Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.11.2012, 08:16:38
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Una destul de proasta. Ce poti manca de post in afara de fructe si toate chimicalele din magazine?

Stiu, aici am cam gresit, si m-a smerit Dumnezeu de nu m-am vazut. Rau m-a incercat diavolul cu acele stari, am zis ca mor, nu gluma...

Or exista, dar cine sa-mi gateasca? Sunt singur si vai de mine... iar la bucatarie sunt paralel.

Aiureli. Ce psihologie sa fie in timp ce dorm? M-am trezit si ma intepa pieptul, tot esofagul parca imi era noduri, o durere completa din stomac pana in gat! Oare totul a fost numai in mintea mea??

M-as imbolnavi daca as fi vegetarian, nici nu as avea ce manca, m-as deshidrata.

Mda, am pacatuit, nu am tinut lasatul secului, am bagat carne pana cu cateva minute de intrarea in post la ora 00:00... Deci e clar ca or fi ispite. Dar totusi, nu-mi spune ca nu de la mancarea de post mi s-a tras!

Deci, in concluzie:

Terminati cu ideile gen detoxifiere, echilibru, curatare a organismului etc. In post ne otravim cel mai rau, mancam toate chimicalele! Margarina e otrava curata (ca deh, unt nu putem), pateul vegetal iarasi, numai E-uri si chimicale (ca nu merge unul de ficat, pasare, porc etc.), dulciurile de post sunt doar niste napolitane ordinare si bomboane nu mai stiu de care, la care se mai adauga mult "iubitul" suc de "fructe", care nu pot fi altceva decat otravuri pentru organism! Iertati-ma, dar eu in post mai rau ma intoxic decat sa imi curat organismul. Asa, in zile normale, mananc ceva carne, un ou, branza, lapte, un iaurt etc. Deci lucruri naturale, sanatoase. Acum in post o dau pe pateu vegetal, margarina, napolitane ordinare de "post", ceaiuri si fructe. Toate astea te lesina, nu ai niciodata senzatia ca te-ai saturat, parca burta ti-e tot timpul goala!

M-am orientat si spre pufuleti, eugenii (mananc cate 10 odata), biscuiti... Mai bagi o ciorba de legume sau fasole, un compot, gem, fructe. Dar repet, din toate astea parca nimic nu te satura. Simti ca iti e foame de mori si bagi gem cu ceai. Doamne, mai rau iti face, mai foame iti e, mai rau te doare stomacul... Nu-mi spuneti ca nu e asa!
Tocmai,in special faptul ca esti singur"si vai de lume"ar trebui sa te faca un supravietuitor iar ceea ce nu vine de-a gata,sa nu-ti fie jena sa faci chiar tu.Ar cam fi timpul sa incerci sa gatesti lucruri sanatoase nu numai pt perioada postului,ci in tot timpul,deoarece doar carnea si oualele prajite ca atare,zi de zi ,nu inseamna chiar sanatate curata!
Nu este rusine pentru un barbat sa gateasca,spele rufe si sa intretina casa daca este singur ci sunt lucruri normale care ii asigura supravietuirea si o viata cat mai normala.Multi parinti nu-si invata baietii lucruri practice gandindu-se ca se vor casatori si sotia va face treburile casnice,dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ si viitoarea sotie nu apare la apasatul unui buton...

S-a mai discutat si pe forum de catre alti useri-pateul de post,este mancare de laborator(cum o numesc eu);o amestecatura de coloranti,umpluturi si arome artifiale,prafuri.Nu ar trebui sa-ti periclitezi sanatatea cu acest produs.La fel si altele!

Ce mananca alti oameni in post?Eu de exemplu,inclin spre mancaruri simple(taranesti) pe care le prepar eu.Mancaruri de legume,ciorbe,salate,paste cu legume,orez(pilaf)cu legume.
Acum depinde,eu ma multumesc si cu cartofi copti sau fierti,la care adaug condimente si simt ca am avut o masa foarte indestulatoare.
Dimineata,o felie de paine cu masline sau hummus(ideal daca-l prepari tu fara conservanti) +o banana,mar,portocala sau para...,o mana de nuci,alune sau seminte de floarea soarelui.

Painea se poate mananca si cu putin ulei de masline,ca italienii,care nu folosesc unt.

Faptul ca eu(dar si numeroase alte persoane) sunt inca in viata,ar trebui sa-ti dea curaj si speranta ca se poate trai si in afara produselor de origine animala!
Hai curaj!

PS=sunt pe forum niste topice dedicate mancarurilor de post,ai acolo retete cu tot ce-ti trebuie,ca sa nu mai spun cate rezultate gasesti pe internet,sute.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul Craciunului daniil96 Generalitati 68 18.11.2016 01:44:18
Postul Craciunului nu trebuie falsificat Chiorean_Eugen_Petrisor Intrebari utilizatori 15 20.11.2012 12:38:53
Postul Craciunului eduardd Craciunul - Nasterea Domnului 22 11.11.2009 20:35:19
Postul Craciunului jenica Generalitati 44 01.12.2007 00:51:14