Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 12.11.2012, 23:50:29
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit O mancare picanta de cartofi si telina !

Ingrediente:

500 g cartofi,
500 g țelină,
2 cepe,
50 ml ulei,
1 linguriță praf chilli,
2 ardei iuți verzi,
o conservă cu roșii,
o legătură mărar,
sare,
piper.

Preparare:

Se curăță cartofii, se spală și se taie rondele.

Se curăță țelina, se spală și se taie în două sau trei, în funcție de mărime, după care se feliază.

Feliile de țelină ar trebui să fie aprox. egale cu feliile de cartofi.

Încingem uleiul și prăjim cartofii, un pic să se rumenească- nu e nevoie sa-i prăjim de tot.

Când sunt gata, se scot într-un castron și se păstrează la cald.

Prăjim și țelina, la fel cum am procedat și cu cartofii, după care se scoate și se pune peste
cartofi.

Curățăm ceapa, se toacă mărunt și se călește în uleiul în care am prăjit cartofii și țelina.

Adăugăm ardeii iuți tocați mărunt și aducem în tigaie cartofii și țelina.

Amestecăm ușor și lăsăm la foc mic 5 minute.

Presărăm praful de chilli și adăugăm roșiile din conservă tocate mărunt împreună cu sosul lor.

Lăsăm la foc mic 5 minute, amestecând ușor.

Condimentăm cu sare și piper.

Presărăm mărar verde tocat mărunt.

Când servim mai adăugăm câte un ardei iute în farfurie - pentru cei care vor mâncarea mai picantă
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #2  
Vechi 12.11.2012, 23:54:16
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.076
Implicit

Buna reteta,mai ales pt iubitorii de picanterii si iuteli cum sunt eu :)
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 13.11.2012, 00:06:40
Miha-anca
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ingrediente:

500 g cartofi,
500 g țelină,
2 cepe,
50 ml ulei,
1 linguriță praf chilli,
2 ardei iuți verzi,
o conservă cu roșii,
o legătură mărar,
sare,
piper.
Foarte buna mancare, Cristian. Eu fac deseori ceva asemanator, in sensul ca pun legumele pe care le am in casa, iar la sfarsit adaug nuca de cocos din conserva, de consistenta smantanii, care da mancarii un gust f placut si este de post. Sper ca se gaseste si in Romania.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 13.11.2012, 00:21:18
Theodor_de_Mopsuestia
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ingrediente:

500 g cartofi,
500 g țelină,
2 cepe,
50 ml ulei,
1 linguriță praf chilli,
2 ardei iuți verzi,
o conservă cu roșii,
o legătură mărar,
sare,
piper.

Preparare:

Se curăță cartofii, se spală și se taie rondele.

Se curăță țelina, se spală și se taie în două sau trei, în funcție de mărime, după care se feliază.

Feliile de țelină ar trebui să fie aprox. egale cu feliile de cartofi.

Încingem uleiul și prăjim cartofii, un pic să se rumenească- nu e nevoie sa-i prăjim de tot.

Când sunt gata, se scot într-un castron și se păstrează la cald.

Prăjim și țelina, la fel cum am procedat și cu cartofii, după care se scoate și se pune peste
cartofi.

Curățăm ceapa, se toacă mărunt și se călește în uleiul în care am prăjit cartofii și țelina.

Adăugăm ardeii iuți tocați mărunt și aducem în tigaie cartofii și țelina.

Amestecăm ușor și lăsăm la foc mic 5 minute.

Presărăm praful de chilli și adăugăm roșiile din conservă tocate mărunt împreună cu sosul lor.

Lăsăm la foc mic 5 minute, amestecând ușor.

Condimentăm cu sare și piper.

Presărăm mărar verde tocat mărunt.

Când servim mai adăugăm câte un ardei iute în farfurie - pentru cei care vor mâncarea mai picantă
Multumiri, domnule Cristian. Excelenta reteta. Cum spune sora Yasmina, e buna pentru iubitorii de condimente iuti. (Ma "topesc" dupa ardei iuti si piper).
Reply With Quote
  #5  
Vechi 13.11.2012, 00:36:45
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.076
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Multumiri, domnule Cristian. Excelenta reteta. Cum spune sora Yasmina, e buna pentru iubitorii de condimente iuti. (Ma "topesc" dupa ardei iuti si piper).
haha,ar trebui sa participam la un concurs de mancat ardei iuti !
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 13:34:53
Postul de pacate vs postul de bucate tigerAvalo9 Generalitati 21 28.02.2012 23:29:05
Post Bogdan N Generalitati 5 18.06.2011 22:06:08
* post * Jamaica Postul 63 15.02.2011 20:56:37
post dorinel78 Generalitati 16 25.03.2009 08:44:57