![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
unde e atitudinea crestinului-ortodox potrivita acelui indemn: „Fiți înțelepți ca șerpii și blânzi ca porumbeii”(Matei 10,16)?? O fi ajuns smerenia sa se confunde cu prostia? |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Deci, întrucât adevărații creștini sunt.... Citat:
Citat:
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 23.12.2012 at 01:30:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si la ce ton academic folosesti, inclin sa cred ca esti suficient de intelept, de nevinovat si fara de pacat pentru a nu-ti face griji de "problemele lumesti" si de banala durere de cap ce-ar reprezenta o nimica toata de inchinare la idoli - biometria - (lucru cu care cine-si mai bate capu sa-l dibuie prin hatisul de ispite si lupte cu idolii proprii ce intalneste omu care vrea a fi credincios zi de zi), evident aici m-as incadra eu pentru ca sunt foarte pacatoasa si stiu ce inseamna sa cazi, tu sunt convinsa ca esti ca si mantuit! mai are vreo importanta ca nu cel care zice Doamne, Doamne intra in Imparatie, sau care mai are timp sa se uite la roadele "pomului" care trambiteaza beneficiile cu care ne imbie Cezarul? Cred ca ai mare dreptate cu prostia confundata cu smerenia ![]() Dumnezeu sa aiba mila de sufletele noastre! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cât despre idoli, discuția poate fi foarte lungă, fiindcă orice face parte din modul nostru de a fi, de la mărunțișuri și până la cele mai importante lucruri pot să ne atragă într-o atitudine idolatră. Chiar și urmărirea obsesivă a mântuirii poate fi suspectă de idolatrie atunci când o persoană uită faptul că mântuirea este efectul secundar al unei relații aprofundate cu Dumnezeu și semenii, nu un scop în sine. Cât despre relația creștinului cu Cezarul în sec. XXI, modelul de bază rămâne tot Biserica primelor trei veacuri, n-are rost să copiem teme din arsenalul ideologic al islamiștilor. Civilizația inspirată de iluminism moare sub ochii noștri, în timp ce simpatizanții unor fracțiuni ortodox(iste) sunt mai preocupați să o salveze decât să aprofundeze propriul lor tropos existențial. Apare din nou la orizont o confuzie gravă între cele ale cezarului și cele ale lui Dumnezeu, precum s-a mai întâmplat chiar în istoria noastră recentă când, sub pretextul luptei cu un drac, unii creștini au considerat că trebuie să se alieze cu un alt drac și din toată tărășenia asta a rezultat o catastrofă politică a cărei consencințe le suportăm și în ziua de azi.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 24.12.2012 at 03:14:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin urmare, acordul expres al acceptarii furnizarii de date biometrice demonstreaza desconsiderarea propriului Duh; legatura directa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricât ar fi de corupt sistemul medical, tot îl folosești în caz de necesitate și nu numai. Paranoia asta cu manipularea generalizată a datelor statistice se tratează tot pe cale medicală, sau, după caz, cu consiliere psihologică specializată. Nu văd ce interes premeditat ar avea un medic de familie (de exemplu) să-ți falsifice evaluarea stării tale de sănătate. Poate fi incompetent, indolent sau poate avea alte carențe la capitolul etică și pregătire profesională, asta da, dar în niciun caz rău intenționat din oficiu. Biometria exclude orice date care nu-și găsesc un corespondent funcțional în dinamica ipostasului strict biologic. Cred că nici nu mai trebuie să menționez că-i o aberație să respingi medicina fiindcă nu corespunde preferințelor tale metafizice. Problema sălășluirii Duhului Sfânt în om este de competența Bisericii, nu a medicinei. Mă abțin să comentez concluzia exprimată în ultimul paragraf fiindcă e ajunul Crăciunului și nu vreau să te simți lezat în vreun fel.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 24.12.2012 at 06:46:21. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ma gandeam ca la mine te referi cu intelegerea imbecila, dar pentru mine biometria nu e "bau-bau lingvistic" si nici fanatic nu-s(iti dovedesc "biometric"!), asa ca tot nu-nteleg; oare ai raspuns altcuiva? Citat:
Biometria n-are legatura cu medicina, ci profita de ea; oricum medicina incearca sa "repare" templul care se strica din cauza bolilor duhului, fata de care medicina este "spectatoare". Citat:
1. Domnul este luminarea mea si mantuirea mea; de cine ma voi teme?Domnul este ocrotitorul vietii mele; de cine ma voi infricosa? (PS 26:1) Last edited by Demetrius; 24.12.2012 at 08:27:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Esti stilist? Daca da, asta explica totul, nu mai este nevoie de alte discutii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
bine ca nu se adeveresc profetiile sfintilor care ne-au prevenit asupra acestor vremuri de rascruce... mai mult ca sigur or fi fost pacaliti! iar duhovnicii care azi fiind in viata sesizeaza prinCIPiul dictaturii ascuns in acesti pasi marunti spre robia totala, clar sunt vrajiti de teorii conspirationiste... sa ai un Craciun imbelsugat si multa sanatate! Doamne! ajuta-ne! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
despre sfarsitul lumii | biturica25 | Generalitati | 135 | 19.12.2013 00:22:25 |
Sfarsitul lumii ironizat! | UNNOOM | Generalitati | 11 | 20.12.2012 17:45:26 |
Vine Sfarsitul lumii? | mihailt | Generalitati | 23 | 29.11.2012 22:56:32 |
sfarsitul lumii | costi21 | Din Noul Testament | 23 | 07.09.2009 16:53:57 |
Vine sfarsitul lumii? | mihailt | Generalitati | 71 | 10.04.2009 22:04:53 |
|