![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
" Nu vad rostul unei uniri trupesti unde nu exista si o unire a credintei. "
Edi, nu vad rostul acestui raspuns pentru doua persoane ce au decis sa se casatoreasca si sa fie toleranti cu punctele de vedere ale celuilalt. Simiar, foarte putine persoane ce le cunosc accepta aceleasi lucruri. Sunt protestanti ce nu au probleme cu icoanele (precum eu insumi), si ortodoxi ce nu le-au acceptat, din timpul iconoclasmului. Multumesc de raspuns, dar nu cred ca e constructiv, Ciprian K Last edited by Ciprian Mustiata; 22.11.2012 at 17:39:06. |
|
||||
|
||||
![]()
Daca afirmatia mea nu are rost, de unde nedumerirea ta?
" Ultima ca importanta, dar de ce nu inteleg crestinatatea?" |
|
|||
|
|||
![]()
Religia asta!
Nu va dati batuti! Daca va iubiti, mergeti inainte! |
|
|||
|
|||
![]()
OK, dar vezi, noi credem ca numai prin cununia religioasa harul unirii se revarsa peste barbat si femeie, si face sa creasca iubirea lor. Nu afirm aici ca nu exista iubire in afara cununiei religioase, ci harul unirii depline in iubire a celor 2 se implineste prin cununia religioasa ca Taina in Biserica. Acum harul se daruieste prin Taina Cununiei, dar harul trebuie asumat si facut lucrator in unitatea casniciei. Partea asta este putin mai grea, dar frumoasa. Vorbesc din experienta aici.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu exista negociere cu religia... decat daca oamenii au un nivel de cultura ridicat (am remarcat ca ceea ce ii separa pe oameni tinde sa nu afecteze pe cei cu o anumita pregatire intelectuala... am un prieten baptist care a terminat facultatea de filosofie si cu care am mers la ortodocsi la inviere... respectand tot ritualul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca vor o casatorie civila, sunt liberi sa o faca! Dar ei vor mai mult de atat!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]()
Ceva v-a atras la slujba de Inviere... poate ideea ca Invierea se sarbatoreste aparte, poate atmosfera tainica, slujba oficiindu-se noaptea sau poate imnele de bucurie care sunt splendide. Cine stie ce v-a atras, dar ati venit la slujba manati de un dor. Acel ceva ce v-a tras de inima sa participati la slujba de Inviere se numeste ... Ortodoxia. Si totusi, sunt in Biserica Ortodoxa lucruri nespus mai inalte decat slujba de Inviere, si anume Sf.Taine.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 22.11.2012 at 20:47:51. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In primul rand, pentru ca la botez primim harul si pecetea darului Duhului sfant care se "reactiveaza", se imbogateste la Cununie. Deci ce am putea face lucrator la Cununie daca nu am primit harul prin Botez?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Puteți să aduceți măcar un singur argument din Sfânta Scriptură sau din Sfinții Părinți referitor la "harul" cununiei despre care vorbiți? Și care s-ar acorda neapărat prin "binecuvântarea" clericilor? Last edited by Decebal; 24.11.2012 at 07:21:37. |
|
||||
|
||||
![]()
Cei care nu au schimbat calendarul, câtă vreme au rămas în comuniune cu celelalte bisericii ortodoxe, nu consideră că e greșit. Nu interpreta aiurea ceea ce nu știi sau nu înțelegi.
Cât despreecumenismul BOR: ![]() Ca idee generală: nu biserica trebuie să devină tolerantă și modernă ci omul trebuie să redescopere trăirea ortodoxă!
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" Last edited by DragosP; 24.11.2012 at 08:17:16. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care sunt fobiile voastre? | Bast-et | Intrebari utilizatori | 69 | 27.03.2017 20:23:33 |
nunta mixta | monicaelena | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 286 | 22.09.2014 09:52:40 |
problemele noastre + problemele altora = un ocean de probleme | VladCat | Spiritualitatea ortodoxa | 11 | 07.06.2012 09:49:48 |
|