Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.11.2012, 11:55:36
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Redau si un mesaj scris de mine.
Daca pana acum respingeam geocentrismul doar din ce stiam eu, zilele acestea m-am informat si cei ce spun geocentristii, in special pr. Dan Badulescu pe hexaimeron.
Asadar am acum o opinie completa si e deja formata. Numai din citatele date ca argumente din Sfanta Scriptura, care sunt interpretate gresit, imi dau seama ca e doar argumentatie cu orice pret, fara baza, cum fac si evolutionistii teisti. Si evolutionistii teisti incearca sa introduca stiinta timpului in dogma, la fel si geocentrismul incearca sa introduca stiinta lui Ptolemeu si Aristotel in invatatura. Noi nu acceptam nici toata stiinta de azi, cu atat mai mult cea de acum 2500 de ani, de ce ne intereseaza pe noi cum credeau filozofii antici greci? E ceva cu totul diferit de Facere, care e Revelatie.
Citatele din Sfanta Scriptura le-am citit si pe forum, sunt complet eronate, cuvintele acelea au alt inteles. Un ateu sau cineva care nu prea crede in creationism isi da usor seama, daca spui ceva gresit nu va mai asculta altceva. Parerea mea e ca se face un deserviciu pentru ceea ce e adevarat, adica Facerea, multi n-or sa mai priceapa nimic, cum se intampla si pe forum. Sustinerea geocentrismului e o greseala, tine de stiinta si e aceeasi greseala ca si calendarul. In privinta calendarului erau cu mult mai multe argumente plauzibile decat in cazul geocentrismului.

De exemplu "„Neam merge și neam vine, și pământul în veac stă .” nu are niciun inteles de genul asta, intelesul e ca apa curge si pietrele raman, in niciun caz ca pamantul e fix, e ceva total gresit. La fel sunt toate citatele date in acel articol. De exemplu ca pamantul sta suspendat, probabil tot la asta se refera (ca si in cazul in care se invarte sta tot suspendat), aici e vorba ca "este"(in loc de sta) suspendat, nu ca sta fix. Mai era cu "intemeiat", intemeiat are inteles acolo de constituit, creat.
Noi ortodocsii suntem iubitori de adevar si ne si permitem, pentru ca adevarul e in ortodoxie si nu trebuie sa fabricam citate ca protestantii sau catolicii.
E evident ca sfintii aveau cunostinte stiintifice din timpul lor, din punct de vedere teologic nu avea nicio importanta ca nu stiau de integrale sau de America.
Am citit si obiectiile stiintifice, si acelea sunt fortate. Ca nu au observat ca pamantul se invarte cei din spatiu pentru ca sistemele de referinta sunt relative, si altele de genul acesta, sunt foarte fortate. Ai vazut ca si teoria cu pamantul plat are o sustinere facuta stiintifica, nu inseamna ca e adevarata, orice se poate sustine asa.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43