Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.10.2012, 13:31:25
ovidiu b.
Guest

Arrow

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Pai uite, aici e adevarata problema: ca se considera ca ar fi un efect NEFAST asupra copilului unirea sexuala. Sigur ca are un efect tot ce facem.
Păi dacă are efect tot ce facem, oare unirea trupească în timpului sarcinii nu se întipărește și în pruncul ce va să vină?

"Cei căsătoriți, fiindcă duc o viață conjugală, nu sunt îndreptățiți să uite că omul nu este numai trup, ci este și duh, și să trăiască astfel fără frâu. Ci trebuie să se nevoiască pentru a-și supune trupul duhului. Iar dacă vor încerca să trăiască duhovnicește, sub povățuirea duhovnicului lor, vor începe să guste încet-încet bucurii și mai înalte, duhovnicești, și nu le vor mai căuta pe cele trupești. Soții au datoria să se nevoiască pentru a se înfrâna, ca să nu transmită pati*ma trupească și copiilor lor. Un copil ai cărui părinți au multă cugetare trupească are de mic astfel de încli*nații, pentru că ia cugetare trupească de la ei.

Când femeia rămâne însărcinată, atunci cel mai bun lucru este să înceteze imediat contactele sexuale sau dacă nu pot, să le reducă cât se poate de mult... pentru că se pricinuiește pagubă duhovnicească. Embrionul participă și el de nevoie la plăcerea pe care o simte mama lui, și astfel încă din pântece dobândește patimă.
Există prunci care sug și care se aprind trupește, în timp ce există tineri de 18-20 de ani care au o nepătimire, și nu sunt războiți de trupul lor. Cui se datorează această diferență? Stării duhovnicești a părinților. Este moștenirea duhovnicească. Vezi, părinții nu lasă moștenire copiilor lor numai case, ogoare, ci le lasă moștenire și patimile sau virtuțile lor”. - Cuv Paisie Aghioritul

"Toate prin câte trece mama, în vremea celor 9 luni de sarcină, fie bune, fie rele, se întipăresc și în copil. Sfătuiți pe oameni ca să păzească nepătată sarcina, căci orice legatură trupească peste copilul din pântece, e rea, căci se întipăresc în copil toate poftele părinților și la împlinirea vârstei toate răsar ca ciupercile după ploaie, toate faptele tatălui." - Pr Arsenie Boca
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 13:45:17
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Nu am apelat, el a explicat foarte bine. Are rost să tot repetăm?
Frate "repetitio est mater studiorum"...
P.S. Macar ofera si tu un link catre postarea la care faci referire
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 13:48:43
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Păi dacă are efect tot ce facem, oare unirea trupească în timpului sarcinii nu se întipărește și în pruncul ce va să vină?
Evident.
Cine oare sustine ca sotii NU trebuie sa se abtina de la unirea trupeasca dupa zamislire, intrucat activitatea hormonala isi pune amprenta in "programarea" creierului fatului? Si nu mai aducem in discutie alte aspecte psihi-somatice sau duhovnicesti...

Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 13:57:55
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Dar de ce exprimarea dragostei si pe plan sexual in timpul sarcinii ar avea un efect negativ?
Pentru că exprimare dragostei pe plan sexual nu mai are un scop, un rost, scopul nu este altul decât plăcerea și oare asta vrea de la noi Dumnezeu? Să fim numai trup? Finalitatea actului (ejacularea) unde are loc? Cum protejezi pruncul din pântece? Apoi dacă finalitatea ar avea loc în mediu extern sau folosind prezervativul, oare nu este de asemenea păcat? Acum eu te întreb ejacularea aceea mai are rostul ei firești?

Dacă soțul nu se gândește în primul rând la soție și la copil, ci se așează pe sine în prim-planul vieții sale, va avea parte, într-adevăr, de o desfătare, dar va fi o desfătare în trei, caci copilul participa la toate emoțiile la care participă mama.

