![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||||||
|
|||||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ăsta e un argument pe care pot să-l înțeleg. Dar: Necesitatea jertfei Mântuitorului, în formă umană, decurge în mod necesar din imposibilitatea divinității de a ierta păcatele creaturii în altă manieră. "Singura modalitate în care este posibil ca eu să vă iert păcatele este să mă încarnez și să sufăr, la modul propriu". De ce singura ?! Ce era așa de greu să spună: sunteți iertați ?! Cu atât mai mult cu cât suntem (dup cum singur ați recunoscut) ontologic inferiori. Eu, ca să iert păcatele furnicilor care mi-au mâncat din orez, aș prefera să.. le iert pur și simplu, fără să mă transform în furnică, care să fie canibalizată de alte furnici, pentru ca secole după aceea să le reproșez urmașelor furnicii că nu îmi apreciază sacrificiul). Eu sunt tată de copil. Când îmi iert fiul pentru că a făcu o porcărie, îl iert pur și simplu. Necondiționat. Sunt mai presus sau mai prejos de divinitate ? Citat:
Citat:
Nu vă acuz și nu vă suspectez de nimic, cu atât mai puțin că ați fi un "creștin de Duminică", dimpotrivă, sunt ferm convins că Dumnezeu vă arată ceea ce este necesar pentru mântuirea dumneavoastră. Citat:
Falsă dihotomie. Nu orice păcat este "foarte ușor". Unele presupun o pedeapsă, sau consecință, mai ușoară, altele o consecință mai gravă. Nicinul, însă, atâta timp cât nu implică o "responsabilitate infinită", nu poate implica o "consecință infinită", cel puțin nu în viziunea unei divinități care are vreo legtură cu conceptul uman de "echitate". Pentru o divinitate care își arogă noțiunile și conceptele de iertare, și paternitate, ideea de iertare infinită corelată cu o transgresiune finită are o logică. Pentru o divinitate care pretinde și actualizează o pedeapsă infinită pentru o transgresiune finită a unei ființe finite, noțiunea de paternitate își pierde orice logică. Dumnezeul biblic fie nu este Dumnezeu, fie nu este Tată. Last edited by MihaiG; 13.12.2012 at 00:59:19. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
??????????????? |
|
|
|||
|
|||
|
Dumnezul biblic este drept si pedepseste pe cel care a pacatuit, insa este infinit mai mult milostiv si se indura de cel care a pacatuit, numai si numai de dragul unui drept:
5...că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam, 6. Și Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele. |
|
|
|||
|
|||
|
Și atunci, dacă eu o să păzesc poruncile lui Dumnezeu, am garanția Lui, conform cu citatul de mai sus, că nimeni din neamul meu nu va ajunge în Iad ?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Deci, va doresc succes sa-L iubiti pe Domnul si sa respectati poruncile Lui, iar datorita meritelor dumneavoastra Domnul nostru sa se indure de tot neamul, pana la a mia generatie. Nu stiti ca daca avem credinta cat un graunte de mustar vom muta muntii din loc? Nu avem noi nevoie sa mutam muntii, insa daca vom crede cu toata fiinta noastra Dumnezeu se va milostivi de tot neamul nostru, lucrul acesta chiar se va intampla. Si sa nu uit un lucru: vorbeati de crima de lezmajestate. Atunci cand noi pacatuim chiar asta facem: crima de lezmajestate. Din nefericire pentru noi Il ofensam pe Regele Universului si meritam iadul; din fericire pentru noi, El este iertaror si milostiv. |
|
|
||||
|
||||
|
Vesnicia iadului nu e o pedeapsa, ci ne arata paradoxul libertatii, a celui care nu poate gasi viata in libertatea comuniunii si de aceea nu o cauta, e o pastrare a omului in relatie cu Dumnezeu, om care exista in neputinta sa de a strabate la cunoasterea izvorului existentei si la impartasirea de el. Dumnezeu il respecta pe om chiar si asa, ii respecta alegerea, pentru ca maretia chipului Sau in om sta in libertatea lui.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Pana cand? | tigerAvalo9 | Generalitati | 107 | 12.10.2013 23:16:38 |
| Curatia | maria55 | Maslul | 13 | 13.04.2011 14:10:35 |
| unirea trupeasca-rugaciune | Anna | Nunta | 8 | 18.08.2009 17:04:37 |
| Despre curatia inimii | ancah | Generalitati | 4 | 15.08.2007 01:11:11 |
|
|