Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2012, 00:46:32
calatorul
Guest

Post Rugaciune pentru un semn

Salut! Am dat intamplator de acest forum.. si cu ocazia asta as dori niste pareri cu privire la o intamplare de a mea. In urma cu cateva luni cred ca am avut un moment de cadere in ce priveste credinta mea. Intr-o seara inainte sa adorm m-am rugat lui Dumnezeu sa-mi arate un semn cat de mic daca exista in somn (vis). Am si plans.. pot sa va zic ca m-am trezit destul de speriat. In ultimii ani nu am avut cosmaruri. Am visat cum in scara blocului meu era un fel de demon cred.. un fel de spirit luminand de culoare rosie palpaind de la interior spre exterior. Practic era o fiinta diafana.. nu puteam distinge daca era om sau nu, dar am retinut ca in partea de jos arata precum duhul lui Aladin (desenele alea din copilarie cu lampa) si ochii erau foarte luminosi. Nu era nicidecum ca intr-un film horror sau ceva de genul. Credeti ca a fost un semn sau doar rezultatul constiintei mele care si-a dorit un semn? Am mai povestit unei persoane.. si ea mi-a zis ca e rezultatul constiintei mele care s-a gandit la un anumit lucru si-a dorit ceva neaparat si de aceea am visat asa.

Sper sa nu fiu inteles gresit. Sunt perfect sanatos mintal :))). Astept pareri.

Last edited by calatorul; 13.01.2013 at 03:19:27.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2012, 01:20:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Nu suntem ghicitori in vise desi probabil unii se amuza teribil pe seama celor de pe aici care merg totusi pe directia asta.

Poti sa incerci:

Parintele Cleopa - Despre vise si vedenii.
http://www.scribd.com/doc/2287626/Pa...edenii-SCANATA
Vechi 29.12.2012, 01:36:58
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu suntem ghicitori in vise desi probabil unii se amuza teribil pe seama celor de pe aici care merg totusi pe directia asta.

Poti sa incerci:

Parintele Cleopa - Despre vise si vedenii.
http://www.scribd.com/doc/2287626/Pa...edenii-SCANATA
Utile raspunsuri sunt date de Sf. Varsanufie :
http://vestitorul.blogspot.ro/2010/0...arsanufie.html
Vechi 29.12.2012, 07:27:47
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calatorul Vezi mesajul
Salut! Am dat intamplator de acest forum.. si cu ocazia asta as dori niste pareri cu privire la o intamplare de a mea. In urma cu cateva luni cred ca am avut un moment de cadere in ce priveste credinta mea. Intr-o seara inainte sa adorm m-am rugat lui Dumnezeu sa-mi arate un semn cat de mic daca exista in somn (vis). Am si plans.. pot sa va zic ca m-am trezit destul de speriat. In ultimii ani nu am avut cosmaruri. Am visat cum in scara blocului meu era un fel de demon cred.. un fel de spirit luminand de culoare rosie palpaind de la interior spre exterior. Practic era o fiinta diafana.. nu puteam distinge daca era om sau nu, dar am retinut ca in partea de jos arata precum duhul lui Aladin (desenele alea din copilarie cu lampa) si ochii erau foarte luminosi. Nu era nicidecum ca intr-un film horror sau ceva de genul. Credeti ca a fost un semn sau doar rezultatul constiintei mele care si-a dorit un semn? Am mai povestit unei persoane.. si ea mi-a zis ca e rezultatul constiintei mele care s-a gandit la un anumit lucru si-a dorit ceva neaparat si de aceea am visat asa.

1- Intamplari nu exista; exista doar succesiuni de evenimente cauza-efect care sa te duca la intarirea credintei intr-Unul Dumnezeu.

2- Te-ai rugat si ai plans! Este cea mai tare rugaciune pe care o poate adresa un om lui Dumnezeu!

3- Fiindca ai plans Dumnezeu te-a ascultat si ai primit imediat raspunsul de care acum te indoiesti. Sa-ti fie rusine! Iti recomand s-o spovedesti la fel, cu lacrimi, ca sa fi iertat.

4- Persoana careia i-ai povestit visul este mai putin credincioasa decat tine, asa ca nu ma surprinde ce ti-a zis; daca ea s-ar gandi cu putere mare(cu lacrimi) la un castig la loto, ar castiga? Fa-i un "bine" si intoarce-i raspunsul.

