Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.12.2012, 23:54:47
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Asta e interpretarea ta preferențială. "Atât, deocamdată" este concluzia propoziției anterioare (Palavre la mâna a cincea condimentate cu surescitare psihică, plus mirări retorice basculate din văzduhul părerii de sine și al autosuficienței). Stilul ăsta de lectură autoproiectivă, prin care nu cauți să înțelegi ce spune un autor ci mai degrabă îl învârți să-ții spună ce-ți convine ție, ar trebui să te îngrijoreze în primul rând pe tine, apoi și pe cei care iau de bune opiniile tale.

Recitește-ți postările și (poate) îți dai seama cine se crede "ales", cine amestecă ortodoxia cu imaginarul "matrix" ș.a.m.d

Mulțumesc asemenea!
de abia din primavara am aflat de "imaginarul matrix"!! ...s.a.m.d.... si tocmai din precautia de-a nu amesteca ortodoxia, m-am dus la parintele meu duhovnic si-am intrebat! si asta a fost si motivul pentru care multi preoti nu vor sa vorbeasca public: interpretarea preferentiala! mi-ar place mie sa "invart" pe cineva sa ia de "bune" opiniile mele, dar ma supra-apreciezi in "vazduhul parerii de sine si-al autosuficientei" cu care atat de elegant ma
impodobesti! eu chiar n-am motive sa bat din picior sa mi se dea "dreptatea"! dupa cum am am spus si pe topicul cu buletinele cu cip: as fi prima care sa rasuflu usurata ca aiureala cu cipu' e o gluma! deja m-am obisnuit sa platesc cu cardul, dar nu m-as fi asteptat sa ajung ziua sa ma vad in situatia de-a "alege" intre cip si credinta mea in Hristos! si pe mine una, aspectul asta ma ingrijoreaza!

asta era tot! numai bine!
Vechi 27.12.2012, 23:58:49
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
aveti aici (in cazul cand mai are vreo importanta pentru luminatiile voastre) pozitia OFICIALA a B.O.R.:

http://www.patriarhia.ro/ro/documente/comunicat_80.html
Da, este o poziție echilibrată considerată de cipofobi mult prea "soft" pentru avântul lor revoluționar.
De altfel, excesul de control al statului și diminuarea libertății persoanei sunt subiecte foarte actuale pentru o dezbatere în care să se aducă în discuție modul în care democrația ca realitate socială mai are vreo legătură cu principiile fondatoare ale statului "de drept" și multe alte implicații conexe.
Vechi 28.12.2012, 00:07:47
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Da, este o poziție echilibrată considerată de cipofobi mult prea "soft" pentru avântul lor revoluționar.
De altfel, excesul de control al statului și diminuarea libertății persoanei sunt subiecte foarte actuale pentru o dezbatere în care să se aducă în discuție modul în care democrația ca realitate socială mai are vreo legătură cu principiile fondatoare ale statului "de drept" și multe alte implicații conexe.
sa fiu iertata, dar cum nu m-am nascut cipofoba, pe mine una vestea m-a luat ca din oala! si nu stiu cat de "soft" poti fi cand vezi ca cineva te vrea doar un numar.... pe buletinele noi nu mai sunt trecuti parintii, astia vor sa ne scaneze ca pe caltabosi... regret dar numat soft nu pot fi!! O noapte senina va doresc! :)
Vechi 28.12.2012, 04:09:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
sa fiu iertata, dar cum nu m-am nascut cipofoba, pe mine una vestea m-a luat ca din oala! si nu stiu cat de "soft" poti fi cand vezi ca cineva te vrea doar un numar.... pe buletinele noi nu mai sunt trecuti parintii, astia vor sa ne scaneze ca pe caltabosi... regret dar numat soft nu pot fi!! O noapte senina va doresc! :)
Sigur, asa ceva ar fi in profund dezacord cu traditionala birocratie romaneasca, in care esti invitat sa stai jos la o cafeluta si un filmulet, pana cand un angajat da fuguta cu actele tale pe la toate birourile dupa stampile si semnaturi.

