![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
De ce nu pare, ma rog? Ce am zis eu necrestin ortodox aici?
Corlel: a treia oara, nu am vorbit de muslmani, ci de crestinii din orient (armeni, sirieni) care vin din tarile din Orientul Apropiat. Si de ce sa vin doar cu exemple pozitive? Nu este bine sa vorbim si despre exemplele negative, dupa parerea dv? Este necrestin sa vorbim si despre 'asa nu'?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
o bună analiză din punct de vedere scriptural !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Pentru a fi profesoara trebuie sa condamni oamenii care nu sunt virgini! Deci imi pare rau... esti "lup deghizat in oaie" (ca sa folosesc o expresie din limbajul de lemn specific pe aici).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi se pare constructiv sa stim ca o virtute poate fi practicata sin inteleasa si in mod gresit. O profesoara de religie trebuie sa fie realista, nu s atraiasca pe un norisor roz.
|
||||
|
||||
![]()
Greșit domnu', greșit! Trebuie condamnat păcatul, nu omul!
|
|||
|
|||
![]()
Virginitatea devine o virtute in momentul cand refuzi o tentatie clara de a o pierde. Nu consider a fi o virtute atunci cand n-ai avut nicio legatura cu vreun baiat, nu te-ai indragostit vreodata si n-ai avut sansa de a te apropia de un baiat. Toate ne nastem fecioare, nu e ca la loterie.
Atunci cand ai un prieten, pe care il iubesti, in care ai incredere si refuzi a avea o legatura sexuala cu el, pentru ca te gandesti la morala crestina (nu ca afla parintii, sau ca ti-e frica de cineva anume), atunci da, devine cu adevarat o virtute si respect toate fetele aflate in acest caz. La fel si in cazul baietilor. |
|
|||
|
|||
![]()
Corect! Inclusiv pacatul de ai judeca pe ceilalti pentru pacate vechi ori de cate ori se afla despre ele!
|
|
||||
|
||||
![]()
ok,
până la urmă, cum rămâne? este păcat sau nu sexul înainte de căsătorie? puteți să ne spuneți?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca trebuie sa nu condamnam pe nimeni, nici atunci cand noi insine practicam toate virtutile. Nu a spus Hritsos; cine nu a pacatuit sa arunce prima piatra. Iar El, care nu pacatuise, nu a aruncat nici o piatra. Elevii mei nu sunt prea imbisericiti in general. Dar multi au inima buna si cauta. Ar fi gresit sa iau o atitudine de judecator moral in fata lor.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lamuriri despre teologie si stiinta | VladCat | Teologie si Stiinta | 12 | 11.04.2011 00:24:14 |
Ce va manifestati frustrarile? | Melissa | Generalitati | 9 | 05.02.2011 23:26:40 |
Udatul fetelor in a doua zi de Pasti | patinina34 | Generalitati | 8 | 25.04.2009 13:57:51 |
Cateva lamuriri | achimovjan | Impartasania (Taina Euharistiei) | 6 | 18.07.2008 13:04:35 |
lamuriri | maslinul | Rugaciuni | 0 | 29.07.2007 23:29:17 |
|