![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
impodobesti! eu chiar n-am motive sa bat din picior sa mi se dea "dreptatea"! dupa cum am am spus si pe topicul cu buletinele cu cip: as fi prima care sa rasuflu usurata ca aiureala cu cipu' e o gluma! deja m-am obisnuit sa platesc cu cardul, dar nu m-as fi asteptat sa ajung ziua sa ma vad in situatia de-a "alege" intre cip si credinta mea in Hristos! si pe mine una, aspectul asta ma ingrijoreaza! asta era tot! numai bine! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De altfel, excesul de control al statului și diminuarea libertății persoanei sunt subiecte foarte actuale pentru o dezbatere în care să se aducă în discuție modul în care democrația ca realitate socială mai are vreo legătură cu principiile fondatoare ale statului "de drept" și multe alte implicații conexe.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apropo, pe cine crezi ca intereseaza cum il cheama pe taicatu' sau pe maicata? Cand erau trecuti era tot o chestie birocratica, din vremuri pre-CNP -iste si pre-calculatoriste, minimiza riscul confuziei, in rest, tot caltabos erai pentru organu' de ordine.
|
|||
|
|||
![]()
Si mai ai si tupeul sa vorbesti in dreptul altora de denigrarea preotilor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poti sa faci un efort de luciditate si sa dai un raspuns la obiect? Citat:
Sau te-ai prins ca asta lumeasca placere e un pas spre pecetluirea finala? Asta e un stil de a ocoli raspunsul sau larga ta cultura teologica nu a facut loc si pentru informatia in cauza? Citat:
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 28.12.2012 at 04:18:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu compara pe staretul in cauza cu cipomaniaciii tai.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sistemul de biometrie faciala si amprentare e altceva, iti lezeaza demnitatea umana, fiind considerat un posibil infractor si-l gasesc inutil, cat timp traim in epoca "liftingului facial". Nu-l vad mai sigur decat sistemul actual de autentificare prin CNP, in consecinta nu se justifica introducerea lui, doar pentru ca i-ar fi mai simplu functionarului sa scaneze cartea electronica decat sa tasteze 13 cifre, pentru a i se deschide aceeasi pagina din baza de date. Daca tin neaparat sa aiba autograful meu, pot sa i-l dau, dar tot il gasesc inutil si mi se pare umilitor sa te prezinti cu buletinul amprentat, ca si cand ai avea cazier judiciar. Si daca iti pun amprenta pe buletin, ce sens mai are cnp-ul? Ar trebui sa doteze toate institutiile cu scanere pentru amprenta respectiva, deci o groaza de bani aruncati pe prostii. In unele companii, chiar si in Primaria din Cluj la un moment dat, se folosesc amprentele digitale in locul cartelei de pontaj ceea ce mi se pare jenant. Pe de alta parte, daca oamenii ar fi fost mai cinstiti si nu si-ar fi dat cartelele de pontare de la unii la altii, pentru a-si ascunde chiulul, nu s-ar fi ajuns la acest gen de pontaj, n-ar fi existat necesitatea scanarii digitale. Degeaba s-au plans ulterior angajatii ca-s lezati, dar tot din cauza unora dintre ei care pacaleau sistemul s-a introdus aceasta modalitate de pontare, considerata mai sigura. Last edited by ioanna; 28.12.2012 at 10:56:05. |
|
|||
|
|||
![]()
Din păcate, în poziții bisericești responsabile există oameni care subapreciază această problemă a actelor biometrice sau cred că o mărește ”râvna exagerată” a unora care o înfruntă. Nimeni din cei care trag clopotul pentru vestirea primejdiilor existente nu este plăcut acelor care folosesc tactica struțului. Așadar, principala modalitate de a înfrunta această problemă este prevenirea, chiar dacă unii se cred mai destoinici decât trăitorii ortodoxiei, apelând chipurile la ”discernământul duhovnicesc”.
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
CNP -ul in sine nu poate reprezenta un sistem de autentificare, din ce motive, cred ca poti sa-ti dai seama si singura dupa ce meditezi la ce am scris mai sus. Citat:
Atat timp cat exista un sistem care sa previna infractionalitatea, si metodele de eludare a sistemului se vor dezvolta in paralel, iar singura solutie ca sistemul sa nu ramana in urma devenind practic inutil este sa evolueze si el. Pana la urma, totul se rezuma la faptul ca nu poti fi cetatean cu drepturi depline si totodata anonim si cu o identitate volatila, dupa bunul plac, iar acelasi sistem care ar trebui chipurile sa-ti furnizeze astfel de facilitati la care de obicei aspira infractorii, ar trebui sa te si apere de aceeasi infractori care dispun de aceleasi facilitati ca si tine de a eluda sistemul. Culmea ridicolului este ca cei care se simt, chipurile, cei mai "sufocati" de sistem sunt si cei care urla in gura mare despre ce frumos e martirajul pentru credinta, adica ei martiri inchipuiti incep sa faca pe ei cum simt ca s-ar putea apropia intr-un fel sau altul de esafod.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 29.12.2012 at 00:23:44. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
despre sfarsitul lumii | biturica25 | Generalitati | 135 | 19.12.2013 00:22:25 |
Sfarsitul lumii ironizat! | UNNOOM | Generalitati | 11 | 20.12.2012 17:45:26 |
Vine Sfarsitul lumii? | mihailt | Generalitati | 23 | 29.11.2012 22:56:32 |
sfarsitul lumii | costi21 | Din Noul Testament | 23 | 07.09.2009 16:53:57 |
Vine sfarsitul lumii? | mihailt | Generalitati | 71 | 10.04.2009 22:04:53 |
|