Sper ca această argumentare să convingă:

Cred ca si cei credinciosi care spun ca relatiile avute in timpul sarcinii nu i-a afectat cu nimic pe copiii lor, simt ca e o oarecare indecenta ca in sanctuarul copilasului s-a intrat cu simtaminte cu totul si cu totul impure. Stim cu totii, bebelusii sunt ca niste ingeri, nu cunosc pacatul, si tocmai parintii lor sa nu le pazeasca inocenta si curatia? Ii expunem la murdarie inca de cand sunt in pantecele mamei. Daca ar fi copilasul dumneavoastra putin mai mare, ar fi foarte firesc sa va vada facand sex? sau chiar daca doarme alaturi, este normal sa faceti sex in prezenta lui? Parintii Bisericii spun ca sufletul unui om e cel mai curat cand este copil, ori parintii trupesti se pare ca il trateaza cu atat mai rau cu cat este mai mic si mai nevinovat. Dumneavoastra v-ati fi simtit bine daca parintii dumneavoastra ar fi facut dragoste in prezenta domniei voastre?

A face sex in timpul sarcinii mi se pare ca se inrudeste perfect cu ideea ca bebelusul din pantece nu e totuna cu un copilas cu suflet, dat de Dumnezeu, ci e un fel de adunatura de celule care nu simte nimic, caci e ‘perfect’ protejat de lichidul amniotic. Va intreb insa cum de copilasii din burta mamei reusesc sa comunice cu mama, bat in perete si altele. Cum dar nu aud si zgomotele facute de parintii care fac sex?

Acum scriu pentru cei carora le pasa mai putin de sufletul copilului si sunt mai atenti la argumente stiintifice. S-a argumentat ca medicii nu opresc relatiile sexuale decat in caz de sangerari sau istoric de intreruperi de sarcina, va intreb de ce hotarasc dansii oprelisti in aceste situatii? Nu cumva pentru ca in acest fel copilul este mai protejat? Daca nu ar avea nicio influenta asupra sarcinii, de ce sunt oprite de medici relatiile sexuale cand mama are vreo problema? Daca sarcina este atat de protejata pe cat spuneti dumneavoastra, de ce ar avea vreo influenta relatiile sexuale? Eu cred ca medicii stiu ca relatiile sexuale in timpul sarcinii duc si la incidenta mai mare a pierderilor de sarcina. Acum fiecare cum isi asterne asa doarm

Daca in fata unui copil nascut este indecent ca cei doi parinti sa aiba relatii sexuale, atunci in fata copilului nenascut este decent? Despre aceasta murdarie este vorba. Insa se omite cu buna stiinta faptul ca pruncul nenascut este o persoana, cu suflet de la Dumnezeu, care trebuie respectata ca orisice alta persoana. daca in prezenta niciunei alte, a treia, persoane nu ar fi decent ca sotii sa aiba relatii sexuale, de ce propriul lor copil, nenascut, nu e tratat ca o persoana?

Intr-adevar, cred ca o femeie insarcinata se afla intr-o stare de gratie, caci Domnul a binecuvantat trupul ei sa fie casa pentru trupul unui prunc, suflet nevinovat. Spun parintii ca daca femeia insarcinata petrece cat mai mult timp in rugaciune, pruncul cu atat va fi mai iubitor de Dumnezeu. Ori daca tatal pruncului nu intelege sau nu vrea sa inteleaga nimic din aceasta taina ce se petrece in trupul femeii(cum lucreaza Dumnezeu noua luni la formarea micutului), cu siguranta ii va fi mintea tot la pacat.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 14:03:21
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Evident.
Cine oare sustine ca sotii NU trebuie sa se abtina de la unirea trupeasca dupa zamislire, intrucat activitatea hormonala isi pune amprenta in "programarea" creierului fatului? Si nu mai aducem in discutie alte aspecte psihi-somatice sau duhovnicesti...
Eugen, sincer poți fi mai atent? Mesajul meu era adresat lui Fani.

