Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.12.2012, 00:16:51
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Sezi blândă, coniță! Ortodocșii nu-s toți bătuți în cap, cum lasă impresia curentele de opinie isterico-sectare care numai în mod formal mai aparțin creștinismului răsăritean.
E trist pentru creștini să cadă, patetic, în capcana propagandei islamismului extremist. Habotnicia este doar pista de aterizare pentru această ideologie, în rest vorbim de plagiat de prost gust și vasalitate mentalitară cu posibilitate de agravare în sclavie .
Atunci, domnule (conule gasesc ca e prea indraznet sa "pronunt") cum se face ca nu sunt uniti Ortodocsii nostri pentru a-si apara credinta? de ce nu se ridica cu un cuvant ferm sa inlature patura ce ne-o arunca propagandistii moderni peste ochi, prin care doresc sa ne manevreze ca acum 23 de ani comunistii?
unde e atitudinea crestinului-ortodox potrivita acelui indemn: „Fiți înțelepți ca șerpii și blânzi ca porumbeii”(Matei 10,16)??
O fi ajuns smerenia sa se confunde cu prostia?
Vechi 23.12.2012, 01:27:30
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
Atunci, domnule (conule gasesc ca e prea indraznet sa "pronunt")
Nu-i cazul să te julești la orgoliu din cauza apelativului "coniță"... înainte de Caragiale era o adresare foarte politicoasă și curtenitoare!

Citat:
cum se face ca nu sunt uniti Ortodocsii nostri pentru a-si apara credinta?
Din mila lui Dumnezeu suntem ținuți departe de o unitate monolitică de tip romano-catolic, altfel, la câte sminteli se agită prin lumea ortodoxă, ne-am trezi cu cine ce speculații tâmpite omologate dogmatic. Aparenta dezbinare este o iconomie a Duhului Sfânt pentru a nu altera adevărul întregului prin dominația abuzivă a uneia sau alteia dintre părți. În plus, ecleziologia ortodoxă nu este nici holistică (precum a catolicilor), nici individualist-atomizantă (precum a protestanților). Asta înseamnă că unitatea de bază, comunitatea locală, este deopotrivă întreg și parte întrucât, deși deține pleroma revelației (a cărei semn vizibil este euharistia, prezența sacramentală a lui Hristos) ea nu se poate rupe de organismul mai mare al comuniunii cu celelalte comunități locale (al cărui principiul unificator este episcopul), altfel ar muri asemenea unui organ extirpat dintr-un corp. Prin urmare, unitatea ortodocșilor depinde de coeziunea întru Hristos a comunității locale, amplificată de abilitatea episcopului de a iconomisi aceste coeziuni locale ca un întreg funcționând organic.

Citat:
de ce nu se ridica cu un cuvant ferm sa inlature patura ce ne-o arunca propagandistii moderni peste ochi, prin care doresc sa ne manevreze ca acum 23 de ani comunistii?
Ai răspuns singură la întrebare, printr-o interogație retorică.

Deci, întrucât adevărații creștini sunt....

Citat:
înțelepți ca șerpii și blânzi ca porumbeii”(Matei 10,16)??
Nu rezolvăm absolut nimic dacă ne văităm de o banală durere de cap, de parcă am făcut comoție cerebrală!

Citat:
O fi ajuns smerenia sa se confunde cu prostia?
Mai degrabă prostia se confundă cu smerenia.

Last edited by Mihailc; 23.12.2012 at 01:30:07.
Vechi 24.12.2012, 01:04:40
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu-i cazul să te julești la orgoliu din cauza apelativului "coniță"... înainte de Caragiale era o adresare foarte politicoasă și curtenitoare!

Din mila lui Dumnezeu suntem ținuți departe de o unitate monolitică de tip romano-catolic, altfel, la câte sminteli se agită prin lumea ortodoxă, ne-am trezi cu cine ce speculații tâmpite omologate dogmatic. Aparenta dezbinare este o iconomie a Duhului Sfânt pentru a nu altera adevărul întregului prin dominația abuzivă a uneia sau alteia dintre părți. În plus, ecleziologia ortodoxă nu este nici holistică (precum a catolicilor), nici individualist-atomizantă (precum a protestanților). Asta înseamnă că unitatea de bază, comunitatea locală, este deopotrivă întreg și parte întrucât, deși deține pleroma revelației (a cărei semn vizibil este euharistia, prezența sacramentală a lui Hristos) ea nu se poate rupe de organismul mai mare al comuniunii cu celelalte comunități locale (al cărui principiul unificator este episcopul), altfel ar muri asemenea unui organ extirpat dintr-un corp. Prin urmare, unitatea ortodocșilor depinde de coeziunea întru Hristos a comunității locale, amplificată de abilitatea episcopului de a iconomisi aceste coeziuni locale ca un întreg funcționând organic.

