Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.10.2012, 11:14:23
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Foarte interesant topic. Nu am din pacate timop sa-l citesc in intrgime dar banuiesc ca nu va fi sters.. ;-) Am gasit pe el lucruri despre sfantul Luca al Crimeei care imi vor folosi foarte mult; am descarcat cartea si o citesc.

As vrea sa va atrag atentia asupra unei carti mai putin cunoscute de ortodocsi, un roman fantastic, Perelandra de C.S. Lewis. In acest roman este vorba despre o alta lume, creata dupa a noastra, in care oamenii sunt din nou incercati si li se propune neascultarea, dar caderea nu are loc. Este un roman care reflecta in multe puncte teologia patristica ortodoxa, desi autorul este anglican. Mie mi se pare ca este extraordinar si merita citit pentru cei interesati de acest subiect, pentru ca exprima in mod literar ceea ce spun teologii.

As vrea si sa pun o intrebare teologilor care participa la aceasta discutie.
Ce stiti despre parerea reprezentata la sfintii parinti (dar nu la toti) ca Dumnezeu cand l-a facut pe om a avut deja in vedere intruparea Sa, deci Fiul s-ar fi intrupat si daca nu ar fi avut loc caderea? ca exista deci un motiv al intruparii - unirea omului cu Dumnezeu, indumnezeirea - care nu este legat de Cadere?
Nu este vorba aici sa ne gandim 'ce ar fi fost daca', ci sa aprofundam sensul profund al intruparii - indumnezeirea.

Last edited by Fani71; 24.10.2012 at 11:19:34.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Psihoterapie ortodoxa semilia Resurse ortodoxe on-line 62 15.06.2015 09:38:39
Dragostea creștină, cea mai mare virtute teologică NECTARIE Generalitati 13 25.01.2011 18:01:59
Lumea 100% ortodoxa coralina Generalitati 103 10.10.2010 20:42:28
Fratia Ortodoxa mihailt Biserica Ortodoxa Romana 10 04.08.2008 22:19:41