5- Apostolii I-au cerut lui Iisus un semn si nu le-a dat lor decat ce s-a dat deja prin semnul lui Iona(Lc11,29).

6. Tu intrebi acum la fel cum a spus Toma:
25. Dacă nu voi vedea, în mâinile Lui, semnul cuielor, și dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, și dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede.(In20,25)

Si totusi... tu ai primit semn!
Reply With Quote
Vechi 29.12.2012, 09:04:05
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Astept pareri.
Semnele primite in vis de la Dumnezeu n-ar trebui sa te sperie, ci sa te linisteasca. Tu ai ajuns atunci in punctul in care a aparut tensiunea dintre a vrea sa crezi si a vrea sa te poticnesti. Ar fi bine sa nu te opresti, adica sa revii mereu cu gandul asupra acelui vis, ci sa mergi mai departe, pentru ca Dumnezeu lucreaza tainic si dubitativ.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2012, 09:28:55
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:

nu e niciun semn...e doar un vis
Reply With Quote
Vechi 29.12.2012, 10:18:59
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Semnele primite in vis de la Dumnezeu n-ar trebui sa te sperie, ci sa te linisteasca. Tu ai ajuns atunci in punctul in care a aparut tensiunea dintre a vrea sa crezi si a vrea sa te poticnesti. Ar fi bine sa nu te opresti, adica sa revii mereu cu gandul asupra acelui vis, ci sa mergi mai departe, pentru ca Dumnezeu lucreaza tainic si dubitativ.
Ioana , numai parintii imbunatatiti pot spune cu certitudine de la cine sunt aceste semne , noi suntem mult prea nepregatiti ca sa dam un verdict in acest sens .
Doamne ajuta !
Vechi 29.12.2012, 13:20:24
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ioana , numai parintii imbunatatiti pot spune cu certitudine de la cine sunt aceste semne , noi suntem mult prea nepregatiti ca sa dam un verdict in acest sens .
Doamne ajuta !
El a spus ca a visat ceva si s-a speriat. Eu i-am spus ca semnele primite in vis de la Dumnezeu n-ar trebui sa te sperie, ci sa te linisteasca, deci daca l-a speriat atunci probabil ca n-a fost si i-am recomandat sa depaseasca momentul, sa se linisteasca, nu sa tot revina cu gandul la acel vis, care a fost acum cateva luni.

Daca noi ii spunem : da, a fost un semn el va crede in Dumnezeu, iar daca ii spunem n-a fost, iarasi nu mai crede? Nu trebuie sa se agate de o “certitudine”, deci mai bine sa creada in Dumnezeu cu toate ca acela n-a fost un semn, decat sa creada in el pentru ca a fost un semn.

Last edited by ioanna; 29.12.2012 at 13:32:22.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2012, 13:30:26
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
El a spus ca a visat ceva si s-a speriat. Eu i-am spus ca semnele primite in vis de la Dumnezeu n-ar trebui sa te sperie, ci sa te linisteasca, deci daca l-a speriat atunci probabil ca n-a fost si i-am recomandat sa depaseasca momentul, sa se linisteasca, nu sa tot revina cu gandul la acel vis, care a fost acum cateva luni.
Problema lui ar trebui discutata cu un preot , adica sa-si ia inima in dinti si sa faca acest pas si sa discute toate framantarile lui legate de acest subiect. Poate merge si la o Manastire , chiar ar fi mai indicat . Oricum trebuie sa se linisteasca intr un fel sau altul !
Doamne ajuta !
Vechi 29.12.2012, 15:11:02
calatorul
Guest

Implicit

Multumesc pt raspunsuri.

Last edited by calatorul; 13.01.2013 at 03:32:18.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un semn? Bohnen Generalitati 10 30.03.2011 17:12:50
Ramanerea in ganduri negative: semn al necredintei Va_iubesc Generalitati 10 25.09.2009 19:06:32
moastele.ce sunt ele pt noi?este un semn al Lui Dumnezeu? iulyaan Generalitati 0 23.09.2009 00:52:03
Cum recunoastem un semn divin? Dan.22 Generalitati 5 08.01.2009 22:56:10
simpla coincidenta sau e un semn? darinia Intamplari adevarate 14 31.08.2008 07:39:49