![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Povestea brutarului și a lăptarului
Într-una din zile, un negustor de produse lactate primește o citație pentru a se prezenta la judecătorie, fiindu-i intentat un proces de către brutarul său. Omul, foarte îngrijorat, se tot întreba oare cu ce-o fi invinuit… Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, Brutarul însă știa cu ce, și încă cum! Acesta din urmă îl bănuia pe lăptar că îl înșeală la cântar când cumpără de la el unt. Așa că nu o dată, după ce lăptarul îi aducea kilogramul de unt și pleca, cântărea imediat marfa în prezența unor martori. Într-adevăr, bănuielile sale erau justificate. Ba primea 900g, ba 800g, au fost cazuri când a primit și 750 g de unt în loc de 1 kg. În ziua judecății, judecatorul îl întreabă pe negustorul de lactate: - Spune, dumneata ai cântar cu care să cântărești untul ce-l dai brutarului? - Nu, domnule judecător, nu am. - Păi atunci cum pretinzi că îi cântărești untul? - Păi… să vedeți… eu am o balanță, pun pe o parte a balanței pâinea de un kilogram pe care o cumpăr de la brutar, iar pe cealaltă parte pun unt până ce balanța se echilibrează…. faceți-le și voi la fel!
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Povesti cu talc | silverstar | Generalitati | 500 | 22.03.2015 20:01:38 |
| Despre rugaciunea continua ( o povestioara cu tâlc ) | cristiboss56 | Rugaciuni | 10 | 26.10.2010 00:21:27 |
| Violonistul - o poveste cu talc | costel | Generalitati | 2 | 25.09.2009 16:35:42 |
|
|