![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Numai ca noi nu suntem vrednici si nu traim in ascultare si de cate ori cadem trebuie sa ne ridicam! |
|
|||
|
|||
![]()
de cate ori deschid fereastra de atatea ori o inchid la loc.
clar. radio erevan. ia uite ma cine detinea adevarul universal. :) pacat ca mormonii spun altceva, buddha spune altceva, islamistii altceva, shintoistii spun cu totul altceva.. dar eu am sa-l cred pe Laurentiu ca mi-a promis ca e sincer cu mine si ca-mi spune calea. mersi fain. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu unul nu citesc carti si nu ma duc la preoti pentru ca sa ma laud apoi aici sau in alta parte, ci pentru a invata mai multe, de a gasi raspunsuri, pe care apoi le impartasesc. Am un mesaj pentru tine: revolutia s-a terminat. Te cred ca esti inca bulversat de acest eveniment, dar la un moment dat va trebui sa-ti revii. Regulile dupa care ne demonstram credinta in fata Lui Dumnezeu nu le faci tu, nici altcineva, au fost scrise in acele carti pe care tu le blamezi. Daca nu respecti anumite reguli, doar pe ale tale, atunci poti zice ca ai o religie numai a ta, care nu prea cred ca e cea crestin-ortodoxa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si o intrebare si mai interesanta: daca nu erai educat in mentalitatea ortodoxa aveai aceleasi opinii si aceeasi gandire? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am fost crescut in mentalitatea ortodoxa, dar nu acesta este factorul determinant al opiniilor si gandirii mele. |
|
|||
|
|||
![]()
Theodor daca vrei iti propun un exercitiu de imaginatie: imagineazati ca ai fi crescut intr-o familie musulmana, sau budista, sau atee, si te-ar fi crescut in spiritul religiei(sau lipsei de religie) al familiei. Imi poti spune sincer ca ai mai fi crezut in acelasi Dumnezeu si ai fi apartinut aceleasi religii cand erai copil? Sau ca ai mai fi sustinut ca Biblia a fost scrisa prin revelatia Sfantului Duh?
|
|
|||
|
|||
![]()
Mi-am imaginat si acest lucru.
Si nu pot spune ce as mai fi sustinut, Dumnezeu ii va judeca pe fiecare dupa legile Sale. De ce trebuie sa te complici cu intrebari la care nu ai raspunsuri si care te ispitesc sa te abati din drum? Ajungi sa intri intr-un cerc vicios, al intrebarilor al caror raspuns te aduc de acolo de unde ai inceput. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu iti zic ca e foarte probabil sa fi fost un adept fidel al religiei in care cresteai. Poate ca decideai ca ortodoxia este religia cea mai buna pentru tine, dar esti ortodox in primul rand pentru ai crescut intr-un mediu, presupun eu, ortodox, si apoi pentru ca intradevar crezi in ceea ce sustine religia ta. Nu spun insa ca nu esti convins de credinta ta, in urma unei vaste experiente de viata, pentru ca nu te cunosc indeajus sa imi permit asa ceva.
|
|