ps: citește cu atenție istoricul, vezi cine cui îi se adesează și de ce...
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 14:07:47
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Frate "repetitio est mater studiorum"...
P.S. Macar ofera si tu un link catre postarea la care faci referire
Mulțumit? ....http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1232

ps: nu te supăra că îți spun, ești ca musca în lapte, dar tot pe lângă subiect...nu mă deranjează să intri în discuție...dar fii la subiect...așa cum procedezi tu numai rastălmăcești ideile care se urmăresc...nu suntem aici de dragul polemicilor, nici ca să ne dăm în stambă care e mai "tare".

ps: mi-am permis acest mod de adresare că știu că ești barbat și nu din porțelan.

Last edited by ovidiu b.; 25.10.2012 at 14:16:14.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 14:08:21
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai uite, aici e adevarata problema: ca se considera ca ar fi un efect NEFAST asupra copilului unirea sexuala. Sigur ca are un efect tot ce facem. Dar de ce exprimarea dragostei si pe plan sexual ar avea un efect negativ?
Simplu, din punct de vedere medical, intrucat din punct de vedere psiho-somatic, fiziologic, hormonal, fatul este "programat" la nivel de creier sa tanjeasca dupa ceea ce ii ofera mama in timpul sarcinii: alcool, droguri, activitate sexuala... si uite asa copiii sunt victime ale patimilor parintilor.

Cine ar indrazi sa sustina ca fiind fireasca activitatea sexuala a sotilor dupa zamislire? Dragostea motiveaza manifestarea iubirii sotilor inclusiv in activitatea sexuala, iar in cazul zamislirii in mod firesc aceasta dragoste conduce la abstinenta sexuala care evident ca se prelungeste si in perioada alaptarii. Consider ca doar patima sexuala ii poate impinge pe soti sa continue activitatea sexuala dupa zamislire si in perioada alaptarii pruncului.

Doamne ajuta.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 14:14:30
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Am vazut ca se obisnuieste sa se aduca in discutie cazul infertilitatii pentru a justifica sexul cu contraceptie
Consider ca este inadecvata o asemenea justificare.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
- ei bine, infertilitatea nu este niciodata un diagnostic cert si definitiv (exemple destule) asadar oamenii sunt datori sa incerce.
Din nefericire poate fi frate... iar oamenii sunt datori sa incerce insa avand mare grija sa nu devina impatimiti, robiti de placerea sexuala. Caci intre a incerca asiduu cu riscul de a deveni impatimit si a renunta la incercare pentru a nu deveni impatimit, evindet ca evitarea patimii are intaietate indiscutabil, caci manutirea este mai importanta decat pruncii. Impatimirea "opreste" mantuirea... si mai bine pe drumul mantuirii si fara prunci decat cu prunci si impatimiti, "deraiati" de la drumul mantuirii in conlucrare cu harul Duhului Sfant.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 14:17:32
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Sunt satisfacut nu doar multumit.

Citat:
ps: nu te supăra că îți spun, ești ca musca în lapte, dar tot pe lângă subiect...nu mă deranjează să intri în discuție...dar fii la subiect...așa cum procedezii tu numai rastălmăcești ideile care se urmăresc...nu suntem aici de dragul polemicilor, nici ca să ne dăm în stambă care e mai "tare".
In discutia (meciul) cu tine sunt "pe langa"
In ceea ce priveste subiectul discutat... daca si altii sunt de aceeasi parere, ma retrag evident.

Citat:
ps: mi-am permis acest mod de adresare că știu că ești barbat și nu din porțelan.
Trebuia sa ma deranjeze modul de adresare ?
:D
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 14:20:41
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Trebuia sa ma deranjeze modul de adresare ?
:D
De asta mi-am permis, altfel nu mă adresam în modul acesta, destul de firesc până la urmă. Un alt user probabil că se supăra. Dacă erai din "porțelan" aveam mai multă grijă.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02