Ai răspuns singură la întrebare, printr-o interogație retorică.

Deci, întrucât adevărații creștini sunt....

Nu rezolvăm absolut nimic dacă ne văităm de o banală durere de cap, de parcă am făcut comoție cerebrală!

Mai degrabă prostia se confundă cu smerenia.
pai daca apelativul "conita" ar fi fost precedat de o formula politicoasa, as fi apreciat mult de tot, dar asa... ai aruncat apelativu' in ceva de gen "sezi mumos bubico".... zii si tu cat de curtenitor sa te vad :)

si la ce ton academic folosesti, inclin sa cred ca esti suficient de intelept, de nevinovat si fara de pacat pentru a nu-ti face griji de "problemele lumesti" si de banala durere de cap ce-ar reprezenta o nimica toata de inchinare la idoli - biometria - (lucru cu care cine-si mai bate capu sa-l dibuie prin hatisul de ispite si lupte cu idolii proprii ce intalneste omu care vrea a fi credincios zi de zi), evident aici m-as incadra eu pentru ca sunt foarte pacatoasa si stiu ce inseamna sa cazi, tu sunt convinsa ca esti ca si mantuit! mai are vreo importanta ca nu cel care zice Doamne, Doamne intra in Imparatie, sau care mai are timp sa se uite la roadele "pomului" care trambiteaza beneficiile cu care ne imbie Cezarul?
Cred ca ai mare dreptate cu prostia confundata cu smerenia
Dumnezeu sa aiba mila de sufletele noastre!
Vechi 24.12.2012, 02:57:33
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
pai daca apelativul "conita" ar fi fost precedat de o formula politicoasa, as fi apreciat mult de tot, dar asa... ai aruncat apelativu' in ceva de gen "sezi mumos bubico".... zii si tu cat de curtenitor sa te vad :)

si la ce ton academic folosesti, inclin sa cred ca esti suficient de intelept, de nevinovat si fara de pacat pentru a nu-ti face griji de "problemele lumesti" si de banala durere de cap ce-ar reprezenta o nimica toata de inchinare la idoli - biometria - (lucru cu care cine-si mai bate capu sa-l dibuie prin hatisul de ispite si lupte cu idolii proprii ce intalneste omu care vrea a fi credincios zi de zi), evident aici m-as incadra eu pentru ca sunt foarte pacatoasa si stiu ce inseamna sa cazi, tu sunt convinsa ca esti ca si mantuit! mai are vreo importanta ca nu cel care zice Doamne, Doamne intra in Imparatie, sau care mai are timp sa se uite la roadele "pomului" care trambiteaza beneficiile cu care ne imbie Cezarul?
Cred ca ai mare dreptate cu prostia confundata cu smerenia
Dumnezeu sa aiba mila de sufletele noastre!
Scumpă coniță, biometria nu-i decât o simplă evaluare statistică a parametrilor în care funcționează o ființă vie și n-are nicio treabă cu mântuirea în mod direct sau indirect. Dosarul tău de la medicul de familie cuprinde deja informație biometrică despre tine, stocată cel mai probabil inclusiv informatic (cu ajutorul cip-urilor).
Cât despre idoli, discuția poate fi foarte lungă, fiindcă orice face parte din modul nostru de a fi, de la mărunțișuri și până la cele mai importante lucruri pot să ne atragă într-o atitudine idolatră. Chiar și urmărirea obsesivă a mântuirii poate fi suspectă de idolatrie atunci când o persoană uită faptul că mântuirea este efectul secundar al unei relații aprofundate cu Dumnezeu și semenii, nu un scop în sine.
Cât despre relația creștinului cu Cezarul în sec. XXI, modelul de bază rămâne tot Biserica primelor trei veacuri, n-are rost să copiem teme din arsenalul ideologic al islamiștilor. Civilizația inspirată de iluminism moare sub ochii noștri, în timp ce simpatizanții unor fracțiuni ortodox(iste) sunt mai preocupați să o salveze decât să aprofundeze propriul lor tropos existențial. Apare din nou la orizont o confuzie gravă între cele ale cezarului și cele ale lui Dumnezeu, precum s-a mai întâmplat chiar în istoria noastră recentă când, sub pretextul luptei cu un drac, unii creștini au considerat că trebuie să se alieze cu un alt drac și din toată tărășenia asta a rezultat o catastrofă politică a cărei consencințe le suportăm și în ziua de azi.