Apropo, pe cine crezi ca intereseaza cum il cheama pe taicatu' sau pe maicata?
Cand erau trecuti era tot o chestie birocratica, din vremuri pre-CNP -iste si pre-calculatoriste, minimiza riscul confuziei, in rest, tot caltabos erai pentru organu' de ordine.
Vechi 28.12.2012, 04:10:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
si asta a fost si motivul pentru care multi preoti nu vor sa vorbeasca public: interpretarea preferentiala!
Si mai ai si tupeul sa vorbesti in dreptul altora de denigrarea preotilor.
Vechi 28.12.2012, 04:13:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
de cand "profetii BOR" (expresie e aiurea, intrucat sfintii ortodocsi au fost vazatori cu duhul) nicidecum sa "prezica" in genul lu' Nostradamus
Pana la urma de ce profeti BOR vorbesti si despre ce e vorba cu anul 2000?
Poti sa faci un efort de luciditate si sa dai un raspuns la obiect?

Citat:
la stilist n-am mai fost din vara...
Da' di ci, nu ti-o mai dat duhovnicu' binecuvantare?
Sau te-ai prins ca asta lumeasca placere e un pas spre pecetluirea finala?

Asta e un stil de a ocoli raspunsul sau larga ta cultura teologica nu a facut loc si pentru informatia in cauza?

Citat:
americanii deja se cipeaza de teama "teroristilor", dar deja devii obositor pentru a mai cauta linkul sa-l trimit
Lasa ca nu e nevoie, ti-ai aratat deja afinitatea pentru fantezii, nu ducem lipsa de asa ceva.

Last edited by AlinB; 28.12.2012 at 04:18:30.
Vechi 28.12.2012, 04:17:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, Vlad! il stim... suntem nefericitii care "ne informam" de pe net!.... ai grija sa nu fii "executat"....
Pai depinde de unde, ca acelasi camp, da de mancare si pentru albina si pentru musca.
Nu compara pe staretul in cauza cu cipomaniaciii tai.
Vechi 28.12.2012, 09:17:13
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
poti fi cand vezi ca cineva te vrea doar un numar.... pe buletinele noi nu mai sunt trecuti parintii, astia vor sa ne scaneze ca pe caltabosi... regret dar numat soft nu pot fi!! O noapte senina va doresc! :)
Numele poate fi acelasi cu a altei persoane, insa CNP-ul e unic. Oriunde mergi, prin acel cod de identificare persoanala te identifici. Poti sa-ti schimbi locatia si alte date de pe buletin, insa CNP-ul ramane, deci teama de a deveni "un numar" o consider irationala, din moment ce pana acum nimeni n-a avut nimic impotriva ca acesta sa fie utilizat pentru identificarea rapida intr-o baza de date. Daca un om se considera un numar, atunci aia si este. Eu nu ma consider un numar, daca am CNP sau am avut numar matricol in scoala generala sau numere pe diverse legitimatii de la biblioteca si altele. Acelea-s doar modalitati dupa care se face o cautare intr-o baza de date, deci tin de domeniul administrativ. N-am o problema daca numarul de abonat de la biblioteca, de exemplu, cu timpul a fost codificat si scris sub forma de bara de date, pe care-l scaneaza si astfel se deschide pagina abonatului de la biblioteca respectiva. Mi se pare acelasi lucru cu a tasta codul abonatului sau a-i cauta fisa manual in registrul insitutiei respective. Nu ma simt "scanata ca un caltabos" :) Ma deranjeaza insa excesele, cum e amprentarea.

Sistemul de biometrie faciala si amprentare e altceva, iti lezeaza demnitatea umana, fiind considerat un posibil infractor si-l gasesc inutil, cat timp traim in epoca "liftingului facial". Nu-l vad mai sigur decat sistemul actual de autentificare prin CNP, in consecinta nu se justifica introducerea lui, doar pentru ca i-ar fi mai simplu functionarului sa scaneze cartea electronica decat sa tasteze 13 cifre, pentru a i se deschide aceeasi pagina din baza de date. Daca tin neaparat sa aiba autograful meu, pot sa i-l dau, dar tot il gasesc inutil si mi se pare umilitor sa te prezinti cu buletinul amprentat, ca si cand ai avea cazier judiciar. Si daca iti pun amprenta pe buletin, ce sens mai are cnp-ul? Ar trebui sa doteze toate institutiile cu scanere pentru amprenta respectiva, deci o groaza de bani aruncati pe prostii. In unele companii, chiar si in Primaria din Cluj la un moment dat, se folosesc amprentele digitale in locul cartelei de pontaj ceea ce mi se pare jenant. Pe de alta parte, daca oamenii ar fi fost mai cinstiti si nu si-ar fi dat cartelele de pontare de la unii la altii, pentru a-si ascunde chiulul, nu s-ar fi ajuns la acest gen de pontaj, n-ar fi existat necesitatea scanarii digitale. Degeaba s-au plans ulterior angajatii ca-s lezati, dar tot din cauza unora dintre ei care pacaleau sistemul s-a introdus aceasta modalitate de pontare, considerata mai sigura.

