Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.11.2012, 01:32:04
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Suzana Vezi mesajul
foarte bine punctat !
Ideea e ca trebuie sa stii cum sa abordezi un subiect, o idee etc. Nu trebuie sa fii nici badaran dar nici nepasator cu privire la unele aspecte. Pentru unii pare aiurea, denota a lipsa de incredere etc., dar trebuie sa ne studiem bine potentialii parteneri de viata inainte de o relatie sau la inceputul acesteia. Eu va spun sincer ca am cunoscut fete care mai sa cred ca sunt niste ingerasi, si cand le afli "dosarul" mai ca te crucesti. Deci ceva total opus. Nu zic, de acord ca un om se poate schimba, dar trebuie sa si stii cu cine pleci la drum. Plus ca daca esti prea cuminte, "timid", generos, respectuos si cu bun simt... esti luat de fraier. Trebuie prudenta! Eu nu am incredere nici in umbra mea, dapai in oameni!

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
iar daca aflu ca ai cautat-o daca a ''colaborat'', sunt absolut sigur ca o sa zica ca esti un porc nesimtit care nu are incredere in ea. SI PLEC LA MAMA!
Pai daca nu stii sa faci cu cap un lucru mai bine nu il mai faci! Plus ca am spus mai sus, e normal sa te interesezi. Eu unul nu vreau sa rada lumea de mine si sa fiu aratat cu degetul pe strada. Am observat ca subiectul tratat e strict virginitatea.. te-ai/v-ati gandit vreodata ca muuulte fete au facut si lucruri mai rele? Si tu, ca baiat cuminte ce esti nu te interesezi de trecut, ca poate te afla si pleaca la mami, si o ti ca pe bibelou si pupi la ea ca la icoana. E inutil de amintit ca poate ii pupi pe unii sa nu zic unde... Nu radeti si imi cer scuze daca par badaran sau nesimtit, dar e ceva cat se poate de plauzibil, cunosc prea multe cazuri ca sa nu iau in calcul si varianta asta!

Citat:
În prealabil postat de Suzana Vezi mesajul
foarte bine punctat !
p.s.: pt cei care considera ca e absolut normal sa o intrebi cat mai devreme de acest aspect, va reamintesc ca traim intr-o societate in care e de porc sa intrebi o posesoare de cromozoni x ce varsta are, daramite...[/quote]
Stii vorba aia: cu rusinea mori de foame! Acelasi lucru si aici...

Succes la agatat
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 01:41:56
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Ideea e ca trebuie sa stii cum sa abordezi un subiect, o idee etc. Nu trebuie sa fii nici badaran dar nici nepasator cu privire la unele aspecte. Pentru unii pare aiurea, denota a lipsa de incredere etc., dar trebuie sa ne studiem bine potentialii parteneri de viata inainte de o relatie sau la inceputul acesteia. Eu va spun sincer ca am cunoscut fete care mai sa cred ca sunt niste ingerasi, si cand le afli "dosarul" mai ca te crucesti. Deci ceva total opus. Nu zic, de acord ca un om se poate schimba, dar trebuie sa si stii cu cine pleci la drum. Plus ca daca esti prea cuminte, "timid", generos, respectuos si cu bun simt... esti luat de fraier. Trebuie prudenta! Eu nu am incredere nici in umbra mea, dapai in oameni!

Pai daca nu stii sa faci cu cap un lucru mai bine nu il mai faci! Plus ca am spus mai sus, e normal sa te interesezi. Eu unul nu vreau sa rada lumea de mine si sa fiu aratat cu degetul pe strada. Am observat ca subiectul tratat e strict virginitatea.. te-ai/v-ati gandit vreodata ca muuulte fete au facut si lucruri mai rele? Si tu, ca baiat cuminte ce esti nu te interesezi de trecut, ca poate te afla si pleaca la mami, si o ti ca pe bibelou si pupi la ea ca la icoana. E inutil de amintit ca poate ii pupi pe unii sa nu zic unde... Nu radeti si imi cer scuze daca par badaran sau nesimtit, dar e ceva cat se poate de plauzibil, cunosc prea multe cazuri ca sa nu iau in calcul si varianta asta!

p.s.: pt cei care considera ca e absolut normal sa o intrebi cat mai devreme de acest aspect, va reamintesc ca traim intr-o societate in care e de porc sa intrebi o posesoare de cromozoni x ce varsta are, daramite...

