![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu doar am observat cu cat entuziasm au fost imbratisate regulile sectarilor protestanti de la Oxford. Dar tu ce parere ai drag coleg, ar trebui sau nu respectate si aplicate aceste invataturi ale Bisericii: Cu omul eretic sa nu vorbesti, in casa sa nu-l primesti, la masa sa nu stai cu dansul, buna ziua sa nu-i dai. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu stau la masă în fiecare zi cu „omul eretic”. Ba îi mai spun și tată, mamă, frate...
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca este asa frate N. Priceputu, te intreb si eu:
Cum implinesti atunci porunca Bisericii:Cu omul eretic sa nu vorbesti, in casa sa nu-l primesti, la masa sa nu stai cu dansul, buna ziua sa nu-i dai. |
|
|||
|
|||
![]()
Bine ati venit inapoi! :) On-topic: pai dupa mine, s'a trezit si Biserica sa dea "porunci", ca orice organizatie, deh. Eu nu le bag in seama, dovada fiind aceasta postare, si nu numai. Oricum, pentru mine, (neo)protestantii NU sunt "eretici". Adventistii si alti anihilationsitii, sau baha'ii, sau alte exotisme sincretist-aberante, da. Dar tot vorbesc cu ei, la o adica. :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si eu draga frate,si eu...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Frate N.Priceputul, iarta-mi te rog intrebarea si da un ignore... :) Urari de bine! |
|
|||
|
|||
![]()
Nicio supărare. N-am mai răspuns, pentru că mi s-a părut redundant.
|
|
|||
|
|||
![]()
Deloc prosteasca; deloc nepotrivit. E normal sa ne punem intrebari privind caracterul oportun sau chiar doza de ridicol a unor anume "reglementari", fie ele inspirate, chipurile, "divino-uman"... Ideea de a "dezumaniza" mental, perceptiv, imaginar, un frate/o sora intru umanitate, doar fiindca are alta credinta, e vecina cu autismul spiritual si incitarea foarte subtila la genocid. De fapt, chiar asta este.
Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 26.10.2012 at 11:37:22. |
|
||||
|
||||
![]()
Foarte simplu o implineste: aceea nu e porunca a Bisericii, este recomandarea unui om al Bisericii, recomandare oricum scoasa fortat dintr-un context mai amplu. Din moment ce Biblia [ De omul eretic, după întîia și a doua mustrare, depărtează-te! (Tit 3, 10) ], nu o intelegeti la modul superficial, n-ar trebui sa fiti tentat sa ganditi superficial cand vine vorba de un parinte bisericesc, asa cum sunt si unii ortodocsi tentati sa o faca.
Last edited by ioanna; 26.10.2012 at 12:00:24. |
|