Last edited by ioanna; 28.12.2012 at 10:56:05.
Vechi 28.12.2012, 18:21:16
ovidiu b.
Guest

Implicit

Din păcate, în poziții bisericești responsabile există oameni care subapreciază această problemă a actelor biometrice sau cred că o mărește ”râvna exagerată” a unora care o înfruntă. Nimeni din cei care trag clopotul pentru vestirea primejdiilor existente nu este plăcut acelor care folosesc tactica struțului. Așadar, principala modalitate de a înfrunta această problemă este prevenirea, chiar dacă unii se cred mai destoinici decât trăitorii ortodoxiei, apelând chipurile la ”discernământul duhovnicesc”.
Vechi 29.12.2012, 00:19:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Daca un om se considera un numar, atunci aia si este. Eu nu ma consider un numar, daca am CNP sau am avut numar matricol in scoala generala sau numere pe diverse legitimatii de la biblioteca si altele.
Oameni fara preocupari duhovnicesti autentice isi inventeaza unele creand conflicte spirituale imaginare.

Citat:
Ma deranjeaza insa excesele, cum e amprentarea.
Sistemul de biometrie faciala si amprentare e altceva, iti lezeaza demnitatea umana, fiind considerat un posibil infractor
Logica din spatele acestei concluzii fiind care?

Citat:
si-l gasesc inutil, cat timp traim in epoca "liftingului facial". Nu-l vad mai sigur decat sistemul actual de autentificare prin CNP,
Serios? Si cum demonstrezi ca esti posesorul legitim al CNP -ului pe care il afisezi?

Citat:
buletinul amprentat, ca si cand ai avea cazier judiciar.
Inca o data, care e legatura logica intre una si alta?

Citat:
Si daca iti pun amprenta pe buletin, ce sens mai are cnp-ul? Ar trebui sa doteze toate institutiile cu scanere pentru amprenta respectiva, deci o groaza de bani aruncati pe prostii.
Simplu, CNP -ul este ID -ul, amprenta reprezinta sistemul de autentificare.
CNP -ul in sine nu poate reprezenta un sistem de autentificare, din ce motive, cred ca poti sa-ti dai seama si singura dupa ce meditezi la ce am scris mai sus.

Citat:
In unele companii, chiar si in Primaria din Cluj la un moment dat, se folosesc amprentele digitale in locul cartelei de pontaj ceea ce mi se pare jenant. Pe de alta parte, daca oamenii ar fi fost mai cinstiti si nu si-ar fi dat cartelele de pontare de la unii la altii, pentru a-si ascunde chiulul, nu s-ar fi ajuns la acest gen de pontaj, n-ar fi existat necesitatea scanarii digitale. Degeaba s-au plans ulterior angajatii ca-s lezati, dar tot din cauza unora dintre ei care pacaleau sistemul s-a introdus aceasta modalitate de pontare, considerata mai sigura.
Daca oamenii ar fi "cinstiti" nici cartelele de pontaj nu ar fi necesare.
Atat timp cat exista un sistem care sa previna infractionalitatea, si metodele de eludare a sistemului se vor dezvolta in paralel, iar singura solutie ca sistemul sa nu ramana in urma devenind practic inutil este sa evolueze si el.

Pana la urma, totul se rezuma la faptul ca nu poti fi cetatean cu drepturi depline si totodata anonim si cu o identitate volatila, dupa bunul plac, iar acelasi sistem care ar trebui chipurile sa-ti furnizeze astfel de facilitati la care de obicei aspira infractorii, ar trebui sa te si apere de aceeasi infractori care dispun de aceleasi facilitati ca si tine de a eluda sistemul.

Culmea ridicolului este ca cei care se simt, chipurile, cei mai "sufocati" de sistem sunt si cei care urla in gura mare despre ce frumos e martirajul pentru credinta, adica ei martiri inchipuiti incep sa faca pe ei cum simt ca s-ar putea apropia intr-un fel sau altul de esafod.

Last edited by AlinB; 29.12.2012 at 00:23:44.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre sfarsitul lumii biturica25 Generalitati 135 19.12.2013 00:22:25
Sfarsitul lumii ironizat! UNNOOM Generalitati 11 20.12.2012 17:45:26
Vine Sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 23 29.11.2012 22:56:32
sfarsitul lumii costi21 Din Noul Testament 23 07.09.2009 16:53:57
Vine sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 71 10.04.2009 22:04:53