Last edited by Mihailc; 24.12.2012 at 03:14:29.
Vechi 24.12.2012, 05:36:13
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Scumpă coniță, biometria nu-i decât o simplă evaluare statistică a parametrilor în care funcționează o ființă vie și n-are nicio treabă cu mântuirea în mod direct sau indirect...
Mie mi se pare ca are legatura cu mantuirea, mai ales pentru cel care manipuleaza datele statistice, fiindca trupul omului(deci nu vorbim despre orice fiinta vie, ci despre om) este templul Duhului Sfant, iar biometria Il exclude, ceea ce este un pacat(dpmdv); legatura indirecta.
Prin urmare, acordul expres al acceptarii furnizarii de date biometrice demonstreaza desconsiderarea propriului Duh; legatura directa.
Vechi 24.12.2012, 06:37:52
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Mie mi se pare ca are legatura cu mantuirea, mai ales pentru cel care manipuleaza datele statistice, fiindca trupul omului(deci nu vorbim despre orice fiinta vie, ci despre om) este templul Duhului Sfant, iar biometria Il exclude, ceea ce este un pacat(dpmdv); legatura indirecta.
Prin urmare, acordul expres al acceptarii furnizarii de date biometrice demonstreaza desconsiderarea propriului Duh; legatura directa.
Biometria este un simplu cuvânt care descrie o procedură de evaluare medicală, nimic mai mult. El a devenit un bau bau lingvistic grație înțelegerii imbecile a fanaticilor religioși.
Oricât ar fi de corupt sistemul medical, tot îl folosești în caz de necesitate și nu numai. Paranoia asta cu manipularea generalizată a datelor statistice se tratează tot pe cale medicală, sau, după caz, cu consiliere psihologică specializată. Nu văd ce interes premeditat ar avea un medic de familie (de exemplu) să-ți falsifice evaluarea stării tale de sănătate. Poate fi incompetent, indolent sau poate avea alte carențe la capitolul etică și pregătire profesională, asta da, dar în niciun caz rău intenționat din oficiu.

Biometria exclude orice date care nu-și găsesc un corespondent funcțional în dinamica ipostasului strict biologic. Cred că nici nu mai trebuie să menționez că-i o aberație să respingi medicina fiindcă nu corespunde preferințelor tale metafizice. Problema sălășluirii Duhului Sfânt în om este de competența Bisericii, nu a medicinei.

Mă abțin să comentez concluzia exprimată în ultimul paragraf fiindcă e ajunul Crăciunului și nu vreau să te simți lezat în vreun fel.

Last edited by Mihailc; 24.12.2012 at 06:46:21.
Vechi 24.12.2012, 08:10:42
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de Demetrius;
Biometria este un simplu cuvânt care descrie o procedură de evaluare medicală, nimic mai mult. El a devenit un bau bau lingvistic grație înțelegerii imbecile a fanaticilor religioși.
Oricât ar fi de corupt sistemul medical, tot îl folosești în caz de necesitate și nu numai. Paranoia asta cu manipularea generalizată a datelor statistice se tratează tot pe cale medicală, sau, după caz, cu consiliere psihologică specializată. Nu văd ce interes premeditat ar avea un medic de familie (de exemplu) să-ți falsifice evaluarea stării tale de sănătate. Poate fi incompetent, indolent sau poate avea alte carențe la capitolul etică și pregătire profesională, asta da, dar în niciun caz rău intenționat din oficiu.
Nu inteleg ce legatura are mesajul meu cu ceea ce scrii aici.
Ma gandeam ca la mine te referi cu intelegerea imbecila, dar pentru mine biometria nu e "bau-bau lingvistic" si nici fanatic nu-s(iti dovedesc "biometric"!), asa ca tot nu-nteleg; oare ai raspuns altcuiva?

Citat:
Biometria exclude orice date care nu-și găsesc un corespondent funcțional în dinamica ipostasului strict biologic. Cred că nici nu mai trebuie să menționez că-i o aberație să respingi medicina fiindcă nu corespunde preferințelor tale metafizice. Problema sălășluirii Duhului Sfânt în om este de competența Bisericii, nu a medicinei.
Problema salasluirii Duhului Sfant in om este de competenta omului in primul rand; transferul responsabilitatii mele catre Biserica ar fi un lamentabil alibi.

