Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Pai nu am scris mai sus: rosul unirii intre barbat si femeie, inclusiv unirea sexuala truoasca (eros-ul) este manifestarea dragostei reciproce care are ca scop mantuirea, iar rodul firesc al acesti manifestari a dragostei trupesti sexuale sunt pruncii.
|
Eu știu că Dumnezeu a sădit în firea omului câteva instincte, respectiv instinctul conservării vieții și instinctul de perpetuare a vieții. Împlinirea a acestor instincte ale firii este însoțită de plăcere. Separând rostul instinctului de plăcerea ce-l însotește păcătuim. Adică dacă mâncăm peste măsură, doar pentru plăcere, e păcat. Normal este să mâncăm pentru a trăi. La fel și rostul acestui instinct al perpetuării vieții. Te unești pentru plăcere evitând rostul (nașterea de prunci) e păcat. Iar rostul acestui instinct este nașterea de prunci.
Rostul/scopul instinctului perpetuării vieții este împreunarea, unirea soților în vederea nașterii de prunci...iar rodul/rezultatul acestui instinct, a acestei uniri dintre soți sunt pruncii. Rostul unirii trupești nu este mântuirea, ci a RODI prunci. Edificator în acest sens aș aduce ca argument viața Sf. Kronstad care a fost căsătorit, dar nu a avut copii, de comun acord cu soția sa, au hotărât să trăiască ca frații...dânsul având mare treabă duhovnicească.
Asta știu eu Eugen, poate greșesc.