![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Chiar daca ti-e frate, tata sau sot. Nu vorbesti cu el pur si simplu nimic. Nici nu le dai "buna ziua". Taci si gata. Ne vorbeste Parintele Cleopa: Cu omul eretic sa nu vorbesti, in casa sa nu-l primesti, la masa sa nu stai cu dansul, buna ziua sa nu-i dai. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu omul sectar atâta ai voie să vorbești: odată și de două ori (Tit 3, 10) și apoi să-ți fie ca un păgân și vameș. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
O lectura de folos, care ne ajuta sa intelegem de ce e nevoie sa pastram invatatura curata:
„Poate astăzi ceva mai mult ca oricând, Hristos este negat. Atunci era ceva negat din El: nestorienii negau unitatea de persoană, monofiziții au negat umanitatea, arieniiau negat egalitatea cu Tatăl, deci fiecare câte ceva. Dar astăzi se neagă peste tot Hristos. Și asta ne somează să punem și mai mult în lumină adevărurile Lui.” (PărinteleDumitru Stăniloae). În fața acestor rătăciri contemporane nu avem decât două opțiuni: ori primim învățătura Bisericii și o urmăm pe ea, ori ne formăm o părere personală și, încercând să deosebim ce este bine de ce este rău, riscănd să ne îndepărtăm de Adevăr. http://www.scribd.com/doc/46005481/i...smuluivatatura Last edited by Miha-anca; 26.10.2012 at 00:51:04. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de altă parte, noi, ortodocșii obișnuiți, om fi chiar așa lipsiți de erezii, când mulți nu știu în ce sau în cine cred și cine-i mântuiește, și cum? Nici cu aceștia n-ar trebui să vorbim? Tu, Dalian, pui în practică cuvântul ăsta, pe care-l recomanzi aici? Dacă da, atunci câți sunt cei cu care mai vorbești sau poți sta la masă? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu gasesc eronat modul de a fi deschis cu alte persoane(bineinteles ca o faci pe propria responsabilitate). Ba chiar apreciez daca cineva imi incredinteaza o problema personala,dilema,lupta interiora. Insa nu trebuie sa fim atat de vulnerabili vizavi de propriile greseli sau pacate cand vine vb despre public.Ar trebui sa ne impacam cu noi si cu trecutul si sa ne asumam pacatele,viciile,defectele. De exemplu,daca as avea un istoric ca drogata nu mi-ar fi jena ca cineva cunoscut acum vb pe la colturi cu alte persoane;asta doar arata ce fel de caracter au acele persoane. Singura jena intervine in raport cu constiinta mea.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca ne amintim,Iisus a stat bucuros la masa si cu vamesi,prostituate,talhari,pagani etc. Una este sa eviti o polemica prin tacere si alta sa ignori un om doar pentru ca are o alta religie decat a ta.Un exemplu ca cel de mai sus nu este altceva decat o agresivitate mascata,pasiva, indreptata catre cel in cauza,iar astfel se incalca legea iubirii pe care Hristos a lasat-o..."Va dau o porunca noua: Sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii. Prin aceasta vor cunoaste toti ca sinteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii" (Ioan 13:34-35). Nu am citit nicaieri ca Iisus sa fi specificat cum sa fie acei altii,ce religie sa aiba,ce greseli pe raboj acceptate si care nu.Desigur,nu este cel mai simplu lucru de facut,insa macar sa nu ne ascundem neiubirea de sine si de oameni in spatele cuvantului "ortodoxie".
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share Last edited by heaven; 26.10.2012 at 08:52:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Il intrebam carei religii ii apartine si in functie de acest aspect il salvam sau nu?Pe principiul ca nu avem de-a face cu ereticii...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Daca stii ca e sectar eretic sari in apa dupa el si il salvezi dar nu-i adresezi nici un cuvant.
|
|
|||
|
|||
![]()
Excelent, sora! Subiectivismul orb devine fanatism turbat (si chiar ridicol, rizibil, ca in cazul comentat de tine). Deseori am momente cand ma simt...ateu (si ma simt perfect atunci) si e mult mai bine asa, decat sa ai o credinta fanatica, pagubitor (pentru altii, si in ultima instanta pentru propria mantuire) de fanatica. Off-topic: Cred ca daca traiam pe vremea cruciadelor as fi incercat sa asasinez pe capii cruciadelor, cu Papi si sfinti in frunte, doar ca un rau mai mare sa nu se produca. Se pare ca altii viseaza si astazi la "holy wars"...si nu ma refer doar la islamistii extremisti!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|