Biometria n-are legatura cu medicina, ci profita de ea; oricum medicina incearca sa "repare" templul care se strica din cauza bolilor duhului, fata de care medicina este "spectatoare".

Citat:
Mă abțin să comentez concluzia exprimată în ultimul paragraf fiindcă e ajunul Crăciunului și nu vreau să te simți lezat în vreun fel.
Pe mine cred sincer ca nu ma poti leza in niciun fel; totusi ma bucur pentru tine ca spui ca te infranezi.
1. Domnul este luminarea mea si mantuirea mea; de cine ma voi teme?Domnul este ocrotitorul vietii mele; de cine ma voi infricosa? (PS 26:1)

Last edited by Demetrius; 24.12.2012 at 08:27:31.
Vechi 27.12.2012, 01:52:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Omule, ai probleme serioase.
Esti stilist?
Daca da, asta explica totul, nu mai este nevoie de alte discutii.
Vechi 27.12.2012, 07:04:24
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Citat:
Omule, ai probleme serioase.
Esti stilist?
Daca da, asta explica totul, nu mai este nevoie de alte discutii.
19. Sau nu stiti ca trupul vostru este templu al Duhului Sfant, Cel ce este intru voi, Cel pe care de la Dumnezeu Il aveti?; si ca voi nu sunteti ai vostri?(1CO 6:19)
Vechi 24.12.2012, 15:34:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Scumpă coniță, biometria nu-i decât o simplă evaluare statistică a parametrilor în care funcționează o ființă vie și n-are nicio treabă cu mântuirea în mod direct sau indirect. Dosarul tău de la medicul de familie cuprinde deja informație biometrică despre tine, stocată cel mai probabil inclusiv informatic (cu ajutorul cip-urilor).
Cât despre idoli, discuția poate fi foarte lungă, fiindcă orice face parte din modul nostru de a fi, de la mărunțișuri și până la cele mai importante lucruri pot să ne atragă într-o atitudine idolatră. Chiar și urmărirea obsesivă a mântuirii poate fi suspectă de idolatrie atunci când o persoană uită faptul că mântuirea este efectul secundar al unei relații aprofundate cu Dumnezeu și semenii, nu un scop în sine.
Cât despre relația creștinului cu Cezarul în sec. XXI, modelul de bază rămâne tot Biserica primelor trei veacuri, n-are rost să copiem teme din arsenalul ideologic al islamiștilor. Civilizația inspirată de iluminism moare sub ochii noștri, în timp ce simpatizanții unor fracțiuni ortodox(iste) sunt mai preocupați să o salveze decât să aprofundeze propriul lor tropos existențial. Apare din nou la orizont o confuzie gravă între cele ale cezarului și cele ale lui Dumnezeu, precum s-a mai întâmplat chiar în istoria noastră recentă când, sub pretextul luptei cu un drac, unii creștini au considerat că trebuie să se alieze cu un alt drac și din toată tărășenia asta a rezultat o catastrofă politică a cărei consencințe le suportăm și în ziua de azi.
Mihai, sunt incantata de stapanirea de sine si increderea in acel "totul e ok" de care dai dovada!! parca m-ai mai incurajat oarecum! oameni ca tine ne trebuie, adevarati oratori care sa strige de pe metereze "stati calmi, pastrati linistea, se va rezolva, totul va fi minunat"!
bine ca nu se adeveresc profetiile sfintilor care ne-au prevenit asupra acestor vremuri de rascruce... mai mult ca sigur or fi fost pacaliti!
iar duhovnicii care azi fiind in viata sesizeaza prinCIPiul dictaturii ascuns in acesti pasi marunti spre robia totala, clar sunt vrajiti de teorii conspirationiste...

sa ai un Craciun imbelsugat si multa sanatate! Doamne! ajuta-ne!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre sfarsitul lumii biturica25 Generalitati 135 19.12.2013 00:22:25
Sfarsitul lumii ironizat! UNNOOM Generalitati 11 20.12.2012 17:45:26
Vine Sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 23 29.11.2012 22:56:32
sfarsitul lumii costi21 Din Noul Testament 23 07.09.2009 16:53:57
Vine sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 71 10.04.2009 22:04:53