Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.10.2012, 10:45:37
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Nu stiu altii cum sunt,vorba lui Creanga,insa pentru mine cuvantul oricarui parinte,fie el si parintele Cleopa, nu ar trebui sa cantareasca mai mult decat cuvantul si exemplele lasate de Fiul Lui Dumnezeu,iar Hristos cu siguranta nu asa ceva ne-a invatat,ci dimpotriva.
Nu pot crede ca Mantuitorul Hristos da o invatatura iar Biserica prin parintele Cleopa porunceste altceva, dimpotriva.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2012, 10:48:16
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Tu, Dalian, pui în practică cuvântul ăsta, pe care-l recomanzi aici?
Nu este recomandarea mea.

Eu doar am observat cu cat entuziasm au fost imbratisate regulile sectarilor protestanti de la Oxford.

Dar tu ce parere ai drag coleg, ar trebui sau nu respectate si aplicate aceste invataturi ale Bisericii: Cu omul eretic sa nu vorbesti, in casa sa nu-l primesti, la masa sa nu stai cu dansul, buna ziua sa nu-i dai.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2012, 10:59:28
N.Priceputu
Guest

Implicit

Eu stau la masă în fiecare zi cu „omul eretic”. Ba îi mai spun și tată, mamă, frate...
Reply With Quote
Vechi 26.10.2012, 11:02:12
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Daca este asa frate N. Priceputu, te intreb si eu:
Cum implinesti atunci porunca Bisericii:Cu omul eretic sa nu vorbesti, in casa sa nu-l primesti, la masa sa nu stai cu dansul, buna ziua sa nu-i dai.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2012, 11:05:27
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Daca este asa frate N. Priceputu, te intreb si eu:
Cum implinesti atunci porunca Bisericii:Cu omul eretic sa nu vorbesti, in casa sa nu-l primesti, la masa sa nu stai cu dansul, buna ziua sa nu-i dai.
Bine ati venit inapoi! :) On-topic: pai dupa mine, s'a trezit si Biserica sa dea "porunci", ca orice organizatie, deh. Eu nu le bag in seama, dovada fiind aceasta postare, si nu numai. Oricum, pentru mine, (neo)protestantii NU sunt "eretici". Adventistii si alti anihilationsitii, sau baha'ii, sau alte exotisme sincretist-aberante, da. Dar tot vorbesc cu ei, la o adica. :)
Reply With Quote
Vechi 26.10.2012, 11:06:42
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Eu stau la masă în fiecare zi cu „omul eretic”. Ba îi mai spun și tată, mamă, frate...
:)
Si eu draga frate,si eu...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2012, 11:24:09
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Bine ati venit inapoi! :) On-topic: pai dupa mine, s'a trezit si Biserica sa dea "porunci", ca orice organizatie, deh. Eu nu le bag in seama, dovada fiind aceasta postare, si nu numai. Oricum, pentru mine, (neo)protestantii NU sunt "eretici". Adventistii si alti anihilationsitii, sau baha'ii, sau alte exotisme sincretist-aberante, da. Dar tot vorbesc cu ei, la o adica. :)
Multumesc frumos Theodor. Am venit inapoi dar deja am facut o gafa punand o intrebare prosteasca pe un ton nepotrivit. Mai bine stateam in banca mea.

Frate N.Priceputul, iarta-mi te rog intrebarea si da un ignore... :)
Urari de bine!
Reply With Quote
Vechi 26.10.2012, 11:25:28
N.Priceputu
Guest

Implicit

Nicio supărare. N-am mai răspuns, pentru că mi s-a părut redundant.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2012, 11:25:33
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Multumesc frumos Theodor. Am venit inapoi dar deja am facut o gafa punand o intrebare prosteasca pe un ton nepotrivit. Mai bine stateam in banca mea.

Frate N.Priceputul, iarta-mi te rog intrebarea si da un ignore... :)
Urari de bine!
Deloc prosteasca; deloc nepotrivit. E normal sa ne punem intrebari privind caracterul oportun sau chiar doza de ridicol a unor anume "reglementari", fie ele inspirate, chipurile, "divino-uman"... Ideea de a "dezumaniza" mental, perceptiv, imaginar, un frate/o sora intru umanitate, doar fiindca are alta credinta, e vecina cu autismul spiritual si incitarea foarte subtila la genocid. De fapt, chiar asta este.

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 26.10.2012 at 11:37:22.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2012, 11:55:13
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Daca este asa frate N. Priceputu, te intreb si eu:Cum implinesti atunci porunca Bisericii:Cu omul eretic sa nu vorbesti, in casa sa nu-l primesti, la masa sa nu stai cu dansul, buna ziua sa nu-i dai.
Foarte simplu o implineste: aceea nu e porunca a Bisericii, este recomandarea unui om al Bisericii, recomandare oricum scoasa fortat dintr-un context mai amplu. Din moment ce Biblia [ De omul eretic, după întîia și a doua mustrare, depărtează-te! (Tit 3, 10) ], nu o intelegeti la modul superficial, n-ar trebui sa fiti tentat sa ganditi superficial cand vine vorba de un parinte bisericesc, asa cum sunt si unii ortodocsi tentati sa o faca.

Last edited by ioanna; 26.10.2012 at 12:00:24.
Reply With Quote
Răspunde