![]() |
![]() |
|
|
Vezi rezultatele sondajului: Cand cititi “zilele creatiei” la ce va ganditi ? | |||
ma gandesc la durata, la intervalul de timp de 24 de ore |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 41,03% |
nu ma gandesc la durata, ci la functiune, la perioada de munca a Domnului |
14 | 35,90% |
alt raspuns |
9 | 23,08% |
Votători: 39. Nu poti vota in acest sondaj |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de fraza: "la baptisti, ce aveti? NIMIC" bineinteles ca ce ziceti este fals, ca in lista dumneavoastra este cel putin: "rugaciunea, Biblia" ce este clar ca nu e "NIMIC". Ce imi arata ca nu sunteti consistent cu dumneavoastra. Cine v-a invatat sa judecati cum e la altii? Daca asta intelegeti ca este "la baptisti", trebuie sa va educati, stiu ca asta e dureros pentru dumneavoastra. Poate niste rugaciune, si niste versete din Biblia dumneavoastra despre smereenie ce ziceti ca le aveti poate va vor ajuta. Cititi la ce am raspuns: e un raspuns incomplet. Potrivitile aceste ere pe "erele creatiei" ce ati spus ca stiinta le dovedeste in Geneza. Va multumesc! Last edited by Ciprian Mustiata; 18.12.2012 at 11:00:05. |
|
||||
|
||||
![]()
pai, haideti sa vedem, dumneavoastra, in afara faptului ca ati umflat buzunarele doldora de bani ai pastorilor cultului baptist, cu ce v-ati ales? sau cu ce va alegeti? ca mergeti la o biserica de tip club, pentru socializare?
|
|
||||
|
||||
![]()
pai stiinta nu dovedeste nimic in Geneza (nici nu-si propune asta, stiinta este exclusiv apanajul omului), dar nici Geneza nu putem sa o intelegem chiar asa, ci sub o forma metaforica, ma gandesc...
|
|
|||
|
|||
![]()
Prima afirmatie:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
draga,
nu este nicio contradictie in cuvintele mele. am spus: - adventistii cred ca Dumnezeu a facut lumea in zile a cate 24 de ore; - stiinta imparte timpul in ere si nu in zile a cate 24 de ore; - stiinta nu se bazeaza pe Biblie. unde este contradictia? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiinta nu imparte timpul in ere, sau o face la fel de mult cu impartirea timpului in zile si ani. Deci fraza cerea o corectie, si dumneavoastra nu ati spus-o, si asta am remarcat cu aceasta subliniere. Asta e deoarece erele sunt impartine in milioane de ani, iar ziua de Creatie, indiferent de insemnatatea ei, stiinta e ambivalenta asupra ei. Apoi, ati facut o greseala chiar in ultimul raspuns spunand: "adventistii cred ca Dumnezeu a facut lumea in zile a cate 24 de ore" cand fraza initiala era: "un adventist mi-a spus ca el crede ca Dumnezeu a creat in zile de 24 de ore". Sunt ortodocsi pe acest forum ce cred ca si acel "un adventist" legat de creatia de 24 de ore (presupunand ca toti ce au votat ca ziua e 24 de ore nu erau toti adventisti). Deci fraza este construita deceptiv ca sa arate ca adventistii (fundamentalisti) gresesc cel putin in acord cu metoda stiintifica, dar fara a arata aceeasi problema in cadrul "incompatilistilor" ortodocsi. Sper ca aceste clarificari arata destul de bine de ce intrebarile au fost puse si doar in ultima pozitie (desi este gresita deoarece nu toti adventistii cred, din cate se poate vedea pe acest forum) clarifica mult mai bine pozitia dumneavoastra. |
|
||||
|
||||
![]() da, "osutafaraunu" e un copil bun; de ce credeti ca prefera sa acceseze acest forum ortodox? va spun eu, pentru ca in sinea lui, isi da seama ca Ortodoxia, pe care a parasit-o, este singura cale corecta si regreta acum ca a aderat la adventism, totusi nu poate parasi adventismul deoarece are rude adventiste care s-ar supara, de asemenea prieteni adventisti. insa, doreste sa se hraneasca spiritual frecventand acest forum, si e dreptul lui, bucuria noastra. la fel si dumneavoastra, nu ati ales forumurile baptiste in mod exclusiv, alegand sa frecventati si unul ortodox, deoarece in strafundul sufletului iubiti nespus de mult Ortodoxia, iar fariseismul pe care l-ati intalnit la baptisti v-a lasat un gust amar, si banii pierduti acolo prin zeciuieli acum ii regretati ! ce sa zic...sunteti binevenit in mijlocul nostru! