Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.11.2012, 19:00:23
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andra_07 Vezi mesajul
Adevarat si te sustin. Exact parerea asta o am si eu. Chiar nu stiu cum, ca barbat, poti afla despre o femeie daca este virgina sau nu. Dupa cum am mai spus-o, orice femeie cu demnitate s-ar simti jignita daca la prima, a doua intalnire, un barbat ii pune o astfel de intrebare. Logic, ca femeie, este sa te simti placuta/iubita pentru ceea ce ai in suflet si in minte, nu sa simti ca mandatorie pentru continuarea unei relatii este fecioria.
Apoi daca te indragostesti de o femeie si afli dupa un timp, in cadrul unei discutii naturale, ca nu este virgina, ce faci?
Multe persoane cred ca doar persoanele care nu mai sunt virgine gandesc asa. Dar rog, feciorii si fecioarele sa se gandeasca un pic. Cum te simti cand la prima intalnire esti intrebat la asa ceva? Cum te simti daca dupa ce raspunzi "Da, sunt virgin/a", ti se spune "Foarte bine, pentru ca eu vreau neaparat ca viitoarea sotie/viitorul sot sa fie virgin/a, altfel nu mai discutam". Cum te simti?

Va simtiti jignita deoarece virginitatea nu inseamna nimic pt dvs,nu-i intelegeti rostul si deci prin urmare se reduce la un nimic nefolositor.
Ar fi si culmea ca in fata acestui sentiment de inutilitate ,cineva sa mai si fie interesat de acest aspect!
Din acest punct de vedere se intelege supararea dvs.

Dar uniunile matrimoniale se cladesc pe niste baze;faptul ca ele uneori se cladesc pe baza fecioriei nu ar trebui sa va necajeasca.
Daca avem un barbat virgin care isi doreste o sotie pe masura,cu ce poate supara el masele intr-atata???
Ati spus ca este sub demnitatea femeii sa fie intrebata daca mai este virgina sau nu??!!

Eu cred ca este sub demnitatea femeii sa fie invitata sa participe la niste acte sexuale si perversitati de toti aceia care o poftesc trupeste insa nu vor sa se angajeze pe drum lung in vreo relatie cu ea!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 11.11.2012 at 19:35:49.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 19:46:49
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul

Eu cred ca este sub demnitatea femeii sa fie invitata sa participe la niste acte sexuale si perversitati de toti aceia care o poftesc trupeste insa nu vor sa se angajeze pe drum lung in vreo relatie cu ea!
De luat aminte!
Vechi 11.11.2012, 20:39:10
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Am sa iti las un video despre feciorie, in care se expun si argumentele duhovnicesti si argumente din genetica cuantinca. Este un filmulet rusesc, mie mi-a placut f.mult:
Cine leagana copilul - 1 din 4
Telegonia nu mai este o teorie valida din secolul XIX. Cu celelalte idei sunt cam de acord.

Last edited by Patrie si Credinta; 11.11.2012 at 20:59:42.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 21:49:47
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Implicit

Citat:
Va simtiti jignita deoarece virginitatea nu inseamna nimic pt dvs,nu-i intelegeti rostul si deci prin urmare se reduce la un nimic nefolositor.
Ar fi si culmea ca in fata acestui sentiment de inutilitate ,cineva sa mai si fie interesat de acest aspect!
Din acest punct de vedere se intelege supararea dvs.

Dar uniunile matrimoniale se cladesc pe niste baze;faptul ca ele uneori se cladesc pe baza fecioriei nu ar trebui sa va necajeasca.
Daca avem un barbat virgin care isi doreste o sotie pe masura,cu ce poate supara el masele intr-atata???
Ati spus ca este sub demnitatea femeii sa fie intrebata daca mai este virgina sau nu??!!

Cand am zis ca virginitatea nu inseamna nimic pentru mine? Lasa-ma sa ghicesc....Ai dedus tu:)
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 22:11:56
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Cum afli daca o fata e sau nu virgina din moment ce este usor de falsificat aceasta virginitate? O duci la rumpolog?

E cam... trista abordarea asta cu verificarea trecului moral (in cazul de fata cel sexual) al unui om. Daca pacatul este de domeniul trecutului... chiar trebuie reactualizat?
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 22:40:33
itatiana itatiana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Implicit Fata cuminte!

Totusi de ce suntem tratate urat daca suntem cuminti
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 22:43:36
itatiana itatiana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Cum afli daca o fata e sau nu virgina din moment ce este usor de falsificat aceasta virginitate? O duci la rumpolog?

E cam... trista abordarea asta cu verificarea trecului moral (in cazul de fata cel sexual) al unui om. Daca pacatul este de domeniul trecutului... chiar trebuie reactualizat?
E imposibil sa nu-ti dai seama daca esti un pic sensibil din reactiile ei!
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 23:13:13
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de itatiana Vezi mesajul
Totusi de ce suntem tratate urat daca suntem cuminti
asa e societatea. Nici voi, nici noi nu o ducem bine, din punctul asta de vedere.
Vechi 11.11.2012, 23:14:09
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de itatiana Vezi mesajul
E imposibil sa nu-ti dai seama daca esti un pic sensibil din reactiile ei!
hihi, acum vreti sa intelegem femeile? Nu a reusit nimeni sa faca asta.

Last edited by Patrie si Credinta; 11.11.2012 at 23:51:35.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 08:58:10
bizantina's Avatar
bizantina bizantina is offline
Member

Data înregistrării: 10.11.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andra_07 Vezi mesajul
Si te-ai simti bine sa stii ca principala ta virtute in ochii unui barbat e fecioria?
Este o virtute, una foarte importanta, asa ne invata la Biserica. Bineinteles, nu singulara.

dar se pare ca tu nu dai doi bani pe virginitate, cel putin asa se deduce din tot ceea ce scrii.

Daca continui pe linia aceasta, imi pare rau, eu discut cu persoane crestin-ortodoxe si cred ca o sa incetez sa mai raspund, ba chiar cred ca voi pleca de pe acest forum deoarece este ca un sat fara caini si nimeni nu prea mai afirma valorile Ortodoxiei.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mai este martisorul la moda? alexdu Generalitati 14 29.08.2015 08:53:45
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Dragobetele saruta fetele shakalu1 Intrebari utilizatori 0 25.02.2010 18:02:17
Care va fi moda de anul acesta? Anca-Miha Generalitati 55 01.02.2009 07:11:19