poate?! Auzi acolo, osteneala inclusiv de Sabat!’’

Last edited by delia31; 18.10.2012 at 01:04:16.
Reply With Quote
Vechi 18.10.2012, 01:36:27
Senior Member

Implicit

Citat:
Oricâte motive absurde ar găsi omul, trebuie să știe că tot ceea ce binecuvântează și sfințește Dumnezeu are valoare!
"37.Timp de șapte zile vei curăți jertfelnicul și-l vei sfinți, și va fi jertfelnicul o sfântă-a-sfintelor; tot cel ce se va atinge de jertfelnic se va sfinți." Ies.29.

Odata ce jertfelnicul a fost sfintit, inseamna ca si in ziua de azi este sfintit. Conform opiniei infailibile a lui 666, trebuie sa cautam cu totii jertfelnicul si sa-i redam functionalitatea originara.
Dar iata ca sfintenia acestui jertfelnic sfinteste pe oameni PRIN ATINGERE.
Interesant, nu-i asa, sectarilor? Voi ne tot acuzati ca facem pelerinaje si ne "inchinam Sf.Cruci si Sf.Moaste, dar uite ca sfintenia acelor obiecte de cult sfinteste pe oamenii care se ating de ele.

Citat:
Absurd! Dumnezeu tocmai asta spune că vrea și chiar poruncește ca oamenii (inclusiv evreii) să se odihnească în aceeași zi în care S-a odihnit la Creațiune (Ieșirea 20,8-11).
Asta e un subiect interesant: evreii sfintesc si ei ziua de odihna? Ce credeti sectarilor?
Sau mai clar: sfintenia pe care evreii o aduc zilei de odihna este luata in considerare de Dumnezeu?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32