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este usor sa vedeti de ce m-am alaturat forumului (am sotia ortodoxa si am dorit sa aflu daca pot face nunta in Romania, dar am aflat ca o pot face in cadrul BO Ruse in cele din urma), si este la fel de usor sa vedeti de ce am raspuns aici, insa cu siguranta, dat fiind la ce subiecte se pare ca raspund, probabil nici sa vreau nu pot deveni ortodox (in cadrul BOR) cel putin. Am inteles ca daca nu-s ultranationalist si nu-s dispus sa mor/omor pentru tara, nu pot fi ortodox (pozitia domnului Iluminatu), ca daca nu pot sa cred in pozitia duhovnicului (si dat fiind ce sansa e sa dau de un duhovnic ce nu accepta bazele evolutiei), nu pot fi crestin, ortodoxia nu e de mine. Cel putin nu asta. Sunt multe lucruri ce sunt curios despre Ortodoxie, dar la nivel istoric. De ce este separatia intre BO Romana si Rusa. As vrea sa stiu mai multe de o BO ce are ritualuri mai vechi ortodoxe (BO Armeana sau Etiopiana) si sa vad ce probabil insemna proto-ortodoxie. As vrea sa stiu ce considera BO despre pasajele adaugate/modificate (de genul Ev. Marcu ultimul capitol, Ev. Ioan), ce considera BO despre Ipoteza Documentara. Motivele sunt tocmai ca sotia mea este ortodoxa si o tratez cu respect, si aceste informatii pot sa ma faca sa inteleg unde este "linia" in care pot discuta anumite subiecte. A deveni ortodox inseamna sa vad o crestinatate vie, onesta si simpla. Ortodoxul tipic nu o ofera, si cand ajung sa vad unii ortodocsi ajung mai depresiv decat am plecat doar sa discut subiectele ce voiam sa le aflu. Cu siguranta "ajuta" ca de multe ori cand deschid discutia cu un ortodox, el incepe ca sunt "sectar", "ratacit de la biserica mama" si o multime de atacuri la adresa lui Luther, Calvin, sau a faptelor pastorului X, dar daca argumentul s-ar intoarce si as zice de invatatura lui X, a faptelor preotului Y sunt dat afara pe usa. Acest "dialog" eu unul sunt obosit. De cate ori am auzit ca "protestantii fac magar pe Iisus daca il scriu ca Isus", si nu-mi dau nici o referinta. Daca v-as intalni, ce credeti ca m-ar face sa devin vreodata crestin ortodox, stiind ca daca ati fi imaginea lui Hristos, ati avea o atitudine de iubire a pacatosului (considerand ca ma vedeti asa), nu una in care ma faceti cu oua si cu otet. De asta va repet, cresteti (in credinta), si nu inventati ipoteze ca orice "alien" este intr-o dragoste nespusa de ortodoxie. Daca pe osutafaraunu il "roade credinta", nu pot sa o afirm, dar cu siguranta pot sa zic ca tot ce ziceti dumneavoastra e doar poate un vis al dumneavoastra asupra impresiei (neo)protestante despre ortodoxie, si cat de "corecta si onesta" este aceasta. Last edited by Ciprian Mustiata; 18.12.2012 at 12:07:31. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
veti vedea ca Ortodoxia este axata pe Scripturi, spre deosebire de religia baptista, care a devenit doar o forma de socializare, o religie rece, fara rugaciuni si fara taine. Last edited by Cornel Urs; 18.12.2012 at 12:33:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.molnart.ro/wp-content/uploads/mercedes.jpg Totusi, nu ti se pare ca aplici Argumentul Ignorantei http://ro.wikipedia.org/wiki/Argumentul_ignoran%C8%9Bei sau la ridicol http://ro.wikipedia.org/wiki/Apelul_la_ridicol ? Unde-s sursele ca dau? Excluzand intrebarea si ideile ca pastorii sunt platiti. Deci, te rog sa imi dai surse. Cu atat mai mult cu cat un baptist ti-a zis ca nu o dau. Ma mir ca nu generalizezi asta, macar ca premiza mea nu e de a minti cu atata nerusinare, si sa nu-si ceara scuze cand greseste. (Vezi acest link: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...sca-79762.html ) Last edited by Ciprian Mustiata; 18.12.2012 at 12:38:59. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iubirea in zilele de azi | gmariusg | Generalitati | 17 | 22.12.2010 09:51:52 |
Frumusetea creatiei vazuta prin "ochii" stiintei | Jane Says | Teologie si Stiinta | 21 | 08.03.2010 12:50:40 |
Scopul creatiei | toni2009 | Generalitati | 22 | 23.11.2009 17:31:32 |
Zilele Bucurestilor | costel | Generalitati | 3 | 24.09.2009 03:24:19 |
Sfinti din zilele noastre | Juli | Intamplari adevarate | 4 | 28.01.2008 18:09:08 |
|