![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Țuțea a spus multe. și muuuulte prostii.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
erau atei și în antichitate. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
eu pot să critic un "apostol" al ateismului, dacă am argumente. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scolasticii au dezvoltat logica foarte mult...! In crestinism a aparut prima comunitate stiintifica. Occam este cel care a zis ca explicatia cea mai simpla este probabil cea mai adevarata pentru a rezolva controverse teologice... dar a avut si efecte secundare pe care credinciosii nu le-au dorit! Cateva dintre ideile lui Descartes (desi era credincios) au oferit unora idei pentru a se rupe de religie... Crestinismul a integrat rationalismul grec. Nu prea as putea imagina ateism la nivelul celui european in alte societati. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ateii agnostici sunt atei datorită lipsei credinței în existența vreunei zeități și agnostici pentru că nu pretind cunoașterea că o zeitate nu există (wikipedia). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
vei ajunge la dureri de cap și grave crize de identitate. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ei ai dezvoltat matematica, medicina, astronomia, etc, în perioada în care Europa era în beznă totală, pe toate planurile. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca ei mai degraba au conservat ce era de conservat pana cand Europa a renascut dupa invaziile barbare!
|
|
||||
|
||||
![]()
ei au preluat ceva de la antici și au dezvoltat.
|
|
|||
|
|||
![]()
Trebuie sa revad niste materiale pe care le-am studiat acum cativa ani.
Oricum nu au pus bazele revolutiei stiintifice ca revolutie! Arabii au preluat ce se putea prelua... cifra 0, shah-ul etc. Crestinii au avut ideea ca Dumnezeu are doua carti: Biblia si cartea naturii... si vroiau sa-L cunoasca pe Dumnezeu pe Dumnezeu in cartea naturii... si faceau asta sistematic... Mendel... bazele geneticii! Cautarea centrelor de creatie ale lui Charles Darwin... dar fiindca nu le-a gasit (si fiindca a gasit altceva)... a lansat Teoria Evolutie! Ceva interesant gasesti aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Francis..._%28filozof%29 Vad un pericol in ateism fiindca tinde sa se rupa de mostenirea pe care au lasat-o crestinii timp de aproape 2000 de ani ... ! O chestie similara am reprosat si neoprotestantismului ! Nu stiu ce consecinte va avea ateismul rupt de mostenirea crestina dar cu neoprotestantii treaba este evidenta! Hoarda de neoprotestanti rupta de crestinismul istoric emite aberatii pe banda rulanta (creationismul stiintific lansat de adventisti, antivaccinismul deoarece prevenirea cancerului de col uterin ar putea oferi un fel de licenta pentru inceperea vietii sexuale etc.). Astia chiar au reusit sa impuna pedeapsa cu moartea intr-o tara Africana pentru homosexuali (religiile traditionale si-au invatat lectiile insa astia tind sa repete prostiile)! De asemenea... am senzatia ca cei de la ASUR pot fi vocea unora dintre oamenii secularizati din Romania dar nu pare a avea a face cu umanismul (cel putin nu cu cel pe care l-am inteles din umila mea cultura generala) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Discutie din cealalta lume | NEYRA 383 | Intrebari utilizatori | 8 | 19.08.2010 19:08:55 |
Diferenta intre spovedanie si discutie cu preotul | sophia | Impartasania (Taina Euharistiei) | 37 | 06.03.2010 15:46:44 |
Maturitatea cu care alegem un subiect de discutie. | LERIM | Biserica Ortodoxa Romana | 9 | 07.07.2007 14:00:44 |
|