Succes la agatat [/quote]

Usor de zis, greu de aplicat. Ia spune-mi cum afli "dosarul" unei fete. Nu luam in calcul posibilitatea ca fata e din anturajul tau si atunci stii totul despre ea sau afli usor de la prieteni comuni. Sa vorbim despre o situatia foarte des intalnita la tineri: Dai admitere la facultate in capitala. La inceputul anului I, cunosti o colega de grupa dintr-un alt oras de provincie. Fata e draguta, simpatica, credincioasa, serioasa si iti place. Cum faci sa-i afle acest dosar, neavand deloc cunostiinte comune?
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 01:43:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andra_07 Vezi mesajul

Succes la agatat
Usor de zis, greu de aplicat. Ia spune-mi cum afli "dosarul" unei fete. Nu luam in calcul posibilitatea ca fata e din anturajul tau si atunci stii totul despre ea sau afli usor de la prieteni comuni. Sa vorbim despre o situatia foarte des intalnita la tineri: Dai admitere la facultate in capitala. La inceputul anului I, cunosti o colega de grupa dintr-un alt oras de provincie. Fata e draguta, simpatica, credincioasa, serioasa si iti place. Cum faci sa-i afle acest dosar, neavand deloc cunostiinte comune?[/quote]

*Postul meu incepe de la "Usor de zis, greu de aplicat..." Nu stiu de ce nu s-a copiat tot.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 02:00:31
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Usor de zis, greu de aplicat. Ia spune-mi cum afli "dosarul" unei fete. Nu luam in calcul posibilitatea ca fata e din anturajul tau si atunci stii totul despre ea sau afli usor de la prieteni comuni. Sa vorbim despre o situatia foarte des intalnita la tineri: Dai admitere la facultate in capitala. La inceputul anului I, cunosti o colega de grupa dintr-un alt oras de provincie. Fata e draguta, simpatica, credincioasa, serioasa si iti place. Cum faci sa-i afle acest dosar, neavand deloc cunostiinte comune?
Si internetul face minuni, crede-ma! Am aflat eu despre o fata din alt oras (deci fara prieteni comuni, evident) mai multe decat am aflat despre altele din anturajul meu! Ce ai zice daca ti-as citi mailul, arhiva de pe messenger, ti-as descoperi poze din PC-ul personal care tu traiesti cu impresia ca le poti vedea numai tu etc.?? Traiasca tehnologia!
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 09:14:15
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Raoul, mersul regulat la biserica este binecuvantat, acolo sunt cele mai mari sanse sa-ti gasesti viitoarea sotie.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 11:13:11
Senior Member

Implicit

Citat:
Si internetul face minuni, crede-ma! Am aflat eu despre o fata din alt oras (deci fara prieteni comuni, evident) mai multe decat am aflat despre altele din anturajul meu! Ce ai zice daca ti-as citi mailul, arhiva de pe messenger, ti-as descoperi poze din PC-ul personal care tu traiesti cu impresia ca le poti vedea numai tu etc.?? Traiasca tehnologia!
:))) Nu este nici legal, nici moral. Atata agitatie pentru ce? Daca stii de la inceput sa alegi o femeie serioasa, iti va spune pe parcursul relatiei, singura, tot ce vrei sa stii.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2012, 03:35:17
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Raoul, mersul regulat la biserica este binecuvantat, acolo sunt cele mai mari sanse sa-ti gasesti viitoarea sotie.
Or fi da de 7 ani n-am gasit nimic in biserica. Si pana la urma doar nu mergem la "agatat" in casa Domnului.

Citat:
:))) Nu este nici legal, nici moral. Atata agitatie pentru ce? Daca stii de la inceput sa alegi o femeie serioasa, iti va spune pe parcursul relatiei, singura, tot ce vrei sa stii.
Sau poate nu... Si crede-ma, am avut incredere in unele persoane si am avut degeaba. Iti spun eu, dupa ce te arzi cu ciorba o data, data viitoare sufli si in iaurt!
Reply With Quote
Vechi 16.11.2012, 06:11:01
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Or fi da de 7 ani n-am gasit nimic in biserica. Si pana la urma doar nu mergem la "agatat" in casa Domnului.

Sau poate nu... Si crede-ma, am avut incredere in unele persoane si am avut degeaba. Iti spun eu, dupa ce te arzi cu ciorba o data, data viitoare sufli si in iaurt!
Deci ai 23 de ani si de 7 ani iti cauti o sotie pe la biserica????
De la 16 ani??

Bine ca esti prevazator si ai inceput devreme,vezi cata vreme iti ia sa gasesti pe cineva potrivit
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2012, 08:52:13
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Deci ai 23 de ani si de 7 ani iti cauti o sotie pe la biserica????
De la 16 ani??

Bine ca esti prevazator si ai inceput devreme,vezi cata vreme iti ia sa gasesti pe cineva potrivit
Tare.
Dar, sora, acum pe bune: in vremurile vechi, cele cu adevarat sanatoase, tinerii puteau sa se casatoreasca de la virste efectiv adolescentine, si numai ratate nu erau acele casnicii, dimpotriva. Acum...nu se mai poate.
Ai vazut argumentatia fratelui Mihnea cu privire la casatoriile timpurii? Eu o gasesc superb de completa.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2012, 09:00:22
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Pe de altă parte, el e cam puriu deja. Eu la vârsta lui eram deja cu pirostriile puse.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mai este martisorul la moda? alexdu Generalitati 14 29.08.2015 08:53:45
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Dragobetele saruta fetele shakalu1 Intrebari utilizatori 0 25.02.2010 18:02:17
Care va fi moda de anul acesta? Anca-Miha Generalitati 55 01.02.2009 07:11:19