Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.10.2012, 22:10:28
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Și totuși talazurile mării înfuriate de patimi iarăși vin și izbesc în pereții corăbiei și în digurile portului...
Trupul e indiferent, ateu; forțele sale sunt oarbe. Chimismul endocrin nu e biruit - asimilat, neutralizat - decât după o ciocnire -criză -; la obârșie, în glande, adică hormonii, se produc iarăși și iarăși. Satana nu e definitiv biruit pe pământ; abia în împărăția ce va să vie oamenii nu se mai însoară și nu se mai mărită. Lupta "de gând" iarăși începe. Omul, ca om, ostenește; luarea prin surprindere poate fi aprigă, nevoitorul se sperie. Se vede învăluit, deznădăjduit chiar. Dar Dumnezeu nu te-a părăsit, chiar dacă pe ecranul minții au apărut gânduri și imagini de hulă împotriva lui Dumnezeu si te vezi în imposibilitate de a te mai ruga chiar. Răbdarea însăși a războiului e ultima ta rugăciune.
Coleg Ovidiu, iti respect evlavia la parintle citat, dar este depasit stiintific. Ce am subliniat este deopotriva hula si erezie; e un fel nefericit/nepotrivit de a spune, ca si originalul meu frate de credinta, d-l Demetrius si altii, frati ai tai sau ai mei de credinta de-a lungul decadelor si secolelor, ca Taina Cununiei ar fi un soi de pogoramant facut de Dumnezeu pacatului, sau, mai rau, un soi de cal troian in Biserica, al fortelor de Jos. Gandeste-te simplu: noi toti, de pe forum si nu numai, de la adventisti la catolici si de la atei la ortodocsi, cum am aparut pe lume? O tema simpla, pentru un raspuns important. Iti multumesc cu respect. Astept un raspuns nepatimas din pdv polemic :) , cum ne-ai obisnuit de altfel.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02